reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Jeśli się boisz to zadzwoń do swojego lekarza i to skonsultuj 😉 może przepisz ci receptę na progesteron.
A tak wg coś się z tobą dzieje? Plamisz?
Mój lekarz kazał się nie przejmować "czekoladowym" plamieniem. 😉
Napisałam do Pani doktor SMS narazie cisza..
Nie plamie, boli mnie dziś tylko brzuch( z nerow ) a objawów do tej pory nie ma.. zrobiłam kontrolnie ten progesteron bo dużo dziewczyn tutaj o tym pisało i w porównaniu do wyników innych jest dużo niższy :(

reklama
Jestem po zaśniadzie i dlatego się tak martwię :(
ale z tego co lekarka ci powiedziala wszystko jest ok :) i tego sie trzymaj ale jak cie to martwi to serio powiedz lekarzowi moze po przejsciach zapisze ci na wszelki wypadek a ty sie uspokoisz bo twoje nerwy tez sa wazne ;)
nie bawmy sie w lekarzy :) czasami za duzo wiedziec to wiecej nerwow
ile bym dala zeby miec nastawienie jak w 1 ciazy
mimo ze lezalam plackiem od 7 do 14tc z powodu ogromnego krwiaka to wogole ani przez moment przez mysl mi nie przyszlo ze cos mmoze sie z ciaza stac ...internetu wtedy nie bylo jak teraz ..jaka spokojniejsza glowa byla jak nie mogla wyczytac zlych opowiesci ;) dla mnie wtedy bylo oczywiste ciaza = dziecko

Napisałam do Pani doktor SMS narazie cisza..
Nie plamie, boli mnie dziś tylko brzuch( z nerow ) a objawów do tej pory nie ma.. zrobiłam kontrolnie ten progesteron bo dużo dziewczyn tutaj o tym pisało i w porównaniu do wyników innych jest dużo niższy :(
To ja ostatnio pisałam o tym progesteronie dużo, bo też się wystraszyłam swoim wynikiem. Przy pierwszym badaniu miałam 13.6, następnego dnia 37.5. Wiec naprawdę nie martw się takim pojedynczym wynikiem, bo progesteron w ciągu dnia się zmienia skokowo i właśnie bardzo możliwe, że tak jak ja akurat wyłapałaś jego najnizsza wartość w ciągu dnia:) Jak nie plamisz to jest jak najbardziej okej. Powtórz może jutro, czy za kilka dni jeszcze ten progesteron dla własnego spokoju 😊

ale z tego co lekarka ci powiedziala wszystko jest ok :) i tego sie trzymaj ale jak cie to martwi to serio powiedz lekarzowi moze po przejsciach zapisze ci na wszelki wypadek a ty sie uspokoisz bo twoje nerwy tez sa wazne ;)
nie bawmy sie w lekarzy :) czasami za duzo wiedziec to wiecej nerwow
ile bym dala zeby miec nastawienie jak w 1 ciazy
mimo ze lezalam plackiem od 7 do 14tc z powodu ogromnego krwiaka to wogole ani przez moment przez mysl mi nie przyszlo ze cos mmoze sie z ciaza stac ...internetu wtedy nie bylo jak teraz ..jaka spokojniejsza glowa byla jak nie mogla wyczytac zlych opowiesci ;) dla mnie wtedy bylo oczywiste ciaza = dziecko
Doktorka oddzwoniła i przepisała mi progesteron duphoston
Już wysłałam męża do apteki😁🥰
Najgorsze jest to czekanie i ta nie pewność czy wszystko okej. :(

To ja ostatnio pisałam o tym progesteronie dużo, bo też się wystraszyłam swoim wynikiem. Przy pierwszym badaniu miałam 13.6, następnego dnia 37.5. Wiec naprawdę nie martw się takim pojedynczym wynikiem, bo progesteron w ciągu dnia się zmienia skokowo i właśnie bardzo możliwe, że tak jak ja akurat wyłapałaś jego najnizsza wartość w ciągu dnia:) Jak nie plamisz to jest jak najbardziej okej. Powtórz może jutro, czy za kilka dni jeszcze ten progesteron dla własnego spokoju 😊
Tak zrobię , powtórzę w środę badania. Bardzo Ci dziękuje, pewnie masz racje🥰 tak czy siak doktorka przepisała mi progesteron właśnie i wole się zabezpieczyć

Doktorka oddzwoniła i przepisała mi progesteron duphoston
Już wysłałam męża do apteki😁🥰
Najgorsze jest to czekanie i ta nie pewność czy wszystko okej. :(
no i super :) bedziesz spokojniejsza :)
a lekarka kazala powtarzac badanie ? bo nie wiem czy jest sens , duphaston i tak nie bedzie wykryty w badaniu a poziom progesteronu bedzie wyzszy tylko nie bedziesz wiedziala o ile :)

reklama
Do góry