reklama
Małasyrenka
Fanka BB :)
Test owulacyjny nie jest testem ciążowym i nie można na jego podstawie tego stwierdzić.Cześć dziewczyny, boje się jeszcze z wami witać bo testować będę jutro lub 1.07 ale mam pytanie. Zrobiłam dzisiaj test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Kreska może nie jest tak mocna jak testowa ale jednak. Czy to może oznaczać ciąże? Jak myślicie?
Cześć Dziewczyny byłam tu jedna z pierwszych, ale za wcześnie zrobiłam betę (po pozytywnym teście, 10dpo), która wyszła <0,20 więc myślałam że w tym cyklu nic z tego nie będzie. Czułam się jednak dziwnie, @ się spóźnia już 3 dzień, a test (już czwarty dzień pod rząd ) pokazuje drugą kreskę! Także pamiętajcie, żeby nie tracić nadziei i czekać cierpliwie do dnia spodziewanej @!
Kalkulator wylicza termin porodu na 4-5 marca, czyli moje urodziny
W pracy jest bardzo ciężko przez urlopy, zastępuje 2 osoby plus mam swoje obowiązki. Dzisiaj nadgodziny (10h bez przerwy tak naprawdę siedzenia przy kompie i użerania się z klientami).
Wizytę u giny mam zaplanowana na 6 lipca. Czy orientujecie się, czy trzeba się do niej jakoś przygotować? Czy trzeba wcześniej zrobić jakieś badania?
Jak wygląda taka pierwsza wizyta? Czy bada też ciśnienie? Obawiam się że mogę mieć z tym problem..
I napiszcie jeszcze jak się czujecie? Jakie macie pierwsze objawy?
W pracy jest bardzo ciężko przez urlopy, zastępuje 2 osoby plus mam swoje obowiązki. Dzisiaj nadgodziny (10h bez przerwy tak naprawdę siedzenia przy kompie i użerania się z klientami).
Wizytę u giny mam zaplanowana na 6 lipca. Czy orientujecie się, czy trzeba się do niej jakoś przygotować? Czy trzeba wcześniej zrobić jakieś badania?
Jak wygląda taka pierwsza wizyta? Czy bada też ciśnienie? Obawiam się że mogę mieć z tym problem..
Załączniki
Alexz89
z tego co się orientuję to ginekolog daje ci listę z badaniami, które musisz wykonać. Do tego USG dopochwowe. Warto też pamiętać datę ostatniej miesiączki by wyliczyć na kiedy poród.Cześć Dziewczyny byłam tu jedna z pierwszych, ale za wcześnie zrobiłam betę (po pozytywnym teście, 10dpo), która wyszła <0,20 więc myślałam że w tym cyklu nic z tego nie będzie. Czułam się jednak dziwnie, @ się spóźnia już 3 dzień, a test (już czwarty dzień pod rząd ) pokazuje drugą kreskę! Także pamiętajcie, żeby nie tracić nadziei i czekać cierpliwie do dnia spodziewanej @!
J
julianap
Gość
Cześć Cieszę się, że wróciłaś! Gratuluję pięknej drugiej kreskiCześć Dziewczyny byłam tu jedna z pierwszych, ale za wcześnie zrobiłam betę (po pozytywnym teście, 10dpo), która wyszła <0,20 więc myślałam że w tym cyklu nic z tego nie będzie. Czułam się jednak dziwnie, @ się spóźnia już 3 dzień, a test (już czwarty dzień pod rząd ) pokazuje drugą kreskę! Także pamiętajcie, żeby nie tracić nadziei i czekać cierpliwie do dnia spodziewanej @!
Na pierwszą wizytę nie musisz się specjalnie przygotowywać, lekarz powinien zrobić z Tobą szczegółowy wywiad dotyczący ostatniej miesiączki, chorób, przyjmowanych leków itd. Zrobi Ci usg dopochwowe, żeby potwierdzić ciążę i jak będzie zarodek z serduszkiem to wystawi Ci kartę ciąży (wtedy najczęściej jest wystawiana jak zauważyłam po ich praktyce). Powienien zlecić Ci wszystkie potrzebne badania i umówić na kolejną wizytę Chyba tyle Ja przy pierwszej wizycie miałam sprawdzane ciśnienie, ale tylko jak chodziłam prywatnie i później też za każdym razem przy kolejnej. I wpisywali mi to w kartę ciąży razem z wagą
Alexz89
no to ciążę zacznę od wagi koguciej 42 kg. Ciekawe na jakiej skończęCześć Cieszę się, że wróciłaś! Gratuluję pięknej drugiej kreski
Na pierwszą wizytę nie musisz się specjalnie przygotowywać, lekarz powinien zrobić z Tobą szczegółowy wywiad dotyczący ostatniej miesiączki, chorób, przyjmowanych leków itd. Zrobi Ci usg dopochwowe, żeby potwierdzić ciążę i jak będzie zarodek z serduszkiem to wystawi Ci kartę ciąży (wtedy najczęściej jest wystawiana jak zauważyłam po ich praktyce). Powienien zlecić Ci wszystkie potrzebne badania i umówić na kolejną wizytę Chyba tyle Ja przy pierwszej wizycie miałam sprawdzane ciśnienie, ale tylko jak chodziłam prywatnie i później też za każdym razem przy kolejnej. I wpisywali mi to w kartę ciąży razem z wagą
TrzymamDziewczyny trzymajcie kciuki do 8 powinnam mieć wyniki pierwszej bety. Stres gorszy niż przy testach ciążowych
reklama