reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny czy któraś ma doświadczenie długiej podróży w ciąży? Mamy jechać do teściów krótszy mieszkają ok. 800 km od nas i jakoś czarno widzę tyle godzin w aucie
Jechałam ok 650 km pociągiem. Podroz skomplikowana, bo zaczęły się strajki w niemieckich pociągach. Poszło dobrze, bez problemów zdrowotnych w podróży, ale musiałam potem odchorować dwa dni z bólem głowy, co normalnie nigdy mi się nie zdarza. Samochodem łatwiej, bo nie trzeba nosić bagaży, wiec myśle ze wszystko będzie ok. Jak macie czas to zaplanujcie nocleg w połowie, to powinno pójść zupełnie na luziku.

reklama
Pięknej niedzieli dziewczynki ☀️
U mnie chyba zaczyna się ten piękny okres ciąży. Nic mi nie dolega, mam mnóstwo energii, nic mnie nie denerwuje i moja skóra wygląda dużo lepiej 😊 Nie wiem, czy to możliwe, ale chyba ostatnio czułam ruchy malucha. Leżałam z ręką na brzuchu i poczułam takie 2 muśnięcia, potem mąż mówił, że też coś poczuł. To dopiero 15+2 t, chociaż według usg ciąża jest kilka dni starsza, a łożysko mam nisko na tylnej ścianie. Pewnie sobie tylko tak wmawiam i to były ruchy jelit 😉

U mnie chyba zaczyna się ten piękny okres ciąży. Nic mi nie dolega, mam mnóstwo energii, nic mnie nie denerwuje i moja skóra wygląda dużo lepiej 😊 Nie wiem, czy to możliwe, ale chyba ostatnio czułam ruchy malucha. Leżałam z ręką na brzuchu i poczułam takie 2 muśnięcia, potem mąż mówił, że też coś poczuł. To dopiero 15+2 t, chociaż według usg ciąża jest kilka dni starsza, a łożysko mam nisko na tylnej ścianie. Pewnie sobie tylko tak wmawiam i to były ruchy jelit 😉
no hej 😘 U mnie tez chyba bedzoe sloneczka niedziela 🌞 mam nadzieje ze nie zaciepla bo wczoraj przy 25 stopniach ja umieralam. Zero energii i len okropny. Zaczelam zyc dopiero po 16. Wczoraj dosc mocno ciagnelo mi podbrzusze i bobo gniotlo pecherz bo troche pochodzilam schylilam sie i od razu kibelek 🙈.
Dzis nie za wesoly dzien u nas ☹️ Maz wyjezdza na 11 tygodni i zostajemy z mlodym sami na ten czas. Miejmy nadzieje ze szybko zleci 🥺
Dzis u nas 14+2tc

Bardzo możliwe, że to już dzidziuś, teraz rośnie szybko to będzie mu ciasno. Ja mam łożysko na przedniej ścianie, dopiero 15 tydz., nie pamiętam jak było w pierwszej ciąży ale też około 16 tyg czułam ruchu.

Hej dziewczyny🌞🌞🌞
Ja dziś zero mdłości, zero awersji na jedzenie,wszystko u Mamy smakuje dziś.

Aż się boje, bo zero kłuć w pachwinach, ból brzucha tez od paru dni nieodczuwalny

Hej dziewczyny🌞🌞🌞

Aż się boje, bo zero kłuć w pachwinach, ból brzucha tez od paru dni nieodczuwalny
U mnie niestety zarówno podbrzusze codziennie ciągnie jak i plecy bolą...po całym dniu łażenia za przedszkolakiem jeszcze bardziej 🤦

Hej dziewczyny🌞🌞🌞

Ja na początku 2 trymestru miałam bardzo te kłucia, teraz zdążają się raz na jakiś czas i tez doszedł mi niekiedy ból w kości ogonkowej najczęściej jak chce wstać w łóżka 😂

Tesciowa mi ześwirowała 🙈🙉🙊
Wyobrazcie sobie, mam tesciowa w Stanach, i juz byla dzisiaj w sklepie po kurtke dla mlodego. Kurtke oczywiscie kupila zajebista dla mojego 11 latka ale to co odstawila z ubrankami dla maluszka (przypominam dzis 14+2tc) wykupila caly - doslownie caly - wieszak ubranek, chyba z 30 szt (koszulki, spioszki, kaftaniki, body, dresy). Maż bedzie wracal za 11 tygodni to chyba 2 walizki bedzie ze soba ciagnął nie jedna 😂.
A z drugiej strony tu na miejscu mam swoja mame, ktora tez juz pajacuje, ale ja narazie udaje mi sie odwlec od kupowania bodziakow, chociaz mysle ze po wizycie 22 wrzesnia napewno kupi cos po kryjomu. Szok 😅. Nie wiem czy ja bede miala mozliwosc kupienia czegos maluszkowi bo chyba bd tego za duzo 🙊

reklama
Hej. Dziewczyny byłyście może przeziębione jakoś w ostatnim czasie? Co wam pomogło?
u mnie mlody przywlukł cos ze szkoly - w piatek juz zostal w domu i jutro pewnie tez bo troche kaszle - i ja czulam sie kiepsko wczoraj ale herbata z miodem, malinami, cytryna i imbirem mi pomogla. Dzis juz kataru nie mam zostalo bardzo delikatne drapanie w gardle.

Do góry