reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

A Ty kiedy masz druga dawkę?
Rozmawiałaś z pediatra o tym szczepieniu?
Bo w niemczech mówią mi że kobieta sama musi podjąć decyzję o szczepionce, ponieważ w ciąży oraz w okresie laktacji nie ma badań,ginekolog Polecała że to niezywa szczepionka, moj mąż lekarz oraz znajomi lekarze też polecają się szczepić.
Ja wczoraj 1 dawkę i cały czas myślę czy dobrze zrobilam🙄😱

Ja idę w sobotę na szczepienie. Ale myślę że dobrze robię, że młoda dostanie ochronę wraz z moim mlekiem.

reklama
A Ty kiedy masz druga dawkę?
Rozmawiałaś z pediatra o tym szczepieniu?
Bo w niemczech mówią mi że kobieta sama musi podjąć decyzję o szczepionce, ponieważ w ciąży oraz w okresie laktacji nie ma badań,ginekolog Polecała że to niezywa szczepionka, moj mąż lekarz oraz znajomi lekarze też polecają się szczepić.
Ja wczoraj 1 dawkę i cały czas myślę czy dobrze zrobilam🙄😱
W czwartek i rozmawiałam z pediatrą, ja mam szczęście do lekarzy z aktualną wiedzą nt.szczepień, więc i pediatra, ginekolog i lekarka poz są za szczepieniami u karmiących. Na szczepionki dla dzieci też czekam, jak dobrze pójdzie to już w wakacje Jagodę zaszczepię. (Jak tylko dopuszczą Pfizera dla 12-15 latków). Oczywiście, że zrobiłaś dobrze. Ja w ogóle nie miałam wątpliwości i gdyby szczepionki weszły tak powszechnie jeszcze jak w ciąży byłam, to bym się zaszczepiła już wtedy. Wiem, że w DE jest z tym problem, a tymczasem badań przybywa i wykazują, że dzieci mają przez pierwsze miesiące bierną ochronę.

W czwartek i rozmawiałam z pediatrą, ja mam szczęście do lekarzy z aktualną wiedzą nt.szczepień, więc i pediatra, ginekolog i lekarka poz są za szczepieniami u karmiących. Na szczepionki dla dzieci też czekam, jak dobrze pójdzie to już w wakacje Jagodę zaszczepię. (Jak tylko dopuszczą Pfizera dla 12-15 latków). Oczywiście, że zrobiłaś dobrze. Ja w ogóle nie miałam wątpliwości i gdyby szczepionki weszły tak powszechnie jeszcze jak w ciąży byłam, to bym się zaszczepiła już wtedy. Wiem, że w DE jest z tym problem, a tymczasem badań przybywa i wykazują, że dzieci mają przez pierwsze miesiące bierną ochronę.
Dzięki za odpowiedz😘moja Nadja też ma 15lat i sama chce się szczepić jak będzie już można.
W De póki co szczepią grypy priorytetowe oraz starsze roczniki, dużo osób jest chętnych i społeczeństwo starsze zaczynali od tych seniorow 90plus a ich sporo.
Dlatego ja szczepiłam się koło granicy w Polsce, ponieważ jestem polka i mam. Polski pesel wiec mogłam.

Dzięki za odpowiedz😘moja Nadja też ma 15lat i sama chce się szczepić jak będzie już można.
W De póki co szczepią grypy priorytetowe oraz starsze roczniki, dużo osób jest chętnych i społeczeństwo starsze zaczynali od tych seniorow 90plus a ich sporo.
Dlatego ja szczepiłam się koło granicy w Polsce, ponieważ jestem polka i mam. Polski pesel wiec mogłam.
Turystyka szczepienna kwitnie. Moja kuzynka przyjechała w tym celu z Turcji 😉🙈🙈
Zostaje minimum do końca czerwca, bo drugą dawkę ma 26go 😉

A u nas nagrody mają być za szczepienie, to się w głowie nie mieści 🙈

Moja uwielbia jeździć w wózku i chodzić na spacery, zawsze śpi, a jak ładna pogoda to nie raz się rozgląda 😊 U nas czym gorsza droga tym lepiej śpi 😁😅
U nas też, wczoraj wyjechaliśmy i zabraliśmy gondole to 3 godziny w wózku i trzy godziny spokoju😁 Ale jak słyszę, że niektóre dzieci nie chcą w wózku jeździć to aż mi skóra cierpnie, żeby tylko się u nas nie odmieniło 😅

W ogóle nie liczę 🤣
Śpi wtedy, kiedy widzę, że jest zmęczona 🤣🤣🙈
Np . dziś były już 2 drzemki. A będą dwie albo trzy, zobaczymy 😁🤣
To ja tak samo nie liczę 😅 bo każdy dzień inny 😜 teraz na etap, że sama nie pośpi dłużej niż 15 minut i muszę się z nią położyć, ona pije z cycka, potem ciumka i śpi z cyckiem w buzi albo wypluwa i przytula się do niego policzkiem i tak możemy spać nawet i 3 h ( oczywiście kilka razy powierci się by jej dać cycka do buzi i znów popije chwilę i zasypia), ale gdyby odeszła to pobudka i nie ma spania. Dzisiaj spałyśmy tak od 12 do 15. I fakt, nie idzie nic zrobić w domu kompletnie. Ale wiem, że to taki etap i za kilka dni może być całkiem inaczej 😊 Bo widzę w niej zmiany i postępy z dnia na dzień, od kilki dni, można ją położyć w kokonie czy na łóżku i leży sobie, gada a wcześniej kompletnie leżeć nie chciała, tylko noszenie wchodziło w grę.

reklama
Do góry