reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny dzień dobry 😘 Dziś pisze do Was ostatkami sił bo mam mega kiepski dzień , mega mi słabo i niedobrze. Zastanawiam się czy nie powiedzieć szefowi o ciąży aby zaczął kogoś szukać na moje miejsce. Myślałam że pocisne dłużej ale nie mam sił. Prace mam wymagająca skupienia, odpowiedzialna i nie mogę sobie pozwolić na błąd i stres tym bardziej .. maluch najważniejszy. Ale pytanie brzmi co sądzicie o tak wczesnym informowaniu przełożonego ? Wiecie ,u mnie to dopiero końcówka 6 tygodnia. Mogę dodać dwwi powiedzieć że jestem w 8 i zaczynam drugi miesiąc hehe ale to nie zmieni tego że boje się o to że nie daj Boże coś się złego stanie.. a wtedy pracodawca raczej nie przyjmie już z otwartymi ramionami bo będzie ktoś za mnie.. nie wiem co robić 😰 dajcie znać jak to u Was wyglądała, mówilyscie, czekacie ?

reklama
Dziwne bo jak robisz USG to ginekolog od razu mierzy pęcherzyk lub zarodek i wylicza od razu wiek ciąży.
Jest to nieco dziwne ale niektórzy lekarze tak robią że dopuki akcji serca nie ma to nie mierzą sama się z takim spodkalam ale nie to ile mm ma ciąża jest najważniejsze ważne że jest wszystko w porzadku😍😍😍

Dziewczyny dzień dobry 😘 Dziś pisze do Was ostatkami sił bo mam mega kiepski dzień , mega mi słabo i niedobrze. Zastanawiam się czy nie powiedzieć szefowi o ciąży aby zaczął kogoś szukać na moje miejsce. Myślałam że pocisne dłużej ale nie mam sił. Prace mam wymagająca skupienia, odpowiedzialna i nie mogę sobie pozwolić na błąd i stres tym bardziej .. maluch najważniejszy. Ale pytanie brzmi co sądzicie o tak wczesnym informowaniu przełożonego ? Wiecie ,u mnie to dopiero końcówka 6 tygodnia. Mogę dodać dwwi powiedzieć że jestem w 8 i zaczynam drugi miesiąc hehe ale to nie zmieni tego że boje się o to że nie daj Boże coś się złego stanie.. a wtedy pracodawca raczej nie przyjmie już z otwartymi ramionami bo będzie ktoś za mnie.. nie wiem co robić 😰 dajcie znać jak to u Was wyglądała, mówilyscie, czekacie ?
Ja powiedziałam w 6 tygodniu. Miałam popracować jeszcze miesiąc, bo praca też jest specyficzna i to raczej kiepskie miejsce dla ciężarnej. Życie jednak samo zweryfikowało moje plany, przyszły takie mdłości, że nie dałam rady i od wczoraj jestem na L4. Stwierdziłam, że musieli by być wyjątkowymi świniami, żeby mnie nie przyjąć z powrotem w razie czego. No i u mnie raczej tak szybko nie znajdą zastepstwa, bo brakuje pracowników.

Jestem po wizycie :) wszystko ok, jest już pęcherzyk żółtkowy, na zarodek trochę za wcześnie ale spodziewałam się tego. Aczkolwiek lekarz mi pokazał gdzie wg niego zarodek się lada moment pojawi. Wg usg to 5+6 tc więc o 1 dzień pomyliłam się z owulacją. Kolejna wizyta po moim powrocie z urlopu -12.08 ale nie u mojego gin tylko jego kolegi. O ile oczywiście wytrzymam tyle i nie podjadę na usg w czasie urlopu😂
Zarodek po lewej ? U mnie tak pokazywała doktorka ze tak może być ? Mam racje ?
gratualcje ❤️

reklama
Do góry