reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

No niestety. Mi jest tam ciężko się odnaleźć. Strasznie dużo wiadomości :) wolę tutaj
Ja tak samo, nie nadążam czytać tamtych wiadomości 🙂
Czesc z rana 🙂
Jak tam sie dziewczyny dzis czujecie? U mnie 2 noc z rzedu jakas taka ciezka nie moglam sie ulozyc 🙉
Dziewczyny, moze pytanie glupie, ale jak wy spicie- na boku na plecach a moze madal na brzuchu, czy uzywacie jakis rogali, poduszek?
U nas dzis 13+6 tc i wczoraj dosc mocno kuły mnie boki i ciagnelo podbrzusze i cholerka biodro mnie boli prawe
Ja chyba całe noce na plecach przesypiam, chociaż zawsze się strasznie wierciłam. A teraz jak zasnę tak się obudzę. Spadłam strasznie z wagi na początku ciąży, chociaż i tak startowałam z niedowagą. Przez to nie mogłam spać, bo czułam każdą sprężynę na moich wystających kościach. A odkąd zmieniłam materac i kupiłam sobie wielką poduchę śpię jak zabita 😊

reklama
Ja staram się nie spać już na brzuchu chociaż podobno do około 20 tyg można...nie wiem ale mama mówi, że spała nawet z dużym brzuchem bo inaczej nie umiała. A tak to obojętnie, jak uda mi się zasnąć. U mnie dzisiaj 13 i 6 i wczoraj zrobiło się jakoś wilgotniej, więcej śluzu się pojawiło takiego przezroczysto biało żółtawego. Ale to chyba norma... zresztą dzisiaj mam wizytę to zapytam.
Ja też właśnie już po wizycie :) wszystko w porządku i potwierdzona płeć na 100% chłopak 😁 jak tylko doktor przyłożył głowice od usg to ten pokazał co ma do pokazania 😂

Hej wszystkim. Dziękuję za odpowiedzi odnośnie prywatnej grupy ale skoro tam jest tyle tego czytania to ja wolę zostać tutaj😊 Co do spania to ja się już ułożyć nie mogę 😂 bo i tak po chwili zmieniam pozycję bo tu coś zakłuje, tu coś pociągnie...niestety takie uroki. Ja mam dzisiaj o 16 prenatalne i mam nadzieję że to nie będzie trwało 5 minut tylko rzetelnie wszystko sprawdzą. Stres mam mega 😬
to powodzenia, bede trzymac za Was ✊- koniecznie po wizycie daj znac co i jak 🙂
Moje prenatalne trwaly rowniutenko godzine, moja pani ginekolog (bo u niej robilam prenatalne) dokladnie wszystko badala, mierzula, mowila co robi co mierzy, jakie to ma znaczenie itd. Dostalam 4 zdjecia +3 kartki z opisem

Wzielo mnie dzisiaj na zupe pomidorowa z makaronem i szarlotke. Wygonilam meza to nazbieral mi antonowek z ogrodu i zaraz bd sie zabierac za ciasto. O 13 lece po mlodego do szkoly. Pozniej maz leci ze swoja babcia na wizyte do lekarza na 15. A ja z kolei na 16 mam wywiadowke u mlodego. Ogolnie pogoda dzisiaj u nas rewelacyjna sloneczko i 20 stopni. Dzisiaj samopoczucie lepsze niz wczoraj - narazie nic nie kluje nic nie ciagnie wiec funkcjonuje 😂.

Ja dzisiaj mam takie moje planowe prenatalne u gin, u której prowadzę ciążę. W piątek byłam sobie prywatnie a dzisiaj jest 13 i 6 więc ostatnia chwila a u mnie wg USG ciąża starsza więc trochę późno a tak zapisują na NFZ bo lekarz raz w tyg przyjmuje, pacjentek mnóstwo. Nie zależy im. Ale już idę z wiedzą usłyszaną na prywatnej wizycie...chociaż może siusiak urósł przez ten tydzień :D mąż byłby zadowolony :D
Ja niestety nie mam na NFZ bo u mnie w rodzinie nie ma wad genetycznych i dlatego moja gin nie mogła wystawić mi na NFZ. Jade do Poznania do kliniki Premedicare wlasnie z polecenia mojej gin. Mam nadzieję że się nie zawiozę bo zostawię tam 400 zł..
Tobie życzę powodzenia i daj znać po🤗

to powodzenia, bede trzymac za Was ✊- koniecznie po wizycie daj znac co i jak 🙂
Moje prenatalne trwaly rowniutenko godzine, moja pani ginekolog (bo u niej robilam prenatalne) dokladnie wszystko badala, mierzula, mowila co robi co mierzy, jakie to ma znaczenie itd. Dostalam 4 zdjecia +3 kartki z opisem
Dzięki bardzo♥️ napewno dam znać po😊 ja jadę do kliniki właśnie z polecenia mojej gin prowadzącej i ona mówiła, że bardzo dokładnie tam robią. Mam nadzieję że się nie zawiode.

Ja niestety nie mam na NFZ bo u mnie w rodzinie nie ma wad genetycznych i dlatego moja gin nie mogła wystawić mi na NFZ. Jade do Poznania do kliniki Premedicare wlasnie z polecenia mojej gin. Mam nadzieję że się nie zawiozę bo zostawię tam 400 zł..
Tobie życzę powodzenia i daj znać po🤗
Ale ja tak mówię bo to potocznie prenatalne sie mówi ale ja nie robiłam pappa...miałam wizytę po prostu USG 11-14 tydz :) taką tą dłuższą z oceną kości nosowej, przezierności karkowej itd :)

Ja już dziewczyny po tej mojej wizycie na NFZ no to to samo co prywatnie zbadała wszystko w porządku i tak dalej zeszło się trochę bo nie chciało się przekręcić i pokazać dokładnie przezierności karkowej ale powiem wam że najbardziej wkurzające są starsze kobiety również pacjentki komentujące moją długą wizytę w gabinecie tym, że już myślałam, że pani tam rodzi a jakaś inna kobieta jej powiedziała, że po prostu jest wykonywane USG, które trwa a ona , że mnie kiedyś nie badano i jakoś urodziłam...🤦

reklama
Do góry