reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Hi dziewczyny, czy ktoraś po badaniach pierwszego trymestru robila amniopunkcje lub test nifty? Jak wyniki? Jak usg? U mnie usg wyszlo poprawnie ale po tescie pappa lekarz polecal dalsza diagnostyke. Nie zrobilam amniopunkcji, zdecydowalismy sie na nifty, drogo ale nieinwazyjnie. Teraz sie stresuje, czekamy na wyniki
Mikadolka86 i jak już masz wynik z nifty?
Dziewczyny jeszcze któraś stoi przed dylematem amniopunkcji?
U mnie usg prawidłowo z appa gorzej:( podejrzewają zespół Edwardsa ...

KaśkaLi95 wg. Nich ( mam 33lata) ryzyko wyjściowe wyliczone jest na podstawie wieku. W opisie mam ze na podstawie markerów ultrasonograficznych aberacji chromosomowych oraz testu z krwi.ryzyko wystąpienia u Dziecka trisomia 18 pary chromosomow tzn.Zespol Edwardsa.
I jak by tego było mało dodatkowo ryzyko ograniczenia wzrastania płodu przed 37 tygodniem oraz ryzyko preeklampsji przed 34 tyg.😑

Zapisałam się na nifty w poradni gdzie miałam wykonywane badanie prenatalne lecz nie wiem czy one wystarczy ponieważ robią tylko pakiet standard za 1900 zł. Hmmm? W tym jest uwzględniony ten nieszczęsny zespół lecz z tego co widze e innych duagnodtykwch za 2300 jezt duzo wiecej wykrywanych nieprawidłowości ...

KaśkaLi95 wg. Nich ( mam 33lata) ryzyko wyjściowe wyliczone jest na podstawie wieku. W opisie mam ze na podstawie markerów ultrasonograficznych aberacji chromosomowych oraz testu z krwi.ryzyko wystąpienia u Dziecka trisomia 18 pary chromosomow tzn.Zespol Edwardsa.
I jak by tego było mało dodatkowo ryzyko ograniczenia wzrastania płodu przed 37 tygodniem oraz ryzyko preeklampsji przed 34 tyg.😑

Zapisałam się na nifty w poradni gdzie miałam wykonywane badanie prenatalne lecz nie wiem czy one wystarczy ponieważ robią tylko pakiet standard za 1900 zł. Hmmm? W tym jest uwzględniony ten nieszczęsny zespół lecz z tego co widze e innych duagnodtykwch za 2300 jezt duzo wiecej wykrywanych nieprawidłowości ...
Konsultowałaś te wyniki ze swoim lekarzem prowadzącym? Jakie masz ryzyko dla zespołu Edwardsa? Zwłaszcza te ryzyka wzrastania płodu i preeklampsji warto skonsultować, bo one się wydają wysokie, a po rozmowie z lekarzem może się okazać, że wcale nie są. Ważne jest też z jakiego pułapu na jaki ryzyka się zmieniają, także konsutlacja na pierwszym miejscu. Nifty na pewno warto zrobić dla własnego spokoju w takiej sytuacji, ale poproś może, żeby Ci podali, jakie parametry diagnostyczne są w nim zawarte - żebyś mogła wybrać pakiet, który najbardziej Ci odpowiada. Zawsze możesz zrobić w innym miejscu, jeśli Twoja placówka ich nie oferuje.

Czesc dziewczyny. Ja to miałam super niedziele! Siedziałam na pogotowiu 12 godzin z podejrzeniem wyrostka, ale okazało się, ze pękła mi cysta. Masakra jakaś jestem wykończona😐 Najważniejsze, ze z dzidzia wszystko Ok. Dzisiaj jadę na kolejne USG.

Czesc dziewczyny. Ja to miałam super niedziele! Siedziałam na pogotowiu 12 godzin z podejrzeniem wyrostka, ale okazało się, ze pękła mi cysta. Masakra jakaś jestem wykończona😐 Najważniejsze, ze z dzidzia wszystko Ok. Dzisiaj jadę na kolejne USG.
no to współczuję, musiałaś mieć stresa konkretnego zarówno o siebie jak przede wszystkim o dziecko

Zdrowka Dodlik!
Ja mialam nifty robione w środę 8.09, jeszcze nie mam wynikow. Duze ryzyko wyszlo po tescie pappa, dodatkowo wiel 35lat.

I jak by tego było mało dodatkowo ryzyko ograniczenia wzrastania płodu przed 37 tygodniem oraz ryzyko preeklampsji przed 34 tyg.[emoji58]

Na stronie geneplanet. Masz nifty za 2025zl pelen pakiet wybierasz gdzie chcesz oddac krew. Ja u nich wynik dostalam po 5 dniach

reklama
Hej. A gdzie miałaś ta cyste? Ja mam 2 w worku owodniowym ale lekarz nie potrafił mi wytłumaczyć jakie wiąże się z tym ryzyko.

Do góry