reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
U nas ryzyko wizyty u osteopaty bo jest wszystko ok oprócz tego ze cały czas ma główkę delikatnie w lewa strone pochylona. I zobaczymy za 3 tyg co będzie , czy ćwiczenia skorygują to.
wyrobicie to ćwiczeniami czasu potrzeba pokazuj jej na brzuszku i na pleckach z drugiej strony zabawki
u nas też pomógł kinesiotaiping 😜

edit. my się ćwiczyliśmy metoda ndt z fizjo a ze mną to mamusiną metodą😜 ja bym chyba jednak wybrała dobrego fizjo albo taki co ma to i to.

Ostatnia edycja:
A to ja tak nie mam, mi jest z malutką dobrze w domku i kompletnie nie odczuwam zmęczenia ( chyba, że nie chce iść wieczorem spać i trzeba ją kilka razy na rękach usypiac - zdarzyło się tylko kilka razy) bo ładnie mi śpi. I jak ja myślę, że w przyszłym roku trzeba będzie iść do pracy to mi się ryczeć chce, poważnie... Chciałabym zostać z małą 3 lata w domu, aż pójdzie do przedszkola. Ale niestety finanse nie pozwolą na to i będzie musiała iść albo do żłobka albo teściowa będzie się nią zajmowała na kilka h. Ja wgl jak na razie mogłabym być w domu z dzieciaczkami ( jak będziemy mieli drugie dziecko) dopóki nie zapragnęłabym chociaż na kilka h iść do pracy 😅 podejrzewam, że przy dwójce dzieci już to pragnienie będzie, aby z ludźmi porozmawiać i porobić coś innego 😁 Póki co chcialabym być z małą w domu jak najdłużej i mi dobrze tak 🥰
A o drugie dziecko będziemy się starać jakoś jak mała będzie miała 1,5 - 2 latka 😉
A zmęczenia i nie wyspania to ja też nie odczuwam, moje dziecko łaskawe, opieka nie sprawia mi problemu właśnie jest lepiej niż wszyscy straszyli😅ja właśnie tak myślę o trzech latach ale zobaczymy jak to wyjdzie 😉ale mimo wszystko lubiłam swoją pracę i ludzi , przeszło 10 lat tam pracowałam i może z tego to wynika😉 oczywiście nie całe dnie 😅3 h z rana jak synuś spi😜

A zmęczenia i nie wyspania to ja też nie odczuwam, moje dziecko łaskawe, opieka nie sprawia mi problemu właśnie jest lepiej niż wszyscy straszyli😅ja właśnie tak myślę o trzech latach ale zobaczymy jak to wyjdzie 😉ale mimo wszystko lubiłam swoją pracę i ludzi , przeszło 10 lat tam pracowałam i może z tego to wynika😉 oczywiście nie całe dnie 😅3 h z rana jak synuś spi😜
A ja właśnie dziś mam po raz pierwszy lekką depresyjkę. Melania nie śpi w dzień od zawsze, tzn. śpi po 15- 30 min., nic w tym czasie nie można zrobić, bo jestem nerwowa czy nie obudzi się za sekundę. I nikt mi nie pomaga, nawet nie proszę, ani taty małej, ani brata, bo oni 2 minutki i -" Już nie wiem co mam z nią robić". Dziś usiadlam przy jej kąpieli I się rozpłakałam z bezsilności. Na co empatycznie Ojciec zauważył - "Potrzebowałabyś, aby pospała w dzień ze 2 godzinki." To ja w jeszcze większy bek.
Minie mi, ale dziś otoczenie zauważyło, że mała przegina z niespaniem i absorbowaniem otoczenia, kiedy nie śpi 😪😪😪

Ja równiez :)
Chyba mi się prawdziwy aniołek trafił, wszystko mogę ogarnąć - gotowanie, pranie, sprzątanie, paznokcie... Nawet ciasto ostatnio zrobiłyśmy wybitnie dobre hihi 🤩 kawę też pije ciepła.
Liczę się z tym, że to wszystko minie jak brzdąc zacznie śmigac!
Do pracy miałam wrócic pod koniec czerwca, po 13 tygodniach macierzyńskiego... Zakochałam się w córeczce, czekam na okres i zostaje w domu 😁

A ja właśnie dziś mam po raz pierwszy lekką depresyjkę. Melania nie śpi w dzień od zawsze, tzn. śpi po 15- 30 min., nic w tym czasie nie można zrobić, bo jestem nerwowa czy nie obudzi się za sekundę. I nikt mi nie pomaga, nawet nie proszę, ani taty małej, ani brata, bo oni 2 minutki i -" Już nie wiem co mam z nią robić". Dziś usiadlam przy jej kąpieli I się rozpłakałam z bezsilności. Na co empatycznie Ojciec zauważył - "Potrzebowałabyś, aby pospała w dzień ze 2 godzinki." To ja w jeszcze większy bek.
Minie mi, ale dziś otoczenie zauważyło, że mała przegina z niespaniem i absorbowaniem otoczenia, kiedy nie śpi 😪😪😪
U nas sprawdza się bardzo jazda wózkiem po całym domu. Kupiłam wózek razem z fotelikiem samochodowym - takim podstawowym, mogę wpiąć go do stelaża wózka a mala widzi wszystko co robię, mogę zabrać ja wszędzie ze sobą...
A w nocy śpi Ci córcia ładnie??

U nas sprawdza się bardzo jazda wózkiem po całym domu. Kupiłam wózek razem z fotelikiem samochodowym - takim podstawowym, mogę wpiąć go do stelaża wózka a mala widzi wszystko co robię, mogę zabrać ja wszędzie ze sobą...
A w nocy śpi Ci córcia ładnie??
W nocy OK, nie chodzę niedospana, zasypia o 20, ma 4-5 pobudek na cyca, ale śpię z nią więc tragedii nie ma. Pobudka o 6. Tu na forum dwie Mamy mają podobnie, mini drzemki w dzień 😔

reklama
Do góry