reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny czy też macie ciągłe uczucie zmęczenia ? Ja praktycznie od samego początku jestem bardzo senna, nie umiem się tak jakby obudzić cały dzień, a najgorszy kryzys przychodzi ok 14.30 popołudniu ,wtedy mogłabym zasnac na stojąco i muszę na prawdę się pilnować żeby nie przyciąć komara 😂
Ja też ciągle chodze zmęczona i niestety około 13 same mi sie oczy zamykają i niestety drzemki mam tak około 30 min albo godzinkę. Mój sie śmieje ze zapadam w sen zimowy 😁😁😁

reklama
Dziewczyny czy też macie ciągłe uczucie zmęczenia ? Ja praktycznie od samego początku jestem bardzo senna, nie umiem się tak jakby obudzić cały dzień, a najgorszy kryzys przychodzi ok 14.30 popołudniu ,wtedy mogłabym zasnac na stojąco i muszę na prawdę się pilnować żeby nie przyciąć komara 😂
ja sie wcale nie pilnuje :) po prostu robie sobie drzemki nawet kilka razy dziennie
choc jak minal mi 6 tc to troche mniej tej sennosci ... haha sprzezenie zwrotne i od rozu rozkminy ;)
dobrze ze jutro do gina to moze sie uspokoje ... na troche ... czyli na jakies 2 -3 dni haha

Ten ostatni z soboty chyba to był cień, ale i czułość 10, a poprzednich 25 i taki darmowy do testów owulacyjnych był dodany, więc może i jakość marna. Te wcześniejsze były wyraźniejsze, a w poprzednich cyklach to były normalne dwie kreski. Nie będę się już nad tym zastanawiać. Tak - mam PCOS i dziękuję za radę z wiesiołkiem, wypróbuje :) pisałam do doktora odnośnie przyszłego miesiąca - przysłał nr recepty, podejrzewam, że duphaston.

O tak! Od kilku dni chodzę cały czas senna. Wczoraj poszłam spać o 21:30 a o 7 ledwo wstałam do pracy 😴
A jak u Was z kawa ? Na początku chciałam odstawić ale podobno można pić, tylko mniej i słabsze. Rozpuszczalna ma najwięcej kofeiny, a ta z ekspresu mniej. Jak jest u Was, pijecie?

ja sie wcale nie pilnuje :) po prostu robie sobie drzemki nawet kilka razy dziennie
choc jak minal mi 6 tc to troche mniej tej sennosci ... haha sprzezenie zwrotne i od rozu rozkminy ;)
dobrze ze jutro do gina to moze sie uspokoje ... na troche ... czyli na jakies 2 -3 dni haha
Na którą masz jutro gina? Ja na 15:15 :D

Ten ostatni z soboty chyba to był cień, ale i czułość 10, a poprzednich 25 i taki darmowy do testów owulacyjnych był dodany, więc może i jakość marna. Te wcześniejsze były wyraźniejsze, a w poprzednich cyklach to były normalne dwie kreski. Nie będę się już nad tym zastanawiać. Tak - mam PCOS i dziękuję za radę z wiesiołkiem, wypróbuje :) pisałam do doktora odnośnie przyszłego miesiąca - przysłał nr recepty, podejrzewam, że duphaston.
Bez bety nie ma mowy o biochemicznych, może po prostu masz kiepskie testy. Ponoć te najtańsze z allegro często mają kreski fabryczne. Nie nastawiaj się od razu na biochemy, może po prostu masz wydłużoną fazę lutealną i trzeba poszukać przyczyny.

A jak u Was z kawa ? Na początku chciałam odstawić ale podobno można pić, tylko mniej i słabsze. Rozpuszczalna ma najwięcej kofeiny, a ta z ekspresu mniej. Jak jest u Was, pijecie?
Piję tylko jedną kawę, przed ciążą też piłam tylko jedną. Póki mnie nie odrzuca to sobie pozwalam, podobno jedna nie zaszkodzi. Herbaty nie piję w ogóle.

reklama
Ja przed ciążą piłam jedną dużą i często drugą małą z ekspresu. Teraz piję jedną małą lub średnią 🙂

Do góry