reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny. Czytam was caly czas ale nie mam czasu na odpisywanie. Dużo pracy w pracy, w domu, padam wieczorami, bo mąż w służbie ojczyznie codziennie do 20.00 pracuje a i jeszcze w weekend po 12h. Mam nadzieję,
że to się niedługo skonczy. Weszłam na chwile życzyć wszystkim marcowym dzieciaczkom szczęśliwego dzieciństwa, tym co już są po roczku i tym co dopiero będą świętować🥳🥳🥳 my musimy przełożyć urodzinki bo jesteśmy na kwarantannie, ale nic nam nie jest, ja i Domi miałyśmy lekką temp.przez 3 dni i postanowilam zrobić test,żeby nie pchać małej na różne badania. No i zonk🤪 urodziny przełożone.
MaM - cieszą mnie sukcesy nocniczkowe Melanii👍👍👍Fabryczna - świetny piesek 🥰 odezwę się za jakiś czas🖐🖐🖐
A tak sukces jest niezaprzeczalny, każda dwójeczka już laduje w nocniczku.
Sisi jeszcze nie.
Ale to tylko Melanii zasługa, sama tak chce.

Dobrze , że już wiesz jak postępować...mam nadzieję , że ulga przyjdzie szybko.
Zdradź proszę nazwy syropów jeśli oczywiście możesz.
A nie mówiła nic o testach kiedy robić aby było wiadomo co i jak dokładnie?
Muszę też się umówić do alergologa żeby wiedzieć jak teraz postępować bo już głupieję z tym wszystkim:oops:

No @Lipaaa powiem Ci , że pojechałaś na grubo z girlandą....nie ma lipy jak to mówią:)Co tam ta moja biedna malutka🤣
Super zdjęcia i super modelki....Maja cudooowna..i ten torcik z pszczółką Mają...super🥰
Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego dla Was😘
Nie mówiła nic o testach, ale nawet nie pytałam, bo wiem, że jest za mały i głupoty by powychodziły. W ogóle to powiedziała, że AZS jako reakcja na alergie to pierwszy krok w marszu alergicznym, ktory ostatecznie daje astmę alergiczną. Syropy to: Deslodyna do stosowania codziennego i Ketotifen Hasco do stosowania przy masakrze.

Nie mówiła nic o testach, ale nawet nie pytałam, bo wiem, że jest za mały i głupoty by powychodziły. W ogóle to powiedziała, że AZS jako reakcja na alergie to pierwszy krok w marszu alergicznym, ktory ostatecznie daje astmę alergiczną. Syropy to: Deslodyna do stosowania codziennego i Ketotifen Hasco do stosowania przy masakrze.
AZS może ale nie musi zmienić się w astmę oskrzelową to tylko jedna możliwość, na szczęście większość dzieci wyrasta i z azs i z alergii pokarmowej ale oczywiście to nie jest to regułą.
A czy Twój syn ma katar albo kicha czy tylko suche plamy?

Moja też dlatego wylądowała u mnie w łóżku...bo stałam pół nocy nad łóżeczkiem bo pobudki były co 15 min jak szły zęby.
I tak się zarzekałam , że nie będzie z nami spać...no to śpi już od października🤣
Ja też bym z chęcią spała z psem ale mój mąż absolutnie się nie zgadza bo inny rodzaj wychowania u niego bo pies służył za robienie hałasu na podwórku ale z drugiej strony cieszę się , że tak nauczył psa bo nie mam tony sierści w łóżku codziennie:)

No to jest nadzieja , że za 17 lat zacznie się przytulać:)Żarcik bo nie chce aby powodem była wojna...myślę, że jako dziewczynka szybciej się przekona , że tulaski są jak najbardziej fajne:)Bo wiadomo jak chłopak osiągnie już dany wiek to "obora' tulić się do mamy:)

Ach te oczy....ach te włosy...wzdycham ja 38 letnia stara baba:)Ale jakby Iga tylko "kumała czaczę" to pewnie robiłaby to co matka🥰
Jeszcze raz najlepszego dla Bastianka i rodziców😘
Ja kocham zwierzęta, ale absolutnie nie mogłabym spać z psem w łóżku, który chodzi po dworze, pełno sierści puszcza, no ie mogłabym w tym spać. Kot, który jest w domu to co innego, mogłam zawsze soac z kotem. Teraz już nie pozwalam, bo śpię z małą, a nie chce by spała w sierści. Wiadomo, że się czyści, ale jednak ora mnie chwyta jak widzę tyle tej sierści na pościeli. W ciągu dnia pozwalam kotu spac na naszym łóżku w nogach czy na środku łóżka, ale na poduszkach czy przy poduszkach absolutnie tam gdzie mamt twarze.

