reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Cześć dziewczyny [emoji6]
Mam problem i jestem przerażona.
Robiłam beta HCG i to są moje wyniki:
20.07 beta 8637 mlU/ml
22.07 beta 43000 mlU/ml
Czytałam wczoraj że beta powinna zwolnić już po ok. 6000 mlU/ml a u mnie tak przyspieszyła [emoji33][emoji33][emoji33] przecie przyrost wynosi 390% a zazwyczaj miałam 125%.

Czy to jest normalne????
Wow mega przyrost, ale może powtórz dla pewności badanie? A kiedy masz kolejne USG?

Jest ok. Zarodek rośnie ok 1 mm na dobę w tym czasie. Ja przy 6+4 miałam niecałe 7 mm czyli prawie 3 mm więcej niż Ty w 3 dni starszej ciąży. Nie ma martw się 🙂
Zarodek rośnie 1mm na dobę? Kurcze mi w tydzień urósł z 3 mm do 5 mm 🤔 ale to był pomiar na innym sprzęcie i lekarz powiedział żeby nie porównywać że względu na to

Wlasnie wrocilam do domu. Widzialam serduszko [emoji3590][emoji3059] Ciaza wyglada niestety na 5 dni mlodsza, a wiem, ze maks 2-3 dni roznicy jest mozliwe. Pocieszam sie, ze to moze byc wina slabego usg. CRL wyszlo 4.6mm i wiek obliczyla na 5+6, czyli dokladnie tak samo jak w ciazy, ktora stracilam w 8 tyg. Dobrze, ze za tydzien mam usg w szpitalu, wydaje mi sie, ze mieli duzo lepszy sprzet, a i lekarka byla duzo dokladniejsza niz ta prywatnie. W ogole zaczela usg przez brzuch nie wiem na cholere w tak wczesnej ciazy. Kazalam jej przerwac tak mocno mi brzuch uciskala. Teraz boli mnie lewy jajnik :/ Boje sie, ze tym uciskaniem mogla mi krwiak naruszyc, nie wiem czy to mozliwe, ale tak jak wczesniej mnie brzuch nie bolal tak teraz boli :(
Postaram sie byc dobrej mysli do wizyty 30go.
Super wieści [emoji173] ale szybko robiła przez brzuch. Ja chyba przez brzuch pierwsze miałam dopiero prenatalne

Nie macie litości... Trzysta postów z dziś mam do nadrobienia [emoji85] już się zabieram.
Ja lubię taki dni jak dziś, nie miałam czasu rozmyślać, byłam na paznokciach i zakupach, bo w sobotę mam wesele. Później zabrałam córę nas jezioro. A jakby mi było mało, to miałam jeszcse jeden test w domu, więc rano zrobiłam [emoji23] jakże się ucieszyłam z widoku [emoji7] już tylko tydzień do wizyty! Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.
Na kolację wjechały kanapki ze smalcem i ogórkiem małosolnym, to przez Was! Zobacz załącznik 1297317
super miałaś dzień 😊 miłego czytania i współczuję 😂

Kurcze oglądam Wasze zdjęcia i wszystkie macie ten pęcherzyk taki okrąglutki a u mnie zarodek 5mm w takim podłużnym kokonie 🙈 wtedy było 6+2

Załączniki

• Screenshot_2021-07-20-21-24-25-575_org.thoughtcrime.securesms.jpg
    Screenshot_2021-07-20-21-24-25-575_org.thoughtcrime.securesms.jpg
    162,2 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Do góry