reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Ja mam trzy aplikacje 😂 HiMommy, Preglife i Ciąża+. Dodatkowo mam "Mój kalendarzyk", który przestawiony już jest na ciążę.
To ja oprócz Preglife mam też te wszystkie co ty plus mój KALENDARZ 😂 (mój kalendarzyk i mój kalendarz dwie osobne aplikacje) w ciąża + fajna grafika jest a w HiMommy jak @Smerfetka94 napisała słodkie wiadomości od dzidzi 🥺🥰

reklama
Witajcie, ja się zbytnio nie odzywam, bo u mnie nic ciekawego sie nie dzieje. Poranne mdłości wymioty raz są raz nie ma. Jutro jade na badania, a w czwartek mam drugą wizyte. Później zapisze sie na prenatalne. Syn za chwile kończy 9 miesięcy i zasuwa już do przodu, pokój cały przejdzie.
Gratulacje udanych wizyt.
Ja wizytę mam już we wtorek. Mój syn zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy i od tamtego czasu wiecznie w pędzie :D

59DEFBBF-07D3-454B-8309-295F2008330F.png
75F77956-9F0B-4310-86C5-8959BA7D3983.jpeg
9CC40CC9-6E11-4826-B954-AE2EC637A3A0.png
Pierwszy dzień cyklu to zawsze pierwszy dzień ciąży ;)

Zobacz na trzy rozne aplikacje, dwie licza mi od pierwszego dnia cyklu (50dni = 7+1tc), trzecia od drugiego (49dni = 7+0) i tak samo liczyli mi lekarze i na usg i na wizycie w przychodni.

reklama
Zobacz załącznik 1298036Zobacz załącznik 1298037Zobacz załącznik 1298038

Zobacz na trzy rozne aplikacje, dwie licza mi od pierwszego dnia cyklu (50dni = 7+1tc), trzecia od drugiego (49dni = 7+0) i tak samo liczyli mi lekarze i na usg i na wizycie w przychodni.
Reguła Naegelego: pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące + 1 rok - to dla cyklu 28dni, chociaż lekarze raczej rzadko to modyfikują i według OM wyliczają tak, a jeśli są różnice w długości cyklu to zmieniają TP według USG.

Do góry