reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Zarodek rośnie 1mm na dobę? Kurcze mi w tydzień urósł z 3 mm do 5 mm [emoji848] ale to był pomiar na innym sprzęcie i lekarz powiedział żeby nie porównywać że względu na to
Nawet nie wiesz jak mnie podbudowal twoj wpis
U mnie ten sam przypadek
Malo urosl zarodek ale mierzone na 2 roznych sprzętach przez 2 roznych ginow

reklama
Dziewczyny dopiero dzisiaj do Was dołączyłam,jestem ciekawa ile już dzieci macie ?
Ja mam 16 miesieczna coreczke ;)
Co do wozkow, to kupilam w Polsce Bugaboo Fox i rodzice mieli z nim do nas przyleciec, ale rodzilam w szczycie pandemii i odwolali w tym czasie loty i zdecydowalidmy, ze kupimy wozek na miejscu, a ten sprzedamy i padlo na Nuna mixx2 w 1. Swietny wozek, z czystym sumieniem moge polecic ;) teraz zamienilismy na spacerowke Elodie Details. Sklada sie w kilka sekund i u nas ze wzgledu na czeste podroze sprawdza sie doskonale. Maja tez cudownej jakosci reczniki dla dzieci.
Z rzeczy, ktore mi sie sprawdzily przy coreczce, to Chico baby hug, mata kontrastowa Yookidoo, nosidelko babybjorn, mata skiphop, materac areosleep i chusta Studio Romeo. Natomiast kurzolapem okazal sie bujaczek babybjorn. Wiem, ze wiekszosc dzieci go uwielbia, ale u nas jakos nie wzbudza szczegolnie emocji. Teraz sama na niego siada, ale na doslownie pare minut.
Jedyna rzecza jaka chce dokupic, to lozeczko dostawka Chicco .
Najchetniej juz bym sie wziela za kompletowanie wyprawki😁

U mnie już na pewno jeden zarodek 🙂 i wszystko w porządku. Lekarz jak mu o tym powiedziałam zbadał mnie jeszcze raz, próbował pod różnymi kątami sprawdzić jak tamta mogła widzieć dwa, powiedział że czasami coś po prostu może udawać dziecko 🤷‍♀️ choć dodał że w sumie nie wie jak mogła widzieć dwa serca. Kolejną wizytę mam dopiero 19go sierpnia- będzie to usg prenatalne, a 20go sierpnia test PAPPA. Czy wy też będziecie wykonywały ten test?

😀jak się czujesz ? Ja normalnie dziś nie ogarniam modli mnie przeokropnie...W dodatku chyba 30 stopni jest ukrop
Dzięki, ja nie znam określenia "mdłości"- w pierwszej ciąży nawet raz nie zrobiło mi się niedobrze. Teraz myślałam, że może jeszcze wcześnie, ale może znów nie będę miała żadnych okropnosci..
Biedna- u nas dziś 20stopni, więc super pogoda ! :)

Ja mam 16 miesieczna coreczke ;)
Co do wozkow, to kupilam w Polsce Bugaboo Fox i rodzice mieli z nim do nas przyleciec, ale rodzilam w szczycie pandemii i odwolali w tym czasie loty i zdecydowalidmy, ze kupimy wozek na miejscu, a ten sprzedamy i padlo na Nuna mixx2 w 1. Swietny wozek, z czystym sumieniem moge polecic ;) teraz zamienilismy na spacerowke Elodie Details. Sklada sie w kilka sekund i u nas ze wzgledu na czeste podroze sprawdza sie doskonale. Maja tez cudownej jakosci reczniki dla dzieci.
Z rzeczy, ktore mi sie sprawdzily przy coreczce, to Chico baby hug, mata kontrastowa Yookidoo, nosidelko babybjorn, mata skiphop, materac areosleep i chusta Studio Romeo. Natomiast kurzolapem okazal sie bujaczek babybjorn. Wiem, ze wiekszosc dzieci go uwielbia, ale u nas jakos nie wzbudza szczegolnie emocji. Teraz sama na niego siada, ale na doslownie pare minut.
Jedyna rzecza jaka chce dokupic, to lozeczko dostawka Chicco .
Najchetniej juz bym sie wziela za kompletowanie wyprawki😁
Ja tez! Uwielbiam przegladac strony z rzeczami dla dzieci i juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne kupowac.😍

U mnie już na pewno jeden zarodek 🙂 i wszystko w porządku. Lekarz jak mu o tym powiedziałam zbadał mnie jeszcze raz, próbował pod różnymi kątami sprawdzić jak tamta mogła widzieć dwa, powiedział że czasami coś po prostu może udawać dziecko 🤷‍♀️ choć dodał że w sumie nie wie jak mogła widzieć dwa serca. Kolejną wizytę mam dopiero 19go sierpnia- będzie to usg prenatalne, a 20go sierpnia test PAPPA. Czy wy też będziecie wykonywały ten test?
Super! 👏🏼 Ja caly czas sie zastanawiam czy zrobic Pappa czy Nifty? Co o tym sadzicie?

reklama
Do góry