reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Jestem chętna [emoji16][emoji3590]
No właśnie! Tak coś myślałam i dobrze[emoji4] Taki wątek też miałam na czerwcowych mamach i coś kojarzyłam, że to szło przez adminkę [emoji4][emoji4] Okej ja w każdym razie już się z nią skontaktowałam i pewnie będę musiała wysłać jej listę z naszymi nickami. Wątkiem bedzie mogło zarządzać kilka osób tj. być moderatorem?

Chętne dziewczyny na wątek prywatny zgłaszajcie się. Będę wpisywać już na listę dla adminki [emoji4]
Edit: odpiszcie na post albo go zalajkujcie będzie najłatwiej [emoji4]

reklama
O właśnie, ciekawa jestem z jakich części Polski jesteście. Jest ktoś z okolic Lublina? [emoji4]
Ja okolice Leszna wielkoposka
Mi lekarka nic nie mówiła o ponownym badaniu grupy krwi, pytała na wizycie jaką mam grupę. W dokumentach mam kartę z grupą krwi z rck bo kiedyś sporo oddawałam i mi przysłali.

Udało mi się nadrobić! 🤪 Gratuluję wszystkich dzisiejszych serduszek!

Ja tez będę mieć wizytę 30.07 :) chociaż może uda mi się przełożyć na wcześniej bo nie wiem jak wytrzymam tyle czasu bez sprawdzenia czy wszystko jest ok… u mnie 5+2 wiec muszę uzbroić się w cierpliwość.

Super pomysł z wątkiem zamkniętym!

Ja jestem z Wrocławia- może któraś z Was tez? Albo z okolic? :)

U mnie jest chyba nienajlepiej. Bliźniaki, ale jednojajowe. Lekarka powiedziała że od 20 tygodnia mogą się udusić i ze to w ogóle bardzo ciężka ciąża..
😭😭😭😭Zobacz załącznik 1296598
Witam w gronie blizniaczej ciąży 🙂🙂🙂 doskonale cie rozumiem, bo na początku jak się dowiedziałam i pierwsze słowa lekarza "to będzie ciąża wysokiego ryzyka" sprawiły, że byłam tak samo przerażona jak ty. Wydaje mi się, że twoja lekarka nie ma doświadczenia w prowadzeniu ciaz mnogich, a nawet to zasugerowała, skoro chce cie wysłać do kogoś kto się w tym specjalizuje. Radzę iść do lekarza specjalisty jak najszybciej to cie uspokoi 🙂 mi pomogły też kanały na yt o blizniakach. Tam często jednojajowe rodzą się po 38tc 🙂
Dziewczyny a czy którejś grozi konflikt serologizny? Z tego co mi wiadomo przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka ale przy kolejnych ?
Tak mi grozi. Są rzadkie przypadki gdzie w trakcie pierwszej ciąży dochodzi do pomieszania krwi płodu i matki, ale na ten moment medycyna też ma na to sposoby. Jest fajny webinar o konflikcie z profesorem Wielgosiem, polecam, on rozwiał dużo moich obaw

U mnie tez jest ja jestem Arh- mąż 0rh+ przy drugiej ciąży doszło do konfliktu syn ma grupę po mężu ale z t3go co wiem po porodzie 72 godzin podaje się zastrzyk z immunoglobine anty D aby przy kolejnych ciałach nie doszło do konfliktu.
Doszło do konfliktu, czy mieliście niezgodność? Jeśli dziecko miało rh+ ale nie było powikłań, to to nie jest konflikt serologiczny i nie jest groźne. Immunoglobulinę podaje się też profilaktycznie w ciąży, teraz to jest świadczenie gwarantowane, więc bezpłatne niezależnie od tego czy prowadzi się ciążę prywatnie czy na NFZ.

Cześć wam. Przyszłam do was o poradę . Jestem w 7tc1dc . Dzisiaj byłam na USG i wyszły mi dwa puste pęcherzyki ciążowe . Jak myślicie czy jest szansa , że się pojawią czy jednak nic z tego.
Ja dziś 7+4 byłam na usg na nfz w luxmedzie i ciąża wiek 6+1 (co jest niemożliwe), mini zarodek i brak serduszka... 3 godziny później poszłam do lekarki z super USG i wiek ciąży 7+3, zarodek odpowiednia długość i serduszko bije.
Także nie załamuj się. Może lekarz miał słaby sprzęt. Ja już we wszystko uwierzę. ;)
Serduszko! Mamy to 💕 Maleństwo ma POL CENTYMETRA 💕 i jednak to 6+2 czyli tak jak przypuszczałam, sprzęt przekłamał tydzień temu! 😁
Super!!
Ja tworzę wątek prywatny u adminki;)
Jestem chętna i czekam :)
U mnie jest chyba nienajlepiej. Bliźniaki, ale jednojajowe. Lekarka powiedziała że od 20 tygodnia mogą się udusić i ze to w ogóle bardzo ciężka ciąża..
😭😭😭😭Zobacz załącznik 1296598
A to jednoowodniowe jednokosmówkowe? To faktycznie ciąża bardzo wysokiego ryzyka... Ale nie ma się co załamywać! I na pewno bez sensu Cię lekarka nastraszyła...
Ja znam rodzeństwo, dwie par bliźniaków jednojajowych i cesarka w 38 tc. :)

Dziewczyny a czy którejś grozi konflikt serologizny? Z tego co mi wiadomo przy pierwszej ciąży nie ma ryzyka ale przy kolejnych ?
Przy pierwszej ciąży jest ryzyko, jeśli wcześniej poroniłaś i nie dostałaś zastrzyku z z immunoglobiny D. Po porodzie do 72 h się go dostaje właśnie po to, żeby organizm matki nie wytworzył przeciwciał. Ja mam 0 rh- a córka pierwsza B+ po ojcu. Dostałam zastrzyk po porodzie. Mała z powodu konfliktu miała żółtaczkę.

reklama
No właśnie! Tak coś myślałam i dobrze😊 Taki wątek też miałam na czerwcowych mamach i coś kojarzyłam, że to szło przez adminkę 😊😊 Okej ja w każdym razie już się z nią skontaktowałam i pewnie będę musiała wysłać jej listę z naszymi nickami. Wątkiem bedzie mogło zarządzać kilka osób tj. być moderatorem?

Chętne dziewczyny na wątek prywatny zgłaszajcie się. Będę wpisywać już na listę dla adminki 😊
Edit: odpiszcie na post albo go zalajkujcie będzie najłatwiej 😊
Chętna! 😁

Do góry