A próbowałaś płatki owsiane na wodzie z owocami? Emilka je na zmianę raz płatki owsiane a raz grysik, obie na wodzie, bardzo jej smakuje (bo dużo owoców daję)U nas by to odpadało, bo Nela kaszek nie lubi i nie zje...
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
A z kim Nastka zostaje jak jest chora? Udaje Ci się wtedy chodzić do pracy?A nic nie mów. Wróciłam do pracy i chyba też z pracy przyniosłam taki gratis. Teraz najbardziej mój mąż choruje, tak już
Mary2094
Tata bierze opiekę. Mąż zobowiązał się do roku wszystko brać na siebie żeby nie wykopali mnie z pracy. On ma taką pracę że spokojnie może sobie na to pozwolić, bo przez lata niczego nie brał i jego brygadzista też już świetnie wie o tym że jak coś on idzie na opiekę. Zresztą jak coś ja co drugi dzień jestem i tak w domu.A z kim Nastka zostaje jak jest chora? Udaje Ci się wtedy chodzić do pracy?
MamM
Hehe, Kochane.Bo ja osobiście to taki jogurt kokosowym jem z owocami typu borówka , kiwi i do tego jakieś ziarna i całkiem smaczna alternatywa dla nabiału bo sam w sobie jogurt kokosowy jest taki maziasty
Iga zazwyczaj je chlebek bez niczego...ma pokrojonego ogórka obok, wędlinkę która zrobiłam z piersi kurczaka i tak sobie gryzie po troszkę wszystkiego
Ale muszę się zaopatrzyć w te pasty warzywne...kiedyś sama je jadałam i całkiem całkiem w smaku
A hummus ja uwielbiam i właśnie mnie tknęło żeby sobie zrobić
No przekichane masz z tym , że ona nie lubi tak sobie gryźć kawałeczków...wtedy ewidentnie czymś wypadałoby posmarować kanapeczkę....spróbuj może te pasty warzywne...
A teraz doczytałam , że jada już taką pastę...jak chce jeść i nie protestuje to jej dawaj a jak się jej znudzi to będziesz szukać czegoś innego
O tak @MamM to pamięta nawet najdrobniejsze szczegóły
Albo notuje albo zażywa coś na "pamięć"....żarcik
To takie zboczenie zawodowe, Zazwyczaj pamiętam imiona 400dzieci.
Nie lubię zwracać się do moich uczniów "Ejj Ty !"
Za to jestem slaba w datach, kiedyś oceniłam Igę na Baranka przecież
Za to Czajo to taki kalendarzyk nasz !
Moja nadal nie chodzi, a zaraz stuknie jej 13 miesięcy. Martwić się już?
Żarcik oczywiście
Niedługo mama
To super tataTata bierze opiekę. Mąż zobowiązał się do roku wszystko brać na siebie żeby nie wykopali mnie z pracy. On ma taką pracę że spokojnie może sobie na to pozwolić, bo przez lata niczego nie brał i jego brygadzista też już świetnie wie o tym że jak coś on idzie na opiekę. Zresztą jak coś ja co drugi dzień jestem i tak w domu.
No to mój też uwielbia owsiankę na wodzie z jabłkiem i bananemA próbowałaś płatki owsiane na wodzie z owocami? Emilka je na zmianę raz płatki owsiane a raz grysik, obie na wodzie, bardzo jej smakuje (bo dużo owoców daję)
Wasze dzieci sa smoczkowe? Kiedy myslicie je oduczac? Ja jestem szczesliwa ze moj zmienil po roku bibsa na cos lepszego i chyba mu pozwole jeszcze dlugo, a juz mialam plany oduczac. Mysle ze jak bedzie juz rozumny gdzies za rok, to opowiem mu o krasnoludkach, ktore zbieraja smoczki dla malych sarenek, borsuczkow, niedzwiadkow i liskow i zrobie mu wycieczke gdzies dosc kawalek od domu, zeby w lesie zostawic smoczek np. przy strumyku z listem i ciasteczkiem dla krasnoludka a w nagrode ze byl dzielny pozwole wybrac zabawke w sklepie jaka bedzie chcial
Piekny plan wezmie w łeb, jak po magicznej opowiesci o krasnoludkach i po pytaniu, czy chce takiemu krasnoludkowi dac swoj smoczek powie "nie ce"
Piekny plan wezmie w łeb, jak po magicznej opowiesci o krasnoludkach i po pytaniu, czy chce takiemu krasnoludkowi dac swoj smoczek powie "nie ce"
No mój jest bardzo smoczkowy. Też planuje go oduczać jak będzie jeszcze bardziej kumaty to mu puszczę jakąś historyjkę, że trzeba smoczek oddać kotkowi czy tam pieskowi no i ciekawe czy się zgodzi Ja się zgodziłam oddać kotkom jak miałam 4 lataWasze dzieci sa smoczkowe? Kiedy myslicie je oduczac? Ja jestem szczesliwa ze moj zmienil po roku bibsa na cos lepszego i chyba mu pozwole jeszcze dlugo, a juz mialam plany oduczac. Mysle ze jak bedzie juz rozumny gdzies za rok, to opowiem mu o krasnoludkach, ktore zbieraja smoczki dla malych sarenek, borsuczkow, niedzwiadkow i liskow i zrobie mu wycieczke gdzies dosc kawalek od domu, zeby w lesie zostawic smoczek np. przy strumyku z listem i ciasteczkiem dla krasnoludka a w nagrode ze byl dzielny pozwole wybrac zabawke w sklepie jaka bedzie chcial
MamM
Dobry pomysł, dzieci chętnie podłapują takie historie.Wasze dzieci sa smoczkowe? Kiedy myslicie je oduczac? Ja jestem szczesliwa ze moj zmienil po roku bibsa na cos lepszego i chyba mu pozwole jeszcze dlugo, a juz mialam plany oduczac. Mysle ze jak bedzie juz rozumny gdzies za rok, to opowiem mu o krasnoludkach, ktore zbieraja smoczki dla malych sarenek, borsuczkow, niedzwiadkow i liskow i zrobie mu wycieczke gdzies dosc kawalek od domu, zeby w lesie zostawic smoczek np. przy strumyku z listem i ciasteczkiem dla krasnoludka a w nagrode ze byl dzielny pozwole wybrac zabawke w sklepie jaka bedzie chcial
W naszym niedalekim przedszkolu jest takie drzewko smoczkowe, coś na zasadzie tych kłódek na mostach. Dzieciaczki zostawiają tam swoje smoczki. Nie wiem czy to działa, ale skoro stoi to pewnie tak.
Moja nigdy nie ssała smoczka, kilka ma, ale żadnego nie chciała.
reklama
Mary2094
Anastazja jeden dzień miała gdzie chodziła i znów ma blokadę, tylko chodzi z czymś, typu - krzesło, pchacz itd. Czekam aż się odblokuje ponownie i znów będzie chodzić.Hehe, Kochane.
To takie zboczenie zawodowe, Zazwyczaj pamiętam imiona 400dzieci.
Nie lubię zwracać się do moich uczniów "Ejj Ty !"
Za to jestem slaba w datach, kiedyś oceniłam Igę na Baranka przecież
Za to Czajo to taki kalendarzyk nasz !
Moja nadal nie chodzi, a zaraz stuknie jej 13 miesięcy. Martwić się już?
Żarcik oczywiście