reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Mały pił Nan Sensitive z hydrolizowanym białkiem. Po nim kupki dość zwarte, zielone a o zapachu to nie wspomnę.W dodatku mały kręcił nosem przy piciu. Widocznie jakiś składnik mu szkodził. Teraz podaję Nam Optipro Hm0. Kupki jak przy karmieniu piersią 🙂
Pytam bo u nas nadal problem z kupkami, robi bardzo rzadko - raz na 7 dni, teraz zaczęłam dokarmiać i wybrałam mleko nan total konfort.

reklama
Niby w tych miesiącach występuje regres snu. Moja mloda dziś skończyła 5 miesięcy, i w nocy juz zaczęły się częste pobudki. W dzień mało nadal spi.
Ja dochodzę do wniosku, że mam jakieś nieospałe dzieci😊, dwójka starszych też budziła się co 1,5-2 godziny do roku czasu i tu zapowiada się to samo🙁, a miałam nadzieję, że będzie inaczej bo już tak ładnie spał.
Moja bratowa ma 7 miesięcznego syna, karmi piersią i on odkąd skończył 1 miesiąc usypia na noc już o 18/19 i pierwsza pobudka i to nie zawsze o 4 rano trochę podoi i śpi do 8:00. To ona się budzi i próbuje go na śpiocha nakarmić, a on nie chce więc odciąga bo inaczej to mówi, że cycki by jej pękły🙉😁. Ma dwóch starszych synów i oni spali tak samo.

to już jest nawykowe takie budzenie się i niestety będzie się utrzymywać, oczywiście raz będzie lepiej z 1 pobudką a raz gorzej z 5. Niestety nasze polskie dzieci budzą się w nocy, z mojego doświadczenia jest to 99% dzieci czyli b.dużo. Moja przez ostatnie 1,5mca przespała każdą noc, dziś obudziła się o 3.00 z płaczem, ale nie dałam jej mleka, tylko utuliłam, dałam buziaka i odłożyłam do łóżeczka i usnęła. Ostatnio koleżanka mówiła, że jej córka budzi się raz w nocy na mleko, a ma 2 lata i ona jest już tym zmęczona, a ja jej powiedziałam co wyczytałam w tej książce i też była w szoku na początku ale gdyby wiedziała o tym to by spróbowała nauczyć niemowlaka takiego spania. przy pierwszym dziecku może nie jest to takie męczące, ale jak ktoś ma 2 czy 3 to już ciężko z nieprzespanymi nocami.
Próbowałam go odkładać żeby sam zasypiał, ale był mega płacz, brałam na ręce, tulilam, głaskałam i niestety nic nie skutkowało. Może robię jakiś błąd skoro trzecie dziecko i ten sam problem🙈, ale nie umiem tego błędu wyłapać. Przy tamtej dwójce wstawałam na równe nogi przy najmniejszym jęknięciu, bo mieszkałam z teściami i nie chciałam żeby dzieci ich budziły i podejrzewam, że to było to co powodowało, że się budziły. Teraz mieszkam u siebie i nie zrywam się tak zaraz, a tu i tak problem snu. Muszę wypróbować jakieś inne metody.

Próbowałam go odkładać żeby sam zasypiał, ale był mega płacz, brałam na ręce, tulilam, głaskałam i niestety nic nie skutkowało. Może robię jakiś błąd skoro trzecie dziecko i ten sam problem🙈, ale nie umiem tego błędu wyłapać. Przy tamtej dwójce wstawałam na równe nogi przy najmniejszym jęknięciu, bo mieszkałam z teściami i nie chciałam żeby dzieci ich budziły i podejrzewam, że to było to co powodowało, że się budziły. Teraz mieszkam u siebie i nie zrywam się tak zaraz, a tu i tak problem snu. Muszę wypróbować jakieś inne metody.
Też tak działam jak Ty. Myślę, że raczej już będą te pobudki u mojej małej jeszcze kilka miesięcy. Mnie to akurat nie męczy. Interesuje mnie, za to, w jaki sposób Twoje starszaki zaczęły przesypiać noce? Same z siebie czy stosowałaś jakieś sposoby?

Moja mama mówi, że zaczęła w nocy podawać wodę i wtedy nam się odechciało pić w nocy tylko nie wiem w jakim wieku to zrobiła. Ja jakoś jeszcze do tego nie dojrzałam😅

Też tak działam jak Ty. Myślę, że raczej już będą te pobudki u mojej małej jeszcze kilka miesięcy. Mnie to akurat nie męczy. Interesuje mnie, za to, w jaki sposób Twoje starszaki zaczęły przesypiać noce? Same z siebie czy stosowałaś jakieś sposoby?
Córka tak sama z siebie, a syn to najpierw zamiast mleka w nocy dawałam mu wodę i stopniowo sen się wydłużał, jak już zaczął dłużej w nocy spać, to do usypiania siadałam przy łóżeczku i trzymał mnie za rękę i tak usypiał 🙂

reklama
Do góry