reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Kochana ja miałam tak spłaszczony pęcherzyk że na usg wyglądał grubsza kartka papieru 😊 moj lekarz powiedział że to ze stresu a teraz Mam bardzo dobrze rozwijającą się ciążę także nie martw się i odpoczywaj 😚
Dziękuje ❤️ staram się być dobrej myśli, ale są gorsze momenty.. Mimo wszystko wierzę w moja fasolkę 💕 choć wiem, że we wtorek żołądek w gardle murowany 🙈 w którym tygodniu/dniu ciąży pecherzyk był u Ciebie już ładniejszy? Pamiętasz? 😊 Lekarz co prawda nie mówił nic, że mam jakoś szczegółnie lezec/odpoczywać, ale tyle ile to robię przez ostatnie 2 tygodnie, to jeszcze nigdy nie leżałam 😅 robie tylko niezbędne minimum 🙈

Dziękuje ❤️ staram się być dobrej myśli, ale są gorsze momenty.. Mimo wszystko wierzę w moja fasolkę 💕 choć wiem, że we wtorek żołądek w gardle murowany 🙈 w którym tygodniu/dniu ciąży pecherzyk był u Ciebie już ładniejszy? Pamiętasz? 😊 Lekarz co prawda nie mówił nic, że mam jakoś szczegółnie lezec/odpoczywać, ale tyle ile to robię przez ostatnie 2 tygodnie, to jeszcze nigdy nie leżałam 😅 robie tylko niezbędne minimum 🙈
4+6 spłaszczony a 7+0 już piękny z zarodkiem i serduszkiem 😊

Z OM to 5+5, z usg 4+5 (taki wiek jest absolutnie niemożliwy). Serduszko chyba już powinno być widoczne na tym etapie... :(
Nie pamiętam co dokładnie mówiła, ale coś w tym stylu, że coś tam widać i że z tego pewnie będzie się tworzył zarodek. Jakaś plamka czy coś w tym stylu. Zarodek nie został uwidoczniony. Za tydzień mamy powtórzyć usg
W 5t5d serduszko widac baaaardzo rzadko

Czy możesz przesłać mi na priv swoje usg(bez danych)
Chciałabym porównać [emoji119][emoji171] u mnie tez jest lekko lezkowaty
Wiem ze kazda z nas porownuje mimo wszystko ale porownywanie naprawde nie ma sensu. Nawet nie powinno się porównywać tej samej ciazy a usg wykonane na 2 roznych sprzętach i 2 roznych lekarzy. Bo wyniki nie wyjda miarodajne. Sama wiem bo usg robione przez moją ginke a lekarza w luxmedzie to jakby 2 rozne ciaze... Ile stresu przez to niepotrzebnego...

Cześć dziewczyny, nie odzywałam się przez trzy tygodnie bo było podejrzenie pustego jaja i tak grzecznie czekałam do usg, a byłam na wakacjach. Niestety w piątek potwierdziło się puste jajo, jestem już po zabiegu. Trzymajcie się mocno, życzę wam nudnych bez problemów cudownych ciąż i zdrowych dzieciaczków. Żegnam się i powodzenia 😀

Kochana ja miałam tak spłaszczony pęcherzyk że na usg wyglądał grubsza kartka papieru 😊 moj lekarz powiedział że to ze stresu a teraz Mam bardzo dobrze rozwijającą się ciążę także nie martw się i odpoczywaj 😚
U mnie było to samo na pierwszym usg pęcherzy h spłaszczony co prawdopodobnie było spowodowane stresem więc szkoda nerwów na zapas 🙂

reklama
W 5t5d serduszko widac baaaardzo rzadko
Nawet jeśli nie widać, to jednak 2 rzeczy przemawiają za tym, że nie jest dobrze: 1. Wielkość ciąży wygląda na tydzień młodszą (co jest niemożliwe), 2. Przyrost beta hcg 38,4%. Jeszcze staram się trzymać myśli, że wyniki bety robiłam każde w innym laboratorium, wiec może różnice w sprzęcie... (chociaż mało prawdopodobne, że aż tyle %), no i tego, że te urządzenia do usg są różne, więc może znów nie trafiłam na dobry sprzęt i stąd taka różnica w wieku ciąży... Wiem, że głupio próbuję jeszcze sobie tłaczyć, ale dopóki nie powiedzą mi, że nic z tego to i tak się będę łudziła...
Najtrudniejsze jest to, że pojawiły mi się mdłości i mam tkliwe cycki. Czuję się ciążowo, a wiem, że raczej nic z tego nie będzie

Do góry