reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Zarodek rośnie 1mm na dobę? Kurcze mi w tydzień urósł z 3 mm do 5 mm [emoji848] ale to był pomiar na innym sprzęcie i lekarz powiedział żeby nie porównywać że względu na to
Nawet nie wiesz jak mnie podbudowal twoj wpis
U mnie ten sam przypadek
Malo urosl zarodek ale mierzone na 2 roznych sprzętach przez 2 roznych ginow

reklama
Dziewczyny dopiero dzisiaj do Was dołączyłam,jestem ciekawa ile już dzieci macie ?
Ja mam 16 miesieczna coreczke ;)
Co do wozkow, to kupilam w Polsce Bugaboo Fox i rodzice mieli z nim do nas przyleciec, ale rodzilam w szczycie pandemii i odwolali w tym czasie loty i zdecydowalidmy, ze kupimy wozek na miejscu, a ten sprzedamy i padlo na Nuna mixx2 w 1. Swietny wozek, z czystym sumieniem moge polecic ;) teraz zamienilismy na spacerowke Elodie Details. Sklada sie w kilka sekund i u nas ze wzgledu na czeste podroze sprawdza sie doskonale. Maja tez cudownej jakosci reczniki dla dzieci.
Z rzeczy, ktore mi sie sprawdzily przy coreczce, to Chico baby hug, mata kontrastowa Yookidoo, nosidelko babybjorn, mata skiphop, materac areosleep i chusta Studio Romeo. Natomiast kurzolapem okazal sie bujaczek babybjorn. Wiem, ze wiekszosc dzieci go uwielbia, ale u nas jakos nie wzbudza szczegolnie emocji. Teraz sama na niego siada, ale na doslownie pare minut.
Jedyna rzecza jaka chce dokupic, to lozeczko dostawka Chicco .
Najchetniej juz bym sie wziela za kompletowanie wyprawki😁

U mnie już na pewno jeden zarodek 🙂 i wszystko w porządku. Lekarz jak mu o tym powiedziałam zbadał mnie jeszcze raz, próbował pod różnymi kątami sprawdzić jak tamta mogła widzieć dwa, powiedział że czasami coś po prostu może udawać dziecko 🤷‍♀️ choć dodał że w sumie nie wie jak mogła widzieć dwa serca. Kolejną wizytę mam dopiero 19go sierpnia- będzie to usg prenatalne, a 20go sierpnia test PAPPA. Czy wy też będziecie wykonywały ten test?

😀jak się czujesz ? Ja normalnie dziś nie ogarniam modli mnie przeokropnie...W dodatku chyba 30 stopni jest ukrop
Dzięki, ja nie znam określenia "mdłości"- w pierwszej ciąży nawet raz nie zrobiło mi się niedobrze. Teraz myślałam, że może jeszcze wcześnie, ale może znów nie będę miała żadnych okropnosci..
Biedna- u nas dziś 20stopni, więc super pogoda ! :)

Ja mam 16 miesieczna coreczke ;)
Co do wozkow, to kupilam w Polsce Bugaboo Fox i rodzice mieli z nim do nas przyleciec, ale rodzilam w szczycie pandemii i odwolali w tym czasie loty i zdecydowalidmy, ze kupimy wozek na miejscu, a ten sprzedamy i padlo na Nuna mixx2 w 1. Swietny wozek, z czystym sumieniem moge polecic ;) teraz zamienilismy na spacerowke Elodie Details. Sklada sie w kilka sekund i u nas ze wzgledu na czeste podroze sprawdza sie doskonale. Maja tez cudownej jakosci reczniki dla dzieci.
Z rzeczy, ktore mi sie sprawdzily przy coreczce, to Chico baby hug, mata kontrastowa Yookidoo, nosidelko babybjorn, mata skiphop, materac areosleep i chusta Studio Romeo. Natomiast kurzolapem okazal sie bujaczek babybjorn. Wiem, ze wiekszosc dzieci go uwielbia, ale u nas jakos nie wzbudza szczegolnie emocji. Teraz sama na niego siada, ale na doslownie pare minut.
Jedyna rzecza jaka chce dokupic, to lozeczko dostawka Chicco .
Najchetniej juz bym sie wziela za kompletowanie wyprawki😁
Ja tez! Uwielbiam przegladac strony z rzeczami dla dzieci i juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne kupowac.😍

U mnie już na pewno jeden zarodek 🙂 i wszystko w porządku. Lekarz jak mu o tym powiedziałam zbadał mnie jeszcze raz, próbował pod różnymi kątami sprawdzić jak tamta mogła widzieć dwa, powiedział że czasami coś po prostu może udawać dziecko 🤷‍♀️ choć dodał że w sumie nie wie jak mogła widzieć dwa serca. Kolejną wizytę mam dopiero 19go sierpnia- będzie to usg prenatalne, a 20go sierpnia test PAPPA. Czy wy też będziecie wykonywały ten test?
Super! 👏🏼 Ja caly czas sie zastanawiam czy zrobic Pappa czy Nifty? Co o tym sadzicie?

reklama
Do góry