reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
nie bój się naprawdę. Ja akurat mialam zdiagnozowany problem wcześniej z tarczyca i 6 lat temu moje naty TPO wynosiło więcej niż 1000 - nie wiem dokładnie ile bo zabrakło skali w laboratorium 🤣 rok temu urodziłam zdrowego synka a w tym roku rowno roku po porodzie moje antyTPO wynosiło 397 i endokrynolog wiedząc że staram się o kolejne dziecko mówił żeby się nie stresować:)
Dzięki za uspokojenie 😊 ja właśnie jestem po wizycie u endokrynologa i zdiagnozował u mnie niedoczynność tarczycy. Mam przepisany euthyrox 25. Mówiła, że prawdopodobnie (tak widać po usg tarczycy) chorowałam przed ciąża ale nie leczylam bo zawsze TSH miałam w normie. Teraz wiem że moje TSH teraz jest trochę za wysokie bo w ciąży musi być niższe ale bez ciąży jest w normie. Nadal się trochę martwię czy bedzie to miało duży wpływ na zdrowie dzidzi.

Dziewczyny jak radzicie sobie z bólami głowy? Od paru dni było zimno i pochmurnie a dzisiaj tak słońce swieci od rana, pewnie zmiana ciśnienia i jestem nie do życia bo jedna strona głowy mnie boli
ja sobie absolutnie nie radzę. Straszna migrena już trzeci dzień, a dziś to już apogeum wszystkiego do tego 14- miesięczny krzykacz w domu wcale nie pomaga :(

Dzięki za uspokojenie 😊 ja właśnie jestem po wizycie u endokrynologa i zdiagnozował u mnie niedoczynność tarczycy. Mam przepisany euthyrox 25. Mówiła, że prawdopodobnie (tak widać po usg tarczycy) chorowałam przed ciąża ale nie leczylam bo zawsze TSH miałam w normie. Teraz wiem że moje TSH teraz jest trochę za wysokie bo w ciąży musi być niższe ale bez ciąży jest w normie. Nadal się trochę martwię czy bedzie to miało duży wpływ na zdrowie dzidzi.
nie będzie miało:) dobrze ze dostałaś ten eutyrox w malutkiej dawce w porównaniu do mojej (225)

Ja dziewczyny umówiłam się dziś na prenatalne, mam 13.09.
Będzie to 11+4... nie za wczesnie minustalili
Co sądzicie

Ja dziewczyny umówiłam się dziś na prenatalne, mam 13.09.
Będzie to 11+4... nie za wczesnie minustalili
Co sądzicie
Dzisiaj moja ginekolog na badaniach prenatalnych powiedziala mi ze 12+6 to idealny czas na prenatalne bo pozniej czym ciaza starsza to jest gorzej okreslic jakis parametr przeplywu jakiegos tam serduszka ale dokladnie nie pamietam. A jak za mala ciaza to moze byc dopochwowo bo moze nie udac sie uchwycic wszystkich parametrow.

reklama
Dziewczyny co polecacie na opryszczke? Dopadlo mnie dzisiaj rano a na prenatalnych zapomnialam po prostu zapytac. Bylam przed wczoraj u szwagierki i zmarzlam troche bo osuszali mieszkanie w bloku klimatyzacja bo jeszcze nie pala u nich a wywiesila mokre pranie i duza wilgotnosc powietrza byla

Do góry