reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny czy też macie ciągłe uczucie zmęczenia ? Ja praktycznie od samego początku jestem bardzo senna, nie umiem się tak jakby obudzić cały dzień, a najgorszy kryzys przychodzi ok 14.30 popołudniu ,wtedy mogłabym zasnac na stojąco i muszę na prawdę się pilnować żeby nie przyciąć komara 😂
Ja też ciągle chodze zmęczona i niestety około 13 same mi sie oczy zamykają i niestety drzemki mam tak około 30 min albo godzinkę. Mój sie śmieje ze zapadam w sen zimowy 😁😁😁

reklama
Dziewczyny czy też macie ciągłe uczucie zmęczenia ? Ja praktycznie od samego początku jestem bardzo senna, nie umiem się tak jakby obudzić cały dzień, a najgorszy kryzys przychodzi ok 14.30 popołudniu ,wtedy mogłabym zasnac na stojąco i muszę na prawdę się pilnować żeby nie przyciąć komara 😂
ja sie wcale nie pilnuje :) po prostu robie sobie drzemki nawet kilka razy dziennie
choc jak minal mi 6 tc to troche mniej tej sennosci ... haha sprzezenie zwrotne i od rozu rozkminy ;)
dobrze ze jutro do gina to moze sie uspokoje ... na troche ... czyli na jakies 2 -3 dni haha

Ten ostatni z soboty chyba to był cień, ale i czułość 10, a poprzednich 25 i taki darmowy do testów owulacyjnych był dodany, więc może i jakość marna. Te wcześniejsze były wyraźniejsze, a w poprzednich cyklach to były normalne dwie kreski. Nie będę się już nad tym zastanawiać. Tak - mam PCOS i dziękuję za radę z wiesiołkiem, wypróbuje :) pisałam do doktora odnośnie przyszłego miesiąca - przysłał nr recepty, podejrzewam, że duphaston.

O tak! Od kilku dni chodzę cały czas senna. Wczoraj poszłam spać o 21:30 a o 7 ledwo wstałam do pracy 😴
A jak u Was z kawa ? Na początku chciałam odstawić ale podobno można pić, tylko mniej i słabsze. Rozpuszczalna ma najwięcej kofeiny, a ta z ekspresu mniej. Jak jest u Was, pijecie?

ja sie wcale nie pilnuje :) po prostu robie sobie drzemki nawet kilka razy dziennie
choc jak minal mi 6 tc to troche mniej tej sennosci ... haha sprzezenie zwrotne i od rozu rozkminy ;)
dobrze ze jutro do gina to moze sie uspokoje ... na troche ... czyli na jakies 2 -3 dni haha
Na którą masz jutro gina? Ja na 15:15 :D

Ten ostatni z soboty chyba to był cień, ale i czułość 10, a poprzednich 25 i taki darmowy do testów owulacyjnych był dodany, więc może i jakość marna. Te wcześniejsze były wyraźniejsze, a w poprzednich cyklach to były normalne dwie kreski. Nie będę się już nad tym zastanawiać. Tak - mam PCOS i dziękuję za radę z wiesiołkiem, wypróbuje :) pisałam do doktora odnośnie przyszłego miesiąca - przysłał nr recepty, podejrzewam, że duphaston.
Bez bety nie ma mowy o biochemicznych, może po prostu masz kiepskie testy. Ponoć te najtańsze z allegro często mają kreski fabryczne. Nie nastawiaj się od razu na biochemy, może po prostu masz wydłużoną fazę lutealną i trzeba poszukać przyczyny.

A jak u Was z kawa ? Na początku chciałam odstawić ale podobno można pić, tylko mniej i słabsze. Rozpuszczalna ma najwięcej kofeiny, a ta z ekspresu mniej. Jak jest u Was, pijecie?
Piję tylko jedną kawę, przed ciążą też piłam tylko jedną. Póki mnie nie odrzuca to sobie pozwalam, podobno jedna nie zaszkodzi. Herbaty nie piję w ogóle.

reklama
Ja przed ciążą piłam jedną dużą i często drugą małą z ekspresu. Teraz piję jedną małą lub średnią 🙂

Do góry