reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Miałam dziś badanie krzywej cukrowej, bo glukoza na czczo w poprzednich badaniach wyszła mi 98. Masakra.. Bardzo musiałam się starać żeby tego nie zwymiotować.. Do teraz czuję ten posmak i boli mnie głowa, a piłam ta cytrynową, niby lepsza w smaku.. Dziewczyny czy też któraś z Was miała glukoze na czczo powyżej normy a później mimo tego przy badaniu krzywej wyszło Wam ok? Trochę się martwię że będę miała ta cukrzycę ciążowa.

reklama
Hej, dołączam do Was, termin CC początek marca prawdopodobnie 7.03 😊 Będzie córeczka, strach jest. Pierwsze dziecko
witaj. Jakie wskazania do cc?
Miałam dziś badanie krzywej cukrowej, bo glukoza na czczo w poprzednich badaniach wyszła mi 98. Masakra.. Bardzo musiałam się starać żeby tego nie zwymiotować.. Do teraz czuję ten posmak i boli mnie głowa, a piłam ta cytrynową, niby lepsza w smaku.. Dziewczyny czy też któraś z Was miała glukoze na czczo powyżej normy a później mimo tego przy badaniu krzywej wyszło Wam ok? Trochę się martwię że będę miała ta cukrzycę ciążowa.
glukoze kupywalas sama? Mogę fotkę lub nazwę bo ostatnio w jednej aptece pytałam to że nie mają tylko zwykła 🙉

Sama kupowałam.
Screenshot_20210920_163908_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Cześć dziewczyny 🤗 ja również mam nadzieję, że będę marcową mamusią. Termin mam na 2 marca ☺️ natomiast moja ciąża od 12 tygodnia jest bardzo trudna, byłam w szpitalu z dwoma krwotokami. Od miesiąca leżę w łóżku żeby wyleżec krwiaka, który nie chce dać za wygraną 🥺 i tak leżąc wsłuchuje się w każdy sygnał mojego organizmu i się stresuję czy wszystko jest okej. Mam do Was kilka pytań bo już nie wiem czy wariuję - obecnie mam 16t1d i nadal odczuwam takie ciągnięcie w podbrzuszu, coś jakby na okres, nie jest to ból, ale taki dziwny dyskomfort. Czy któraś z Was tak ma i wszystko jest w porzadku? Dodatkowo od wczoraj czasem czuję ból pleców, krzyża, ale tylko z jednej strony. Dziś też pierwszy raz doświadczyłam takiego jakby stawiania brzucha, tylko z jednej strony zrobił się taki twardy z samego rana jak się obudziłam. To moja pierwsza ciąża, dlatego jestem taka zestresowana i nie wiem co jest normalne, a co jest alarmujące. Plus te moje przejścia, które do tej pory miałam. Na domiar złego przy ostatnim USG usłyszałam, że łożysko tworzy się nisko i zasłania ujście wewnętrzne szyjki 🥺 będę wdzięczna za podzielenie się Waszymi doświadczeniami ❤️
Stawianie sie zdarza, ja w pierwszej ciąży gdzieś od 15 tygodnia tak miałam..
Tez ostatnio miałam krwawienie, ale nie wiadomo skąd..:/
No u podobnie jak u Ciebi, grozi mi łożysko przodujące- czyli generalnie zalecana jest duża ostrożność, praktycznie leżenie.. Ja jestem dopiero w 14+2 (albo i 13), więc mam sporą szansę,że kosmowka, która dotyka wejścia i łożysko się przesuną do góry..
Co mówi u Ciebie lekarz?
Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze!👊

U mnie dzisiaj 15+3 i zaczyna się to uczucie napinania się skóry na brzuchu, już od kilku dni czuje, że mi brakuje skóry i zaczyna swędzieć 😣

Hej, ja byłam dziś na wizycie 🤗 w sumie jestem troszkę spokojniejsza. Lekarz powiedział, że takie ciągnięcia podbrzusza okresowe to normalne. Łożysko tylko trochę nachodzi na ujście szyjki więc jest ogromna szansa na to, że się podniesie wraz z macicą. Krwiak mi się zmniejsza, szyjka prawie 5 cm. Natomiast trochę martwi mnie teraz kanał szyjki, troszkę szeroki. Co prawda lekarz uspokaja, że na ostatniej wizycie był szerszy i dlatego dostałam antybiotyk, wyszła jakaś infekcja i dziś usłyszałam, że wygląda to bardzo dobrze. Ale chyba nie ma co sobie wkrecać bo w końcu zwariuje 🙊

reklama
Mówicie, że po prenatalnych jesteście spokojniejsze ale wydaje mi się, że ten spokój to trwa tydzień a pojawia się niepokój przed połówkowymi 🤦 przynajmniej u mnie a zaplanowane dopiero na pierwsze dni listopada. Chyba jakby dzidziuś zaczął się regularnie poruszać w sensie odczuwania jego ruchów to byłabym spokojniejsza.
Obawiam się ma Pani rację, ale narazie spokój po pierwszych badaniach

Do góry