reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Czesc dziewczyny.jestem dzis po kolejnym usg 7 tydzien. Jest zarodek z serduszkiem ale martwi mnie wyglad PECHERZYKA CIAzOWEGO. Jest taki płaski, dlugi i w samym rogu jest dzidzia.ciezko bylo zrobic usg.dopiero przez brzuch wszystko bylo widoczne. Znow sie martwie czy to normalne.czytajac inne fora to nie jest to dobra wiadomosc.boje sie ze znow poronie😢 czy ktos tez tak mial?
ja na usg u mojej ginki tez wydawalo mi sie ze jest plaski i malutki w porownaniu do zarodka
a lekarka mniie uspokoila ze pecherzyk jest w porzadku i jest bardzo duzy tylko na usg tego nie widac a maluszek przytulil sie do samej sciany i trudno jest go zlapac :)
moze u ciebie tez po prostu tak na usg wygladalo a to normalne
jak lekarz nie mowil nic niepokojacego to bym sie nie martwila :)

reklama
Też wczoraj miałam ból piersi, a dziś nie ma. I też już takie myśli, choć we wtorek USG z zarodkiem i serduchem bijącym jak dzwon. Ja aktualnie 8+6 wg om, z USG około 3 dni mniej, czyli 8+3.
To jesteśmy na podobnym etapie 🙂 u mnie 2dni różnicy było między usg a OM. Trzeba czymś głowę zająć bo zwariować idzie od tego myślenia. I tak jak dziewczyny gdzieś wcześniej pisały, szkoda że nie mamy usg w domu😉

dziewczyny takie madre glowy jestescie
otrzymalam wyniki dziisaj zrobione
TSH mam na poziomie 0,012 :O :O ponizej zakresu referencyjnego :( (0,27-4,2)
zawsze w ciazy TSH mi spadalo ale jakos nie przypominam sobie zeby az TAK
czesto kobiety maja problem bo im rosnie w ciazy a ja taka dziwna :)

Boziu mnie też tak strasznie męczą...na chwilę pomaga pomarańcza (trzymam w lodówce bo lepiej smakuje)
Mnie tak mdli od 3 tygodni, było tylko coraz gorzej, dzisiaj jak zwymiotowałam to jest troszkę lepiej... Ratuję się imbirem, ale czytałam, że też nie powinno się z nim przesadzać, spróbuję teraz pomarańczy :)

ja na usg u mojej ginki tez wydawalo mi sie ze jest plaski i malutki w porownaniu do zarodka
a lekarka mniie uspokoila ze pecherzyk jest w porzadku i jest bardzo duzy tylko na usg tego nie widac a maluszek przytulil sie do samej sciany i trudno jest go zlapac :)
moze u ciebie tez po prostu tak na usg wygladalo a to normalne
jak lekarz nie mowil nic niepokojacego to bym sie nie martwila :)

Załączniki

• 20210723_182722.jpg
    20210723_182722.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 70
reklama

Prosze. Możesz iść bez skierowania.
Jedyne co musisz zrobić to znaleźć najbliższa ciebie klinikę, zadzwonić i umówić się na wizytę.
Btw…w Polsce tez bete w większości robi się prywatnie i za opłata.

Jezdzilabys na bete do Londynu z drugiego konca Anglii? ;) W mojej okolicy nie ma laboratorium gdzie moznaby za oplata wejsc z ulicy i zrobic testy, nie ma polskich klinik.

Do góry