reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
nie bój się naprawdę. Ja akurat mialam zdiagnozowany problem wcześniej z tarczyca i 6 lat temu moje naty TPO wynosiło więcej niż 1000 - nie wiem dokładnie ile bo zabrakło skali w laboratorium 🤣 rok temu urodziłam zdrowego synka a w tym roku rowno roku po porodzie moje antyTPO wynosiło 397 i endokrynolog wiedząc że staram się o kolejne dziecko mówił żeby się nie stresować:)
Dzięki za uspokojenie 😊 ja właśnie jestem po wizycie u endokrynologa i zdiagnozował u mnie niedoczynność tarczycy. Mam przepisany euthyrox 25. Mówiła, że prawdopodobnie (tak widać po usg tarczycy) chorowałam przed ciąża ale nie leczylam bo zawsze TSH miałam w normie. Teraz wiem że moje TSH teraz jest trochę za wysokie bo w ciąży musi być niższe ale bez ciąży jest w normie. Nadal się trochę martwię czy bedzie to miało duży wpływ na zdrowie dzidzi.

Dziewczyny jak radzicie sobie z bólami głowy? Od paru dni było zimno i pochmurnie a dzisiaj tak słońce swieci od rana, pewnie zmiana ciśnienia i jestem nie do życia bo jedna strona głowy mnie boli
ja sobie absolutnie nie radzę. Straszna migrena już trzeci dzień, a dziś to już apogeum wszystkiego do tego 14- miesięczny krzykacz w domu wcale nie pomaga :(

Dzięki za uspokojenie 😊 ja właśnie jestem po wizycie u endokrynologa i zdiagnozował u mnie niedoczynność tarczycy. Mam przepisany euthyrox 25. Mówiła, że prawdopodobnie (tak widać po usg tarczycy) chorowałam przed ciąża ale nie leczylam bo zawsze TSH miałam w normie. Teraz wiem że moje TSH teraz jest trochę za wysokie bo w ciąży musi być niższe ale bez ciąży jest w normie. Nadal się trochę martwię czy bedzie to miało duży wpływ na zdrowie dzidzi.
nie będzie miało:) dobrze ze dostałaś ten eutyrox w malutkiej dawce w porównaniu do mojej (225)

Ja dziewczyny umówiłam się dziś na prenatalne, mam 13.09.
Będzie to 11+4... nie za wczesnie minustalili
Co sądzicie

Ja dziewczyny umówiłam się dziś na prenatalne, mam 13.09.
Będzie to 11+4... nie za wczesnie minustalili
Co sądzicie
Dzisiaj moja ginekolog na badaniach prenatalnych powiedziala mi ze 12+6 to idealny czas na prenatalne bo pozniej czym ciaza starsza to jest gorzej okreslic jakis parametr przeplywu jakiegos tam serduszka ale dokladnie nie pamietam. A jak za mala ciaza to moze byc dopochwowo bo moze nie udac sie uchwycic wszystkich parametrow.

reklama
Dziewczyny co polecacie na opryszczke? Dopadlo mnie dzisiaj rano a na prenatalnych zapomnialam po prostu zapytac. Bylam przed wczoraj u szwagierki i zmarzlam troche bo osuszali mieszkanie w bloku klimatyzacja bo jeszcze nie pala u nich a wywiesila mokre pranie i duza wilgotnosc powietrza byla

Do góry