Ja kocham zwierzęta, ale absolutnie nie mogłabym spać z psem w łóżku, który chodzi po dworze, pełno sierści puszcza, no ie mogłabym w tym spać. Kot, który jest w domu to co innego, mogłam zawsze soac z kotem. Teraz już nie pozwalam, bo śpię z małą, a nie chce by spała w sierści. Wiadomo, że się czyści, ale jednak ora mnie chwyta jak widzę tyle tej sierści na pościeli. W ciągu dnia pozwalam kotu spac na naszym łóżku w nogach czy na środku łóżka, ale na poduszkach czy przy poduszkach absolutnie tam gdzie mamt twarze.
Pati a może u was to nie alergia na kurz a na sierść kota🤔 oczywiście nie mówię żeby nie mieć zwierząt w domu ale wiesz chodzi mi o to że może nie potrzebnie podejrzewasz nabiał itp🤔

Pati a może u was to nie alergia na kurz a na sierść kota🤔 oczywiście nie mówię żeby nie mieć zwierząt w domu ale wiesz chodzi mi o to że może nie potrzebnie podejrzewasz nabiał itp🤔
To też może być prawdopodobne.

My mamy suczkę whippeta i to jest rasa która sierści nie gubi i nie ma psiego zapachu ( serio tak jest ) dodatkowo suki mniej uczulają. Jednak Melania reaguje pokrzywką, gdy ją Funda poliże po twarzy. Ta pokrzywka trwa chwilę, tak ok. 15 minut i znika. Tak samo pokrzywkę wywołują u niej perfumy ojca.

Nie jest więc uczulona ( na razie) na sierść, a na coś co pies ma w ślinie.
Póki co z psa nie zrezygnuję, pilnuję tylko by tej buźki jej jednak nie lizała.

To też może być prawdopodobne.

My mamy suczkę whippeta i to jest rasa która sierści nie gubi i nie ma psiego zapachu ( serio tak jest ) dodatkowo suki mniej uczulają. Jednak Melania reaguje pokrzywką, gdy ją Funda poliże po twarzy. Ta pokrzywka trwa chwilę, tak ok. 15 minut i znika. Tak samo pokrzywkę wywołują u niej perfumy ojca.

Nie jest więc uczulona ( na razie) na sierść, a na coś co pies ma w ślinie.
Póki co z psa nie zrezygnuję, pilnuję tylko by tej buźki jej jednak nie lizała.
Jak ja Ci zazdroszczę tej spostrzegawczości na co Melcia jest uczulona😃bo przynajmniej wiesz przed czym ją strzec. 😉
Tak mi się przypomniało bo mnie każdy alergolog pytała czy nie mamy kota a ja kiedyś owszem i pies i kot w domu ale teraz od dwóch lat mam zwierzęta ale na podwórku więc wiem na pewno że to nie to.

Jak ja Ci zazdroszczę tej spostrzegawczości na co Melcia jest uczulona😃bo przynajmniej wiesz przed czym ją strzec. 😉
Tak mi się przypomniało bo mnie każdy alergolog pytała czy nie mamy kota a ja kiedyś owszem i pies i kot w domu ale teraz od dwóch lat mam zwierzęta ale na podwórku więc wiem na pewno że to nie to.
Wiesz, mam łatwiej, bo jej objawy przychodzą szybko - zje banana i wymioty, poliże ja pies i pokrzywka w tym miejscu, Tata wraca z pracy i po chwili czerwony placek na policzku.
Wiem, że Wy macie dużo trudniej, gdy objawy się rozmywają i przesuwają w czasie.
Główkę już macie gładką u Bastiana więc i reszta da się opanować.
Alergików będziemy miały całe życie, grunt, aby to opanować jako tako 😌

reklama
Do góry