reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A tu moje szczęśliwe dziecko w żłobku :D przez to że wstaje o 7 i drzemka jest dopiero o 12:30 (w domu by spała jeszcze przed 9), to pada już o 19 zazwyczaj. Jak nie wytrzymała ostatnio i poszła na drugą drzemke o 17 to potem był problem z zaśnięciem, problem z wstawaniem rano itd..
Mina mówi wszystko 🤣. Już widzę jak budzisz do szkoły, 15 razy " wstawaj", a w odpowiedzi jeszcze 5 minut.

reklama
Moja ostatnio nie da się wziąć na ręce podczas zasypiania bo wie , że pewnie odpłynie dlatego uparcie sama walczy z zamykającym się okiem..i trwa to ostatnio 50 min a niby już taka śpiąca jest:oops:
Mój dokładnie tak samo kiedyś przytulaliśmy się i spał a teraz to czasem walczy jak lew żeby nie zasnąć 😅
Mina córci bezcenna:)
Mina cudna🤣 brawo dla fotografa za uchwycenie 😉
A tu moje szczęśliwe dziecko w żłobku :D przez to że wstaje o 7 i drzemka jest dopiero o 12:30 (w domu by spała jeszcze przed 9), to pada już o 19 zazwyczaj. Jak nie wytrzymała ostatnio i poszła na drugą drzemke o 17 to potem był problem z zaśnięciem, problem z wstawaniem rano itd..
Panie w żłobku strzeżcie się 😅

To kto opiekuje się Melcią jak jesteś w pracy?🤔
Tak, babcie. Opieka naprzemienna 2 dni jedna, 2 dni druga5, 1 dzień Tatuś I ja po pół dnia.
Moja mama z Torunia pociągiem przyjeżdża na 2 dni, 75 lat ma , dzielna kobieta, skąd ona ma tę moc 🤔😍 zabawy wymyśla jak młoda. Dziś tańczyły razem z zestawem pluszaków, taka niby dyskoteka była 😁

No bo piżamkę mamy z podobnym printem ale już wyrosła:)
A tutaj mamy sukienkę...napisałam żebyście nie pomyślały , że w piżamie po sklepie chodzimy🤣

No bo oni mają ważniejsze rzeczy do robienia a nie spanie...:)Ja już czasami ziewam jak lew a ta dalej ma siłę aby podnosić się co sekundę, próbować stanąć na głowie itd...:oops:

Jeszcze parę perełek fotograficznych bym znalazła z główną rolą mojej córci🤣

@Fabryczna jak tam postępy z robieniem rzeczy na olx?Pochwal nam się tutaj swoimi perełkami:)

@karoo-kp u Was remont nadal trwa??Mam nadzieję, że już skończyliście wszystko:)
Do mnie już jadą ptaszki i chmurki od Fabrycznej, jak je zainstaluję to się pokażę efekty 🙂

Tak, babcie. Opieka naprzemienna 2 dni jedna, 2 dni druga5, 1 dzień Tatuś I ja po pół dnia.
Moja mama z Torunia pociągiem przyjeżdża na 2 dni, 75 lat ma , dzielna kobieta, skąd ona ma tę moc 🤔😍 zabawy wymyśla jak młoda. Dziś tańczyły razem z zestawem pluszaków, taka niby dyskoteka była 😁
Wow to mają energię do wnusi :) dziadkowie to w ogóle chyba mają więcej siły i pomysłów do zabawy niż rodzice, przynajmniej u nas tak jest, mąż jak wraca z pracy to się po prostu kładzie na macie po podłodze i leży a Emilka po nim skacze, tak wygląda ich zabawa :D

O szalona kobieta😍
U znajomych babcia ale ze starszą wnuczką kręciła filmiki na tik toka...nie szczypała się , że jej nie wychodzi...wnuczka prosiła to ona spełniała życzenia trenując różne układy taneczne:)Więc przed oczami mam Twoją mamę tańczącą z pandą pod pachą:)Aż sam uśmiech robi mi się na twarzy:)
A tak wracając do babć..to one nie miały tv, smartfonów jak nas czy rodzeństwo wychowywały i jakoś potrafiły nam urozmaicić dzień więc one dalej robią to tak jak potrafią i chwała im za to:)
A ja mojej babci, 86 letniej kobiecie przynoszę seriale czy filmy na pendrive i ona sama sobie to obsługuje i nie ma wakacji aby nie podróżowała z grupą emerytów na jakieś zagraniczne wojaże...więc życzę nam wszystkim abyśmy w podobnym wieku gdzieś spotkały się na greckiej plaży:)Wiadomo tu biodro chore tu coś tam...ale jednak jak jest chęć i w miarę zdrowie no i kasa oczywiście to można świat zwiedzać i "żyć" bo dla porównania moja mama 64 letnia nie ruszy się poza obszar województwa bo nie czuję "potrzeby":)
Z moją mamą mam podobnie , nieraz jej proponowałam żeby gdzieś sobie pojechała, a gdzie tam z nami to się jeszcze wybierze z małym na tym etapie też by nie została ale u mnie to by było 10 h jakbym wróciła do pracy. Także @MamM, słowa uznania dla babci😉

O szalona kobieta😍
U znajomych babcia ale ze starszą wnuczką kręciła filmiki na tik toka...nie szczypała się , że jej nie wychodzi...wnuczka prosiła to ona spełniała życzenia trenując różne układy taneczne:)Więc przed oczami mam Twoją mamę tańczącą z pandą pod pachą:)Aż sam uśmiech robi mi się na twarzy:)
A tak wracając do babć..to one nie miały tv, smartfonów jak nas czy rodzeństwo wychowywały i jakoś potrafiły nam urozmaicić dzień więc one dalej robią to tak jak potrafią i chwała im za to:)
A ja mojej babci, 86 letniej kobiecie przynoszę seriale czy filmy na pendrive i ona sama sobie to obsługuje i nie ma wakacji aby nie podróżowała z grupą emerytów na jakieś zagraniczne wojaże...więc życzę nam wszystkim abyśmy w podobnym wieku gdzieś spotkały się na greckiej plaży:)Wiadomo tu biodro chore tu coś tam...ale jednak jak jest chęć i w miarę zdrowie no i kasa oczywiście to można świat zwiedzać i "żyć" bo dla porównania moja mama 64 letnia nie ruszy się poza obszar województwa bo nie czuję "potrzeby":)

To ja mam trochę inną obserwację. U mnie babcie bawią sie lepiej z wnukami niz własnymi dziećmi 😂
Tak jakby wnuki dodały im +100 do energii 😁 i super to jest jak juz moja starsza córka jak widzi, że dziadkowie podjeżdżają pod dom to skacze i piszczy z radości

reklama
To ja mam trochę inną obserwację. U mnie babcie bawią sie lepiej z wnukami niz własnymi dziećmi 😂
Tak jakby wnuki dodały im +100 do energii 😁 i super to jest jak juz moja starsza córka jak widzi, że dziadkowie podjeżdżają pod dom to skacze i piszczy z radości
Omg gdzie można kupić taką babcię😄😄😄 zazdroszczę😊😊😊ale tak pozytywnie

Do góry