reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Mój siostrzeniec ma indywidualny tok nauczania to czasem pani musiała do niego dzwonić żeby go obudzić 🙈a siostra szału prawie dostała .

A tak w ogóle to chciałam Ci powiedzieć że jednak tez mamy wyciek z instalacji przynajmniej tak twierdzi nasz fachowiec, kompletnie nic nie widać . Zamówiliśmy Pana z kamerką termowizyjną bo już nie mamy pomysłu, 600 zł taka przyjemność, mamy tylko nadzieję że coś znajdzie bo oszaleć idzie z ciągle zapowietrzającymi sie grzejnikami 🙈jak mój dom będzie w takim stanie jak Wasze mieszkanie to poprosimy z synusiem o lokum u Ciebie i Melci 🥰😉
Jeju, oby wszystko dało się łatwo naprawić, trzymam mocno kciuki. Strasznie mi przykro, że macie taki stres, tym bardziej, że zima.
U nas nadal scenie, już 8 dni chodzi osuszarka, jedna ściana nadal mokra :(
Wylewkę nową Tata Melanii z sąsiadem zrobili.
On z Medardem tam mieszkają, ale non stop w szumie, 25 stopniach i wilgotności ok.45%

Bardzo, bardzo życzę, żeby u Was było lepiej.

reklama
Mój siostrzeniec ma indywidualny tok nauczania to czasem pani musiała do niego dzwonić żeby go obudzić 🙈a siostra szału prawie dostała .

A tak w ogóle to chciałam Ci powiedzieć że jednak tez mamy wyciek z instalacji przynajmniej tak twierdzi nasz fachowiec, kompletnie nic nie widać . Zamówiliśmy Pana z kamerką termowizyjną bo już nie mamy pomysłu, 600 zł taka przyjemność, mamy tylko nadzieję że coś znajdzie bo oszaleć idzie z ciągle zapowietrzającymi sie grzejnikami 🙈jak mój dom będzie w takim stanie jak Wasze mieszkanie to poprosimy z synusiem o lokum u Ciebie i Melci 🥰😉
Z tym dzwonieniem padłam 😅😅😅

czyli jest szansa, że moja starsza córka będzie miała porządek w swoim dorosłym życiu 💪💪💪
u mnie też nie było za ciekawie, u męża tak samo. kiedyś rozpamiętywałam, rozgrzebywałam i strasznie mnie to dołowało... kiedyś dostałam książkę od Tereski (nauczycielki jogi) - Louise L.Hay 'Możesz uzdrowić swoje życie' i jest tam fajnie opisane, żeby wybaczyć i nie rozgrzebywać już więcej, bo nie wiemy w jakich warunkach wzrastali nasi rodzice, jak ich traktowano i z czym musieli się mierzyć wychowując nas. później wstawię kilka fotek z książki
To ja poproszę o te fotki z książki bo jestem właśnie na etapie rozgrzebywania dzieciństwa i powiem szczerze nie umiem sobie z tym jakoś poradzić :/ wiem że trzeba wybaczyć i żyć dalej, zwłaszcza że moi rodzice są teraz wspaniałymi dziadkami, ale nie jest to łatwe :/

Jeju, oby wszystko dało się łatwo naprawić, trzymam mocno kciuki. Strasznie mi przykro, że macie taki stres, tym bardziej, że zima.
U nas nadal scenie, już 8 dni chodzi osuszarka, jedna ściana nadal mokra :(
Wylewkę nową Tata Melanii z sąsiadem zrobili.
On z Medardem tam mieszkają, ale non stop w szumie, 25 stopniach i wilgotności ok.45%

Bardzo, bardzo życzę, żeby u Was było lepiej.
Czyli u Was pomału do przodu ale fakt pora okropna na tego typu prace .
Też trzymamy kciuki za wasz szybki remont i powrót do domu .😘

To ja poproszę o te fotki z książki bo jestem właśnie na etapie rozgrzebywania dzieciństwa i powiem szczerze nie umiem sobie z tym jakoś poradzić :/ wiem że trzeba wybaczyć i żyć dalej, zwłaszcza że moi rodzice są teraz wspaniałymi dziadkami, ale nie jest to łatwe :/
Ja udałam się właśnie na terapię, i już na jednym spotkaniu terapeutka stwierdziła że będzie trzeba wiele przepracować.
Może spróbuj z kimś pogadać, albo też udać się do miejsca gdzie będziesz mogła wygadac się i kto Ci pomoże, bo dusić to w sobie jest ciężko.

Akapit "Aby uwolnić się..."
20220130_160407.jpg
I inne
20220130_160456.jpg
20220130_160741.jpg
20220130_160807.jpg
20220130_160833.jpg
Bardzo fajna książka, mi pomogla. Babeczka wchodzi troche w temat Wszechświat i kosmos, ale to nie każdy musi się z tym zgadzać

Pewnie jak lekcje zdalne 😀. Wyl kamerki 😅😅. Siostra na zdalnych wiecznie wyłączona ta kamera. Jestem ciekawa, czy sa nauczyciele, którzy potrafią zaciekawić odbiorców swoimi zajęciami 🤔
Hehehhe dokładnie 😊i jeszcze wyłączone mikrofony, bo szumy słychać i zagłusza. Ten kto chce mówić to włącza mikrofon. Pewnie znalazłby się taki nauczyciel co potrafi zaciekawić ale nie jest ich zbyt dużo 😒

reklama
Dziewczyny, przypomnijcie mi czy wasze dzieci miesiąc temu tez mialy trudniejsze dni... Martwię się Bartkiem, odrzucił stale pokarmy, ciagnie tylko na moim cycku ale czasem ma przerwy po 5-6h w jedzeniu... Do tego jest marudny i placzliwy, potrafi płakać w nocy przez godzinę, co nigdy mu się nie zdarzało. Na początku myślałam, ze to zęby a teraz juz nie wiem co to jest... We wtorek mam pediatre a do tego czasu chyba padnę z niepewności i zmęczenia...

Do góry