reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Niestety nie. Ale ja też mam jednak jakieś potrzeby.

Kurde, a my w domu przeziębieni. Dobrusia cały tydzień była w przedszkolu, wczoraj wieczorem zaczęła kaszleć, a mnie zaczęło boleć gardło. Marcysia ma katar i pokasłuje, szlag mnie trafi. Do czwartku muszę być zdrowa bo mam drugą dawkę szczepienia...
Ja jutro jadę do Polski na 1 dawkę Pfizera.

Czy któraś z was była z dzieckiem u neonatologa z powodu tarczycy albo cukrzycy w ciazy? Jak wyglada druga wizyta jeśli na pierwszej wszystkie badania krwi były prawidłowe?
Ja, mam mieć wizytę u diabetologa ale ze sobą po cukrzycy ciążowej, mam mieć powtórzony test obciążenia Glukoza, czy nie mam cukrzycy po ciąży ale z małą w szpitalu nikt mi nie kazał nigdzie iść.Tylko po urodzeniu z, powodu mojej cukrzycy miała kilka pobrań krwi przez 3 dni ale to było w szpitalu po narodzinach.

Ja, mam mieć wizytę u diabetologa ale ze sobą po cukrzycy ciążowej, mam mieć powtórzony test obciążenia Glukoza, czy nie mam cukrzycy po ciąży ale z małą w szpitalu nikt mi nie kazał nigdzie iść.Tylko po urodzeniu z, powodu mojej cukrzycy miała kilka pobrań krwi przez 3 dni ale to było w szpitalu po narodzinach.
Mi właściwie diabetolog też mówiła żeby zrobić obciążenie glukozą 6 tygodni po porodzie .....ale odpuscilam .... jakoś szkoda mi teraz tyle czasu marnować na siedzenie w przychodni tym bardziej, że dla mnie ta moja cukrzyca w ciąży była bardzo naciągana😂😉

Mi właściwie diabetolog też mówiła żeby zrobić obciążenie glukozą 6 tygodni po porodzie .....ale odpuscilam .... jakoś szkoda mi teraz tyle czasu marnować na siedzenie w przychodni tym bardziej, że dla mnie ta moja cukrzyca w ciąży była bardzo naciągana😂😉
U mnie też naciągana, ale mimo to mam termin, też mi się nie chce isc😬ale już pójdę dla, świętego spokoju i tak kasa chorych za to płaci w Niemczech.
Nie mam z kim malej zostawić i to problem ale jakoś muszę wykabinowac żeby moja nastolatka została, z małą.

Mi też diabetolog mówiła, żebym 12 tyg po porodzie zrobiła badanie obciążenia glukoza, ale nie będę robiła, też szkoda mi czasu by tyle tam siedzieć, poza tym nie miałam cukrzycy ciążowej. A mierze raz na kilka dni cukier glukometrem i mam ok.

Wróciliśmy do starego mleka jest lepiej mniej płacze ale dalej wyrzeka, jęczy pręży się. Ehh jak mi jej szkoda i siebie bo już nie wiem co robić .😔😢

Wróciliśmy do starego mleka jest lepiej mniej płacze ale dalej wyrzeka, jęczy pręży się. Ehh jak mi jej szkoda i siebie bo już nie wiem co robić .😔😢
[/QUOTE]
Biedulka wciąż się męczy 😓 u nas tez dzisiaj jakiś taki jęczący dzień chyba przez tą pogodę bo co chwile burza i deszcz ale już śpi 😅

reklama
Mi moja ginekolog kazała zrobic krzywą do 8 tygodni po porodzie po czym dodała ze ona sama jest rok po urodzeniu i nie zrobiła 😆 ja dla świetego spokoju zrobiłam i wyniki wyszły ok nie mam cukrzycy.

Do góry