Ogląd sytuacji jest jeden, dziecko zostało pacniete i nie zmieni fakt czy któraś z nas czytała to forum wcześniej czy nie.
Pozniej pojawiły się żarty z podawania dziecku alkoholu, bo przecież wszystko co tu jest napisane może być fikcją.
Po raz kolejny ważne sprawy są bagatelizowane, a ja i inne dziewczyny dostałyśmy bana za nabijanie się z trolla, który zaszedł w ciążę przez majtki. To jest paranoja i ja chce usunąć konto z tego absurdalnego portalu. Konto wraz ze wszystkimi postami, bo wiem że tak się da.
Napisz do mnie poproszę. W sprawie bicia się wypowiedziałam. W sprawie czasowego bana, mam nadzieję, że pamiętasz, co było jego powodem. I jak zawsze, przypominam, że nie wszystkie moje interwencje widzisz.
Do wszystkich
Wcale się nie dziwię, że ta sytuacja wywołała tyle emocji. W Polsce, pomimo zmian, nadal wiele dzieci jest krzywdzonych - i bardzo niebezpieczne jest podejście, że coś jest tylko: krzyknięciem, pacnięciem, szturchnięciem. Jednocześnie atak - nie prowadzi do rozwiązania. Dlatego pytam, co ma być celem? Przeciwdziałanie, pomoc, czy jedynie wyrażenie swojej krytyki i danie upust swoim emocjom.
Każdy z nas w ten lub inny sposób będzie popełniał błędy i sztuką jest, żeby pokazać komuś co może zrobić inaczej i na co zwrócić uwagę oraz sprawdzenie, czy ta osoba nie potrzebuje pomocy, a nie zawstydzanie, osądzanie, itd. Mam przekonanie, że ta sprawa została wystarczająco wyjaśniona. Dziękuję tym osobom, które zareagowały, dziękuję też, że dziewczyny dały wsparcie swojej koleżance, bo to ważne. Jeśli ktoś ma nadal wątpliwości - zapraszam na priv.