reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No a to u Neli to było takie jednodniowe, w sensie gorączka tylko w jedną noc, na drugi dzień katar, ale przezroczysty i taki jak woda. Dzisiaj nie inhalowalam, bo oddychała przez nos cały dzień, czasem coś tam w nosie charczało, jedynie odciągnęłam 2-3 razy. Natomiast dzisiaj chwyciło N, wrócił z pracy z katarem i bólem gardła, i mnie od kilku godzin strasznie gryzie w gardle i wiem, że to zaczyna się ból gardła, bo zawsze tak mam. Także Nelcia nas zaraziła, albo po prostu N przyniósł z pracy choróbsko, bo u niego w pracy też wszyscy kaszlą i smarkają.

A nic nie mów. Wróciłam do pracy i chyba też z pracy przyniosłam taki gratis. Teraz najbardziej mój mąż choruje, tak już praktycznie wszyscy po.

reklama
Znalazłam bo mnie to męczyło...we wpisach @Patii26 :)
@Emimi pisała do nas na grupie 12 grudnia:)
Hania urodziła się tak jak Nelka 25 marca:)
A @Patii26 odpisała jej 13 grudnia , że pierwszy dzieciaczek który ma urodziny tak jak Nelka:)
Byłam pewna , że ktoś jeszcze był bo właśnie pamiętałam @Patii26 odpowiedź:)
I pamiętałam , że też nie przybierała na wadze jak moja gwiazda:)
Dobra Iga wstawaj bo matce się nudzi🤣
Żarcik...bo śpi od 30 min dopiero:)
No no no!!! Właśnie tak to było haha 😂 Detektyw Monk odnalazł wszystko i już jesteśmy w domu 😄😄😄

Zaznaczam, że to ja zaczęłam temat dzieci z 25 marca 😂i to mi było głupio że mam taką sklerozę 😀
Wiecie co, nas jest tutaj tak dużo, że naprawdę mamy prawo nie zapamiętać imion dzieci, daty urodzin czy swoich imion a już tym bardziej historii pewnych momentów 😁 musiałybyśmy mieć łeb jak sklep by to wszystko pomieścić i zapamiętać 😅 A największy ma tutaj chhba @MamM , bo ona pamięta chyba wszystkie imiona dzieci i matek 🙈😂

A ja poproszę o przepis na taką pastę. Nie mam ostatnio czasu na szukanie przepisów a kilka nowości z chęcią zrobię, bo już mnie nudzi jedno i to samo.
A z awokado to samo zmiksowałam z sokiem z cytryny i pieprzem.

Ja dzisiaj zrobiłam pastę z zielonego groszku a kiedyś z avocado albo z ciecierzycy ale też muszę robić bardzo małe ilości bo potem nikt oprócz małego nie je. Czasem smaruje mu chleb musem owocowym że niby taka marmoladka. Często jednak je suchy chleb bo też nie mam pomysłu co dawać a do tego np banana.
Ja młodemu daję chlebek z Almette naturalnym lub ostatnio z szynką z indyka ale kupuję ze sprawdzonego źródła taką eko sreko 😆 Młody ją uwielbia 😁

Moja alergiczka wsuwa ogórki kiszone.
Ogórki i śledzie w oleju ze słoika to jej dania top w tym momencie.
Pomidorki koktajlowe z lidla ( ale tylko te ) są takie przepyszne, jak cukiereczki. Melania też je je. Pomidorki to jej ograniczam bo lubi, ale mam świadomość, że alergizują.

Co do zamienników produktów mlecznych.
Nam alergolog zaleciła Sinlac, dla mnie i dla Melaniii jako uzupełnienie diety. Dziwny ma skład więc nie wiem.
Jemy ten niebieski bez cukru.
Myślę jednak , że Tobie Patii nie o taki zamiennik chodziło.
U nas by to odpadało, bo Nela kaszek nie lubi i nie zje... 🤷‍♀️

Bartuś zamyka stawkę 😁06.04, ale dobra pamięć!!! 😁

Wiem, ze w teorii powinnam sie orzeniesc na forum kwietniowek, ale takich babeczek jak tutaj nie ma nigdzie 😁

A tak na serio, to ucieklam z forum (albo nigdy nie dolaczylam 🤔) dzieci w wieku mojej córki, bo tam juz na etapie ciąży byly takie klotnie miedzy babkami, ze stwierdziłam ze nie ma sensu spędzać czasu na jarmarku 😂
A no to u nas na marcowkach zawsze miałyśmy do siebie szacunek i to mi się bardzo podobało i podoba 😊 Wiadomo, nie raz nie jedna powiedziała swoje zdanie, ale z uszanowaniem, że ktoś ma inne 😉

Bartuś zamyka stawkę 😁06.04, ale dobra pamięć!!! 😁

Wiem, ze w teorii powinnam sie orzeniesc na forum kwietniowek, ale takich babeczek jak tutaj nie ma nigdzie 😁

A tak na serio, to ucieklam z forum (albo nigdy nie dolaczylam 🤔) dzieci w wieku mojej córki, bo tam juz na etapie ciąży byly takie klotnie miedzy babkami, ze stwierdziłam ze nie ma sensu spędzać czasu na jarmarku 😂
Hehe, to tak jak ja.

Melania miała urodzić się w połowie marca, ale jakoś tak się pośpieszyla, że przyszła na świat w lutym, ale czytałam forum od początku ciąży jak Marcowa, więc wprosilam się na bezczelnego 😁
Jakoś myśleć o sobie jako lutowa po tych 9 miesiącach już nie umiałam.

I jest tu takie fajne grono, Rodzinka taka trochę, nie zmieniam Was na żadne inne 🤗

reklama
Do góry