reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny, zrobiłam wczoraj komplet badań zleconych przez lekarza. I trochę się zmartwiłam progesteronem 🥺 Na jakim poziomie macie progesteron teraz? Ponowiłam dziś jeszcze jego pomiar, bo czytałam, że jest on wydzielany skokowo i jego stężenie może się zmieniać w ciągu dnia. Sama nie wiem😥 Konsultacje już sobie umówiłam na poniedziałek, ale do tego czasu to chciałabym nie zwariować.
U mnie w 26 DC był 21 i też się martwię czy nie za nisko. Później już nie badałam. Znalazłam coś takiego:

Załączniki

• IMG_20210710_112730.jpg
    IMG_20210710_112730.jpg
    103,8 KB · Wyświetleń: 84
reklama
13.6 mi wczoraj wyszedł. 46 dc, tydzień 6+4
Dziewczyny, zrobiłam wczoraj komplet badań zleconych przez lekarza. I trochę się zmartwiłam progesteronem 🥺 Na jakim poziomie macie progesteron teraz? Ponowiłam dziś jeszcze jego pomiar, bo czytałam, że jest on wydzielany skokowo i jego stężenie może się zmieniać w ciągu dnia. Sama nie wiem😥 Konsultacje już sobie umówiłam na poniedziałek, ale do tego czasu to chciałabym nie zwariować.
Miałam progesteron 20 ale spadł (w 3 dni) do 15 więc mam luteine dopochwowo 3x1Masz dość niski progesteron więc powinnaś dostać luteinę.

Ja chyba też na Twoim miejscu bym się skonsultowała z lekarzem. Moim zdaniem powinnaś dostać duphaston albo luteinę... Ja w 26 dc (3+5) - 30,60 a w 41 dc (5+6) - 28,80. I biorę duphaston 2 x 1, bo lekarz powiedział, że skoro tak długo nie mogłam zajść, miałam cykl wspomagany, to trzeba chuchać i dmuchać, żeby się ciąża utrzymała.

Ja chyba też na Twoim miejscu bym się skonsultowała z lekarzem. Moim zdaniem powinnaś dostać duphaston albo luteinę... Ja w 26 dc (3+5) - 30,60 a w 41 dc (5+6) - 28,80. I biorę duphaston 2 x 1, bo lekarz powiedział, że skoro tak długo nie mogłam zajść, miałam cykl wspomagany, to trzeba chuchać i dmuchać, żeby się ciąża utrzymała.
Strasznie się stresuje, że teraz weekend i oby w poniedziałek ten lekarz to nie był za późno kurczę 😥 Czekam jeszcze na dzisiejszy wynik. Zobaczymy. Tak czy inaczej, konsultacja z lekarzem na pewno się odbędzie:(

13.6 mi wczoraj wyszedł. 46 dc, tydzień 6+4
Niby mieści się w normie ale jednak mógłby być wyższy. Koniecznie skonsultuj z lekarzem. I spokojnie, jeszcze nie jest tak tragicznie. Bywały gorsze wyniki a było wszystko ok 😉 i absolutnie nie porównuj wyników z innymi, każda z nas jest inna i nie ma co się stresowac na zapas 😉 a i pamiętaj, że progesteron jest skokowy. Godzinę później mógł mieć zupełnie inna, wyższa wartość.

reklama
Bardzo ładny przyrost w normie :) chociaż nie sprawdza się w takim odstępie czasu.

Ja po drugiej dawce Pfizera nie miałam w ogóle żadnych objawów. Zaszczepiłam się już w ciąży, kilka dni przez pozytywnym testem. ;)
Wiem właśnie.. zastanawiałam się czy to wogole ma sens;D byłam robic inne badania I tak przy okazji chciałam sprawdzić czy wogole rosnie

Do góry