reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
płacz, stęki, bardzo dużo bąków, naprężony brzuszek i niby robił kupę ale tak mu ciężko to przychodziło. każdy bąk go wybudzał i bolał no nie wiem tego chyba nie da się opisać... 😞
No my tak mamy od tej zmiany mleka. Wczoraj zmieniliśmy na te stare trochę jest lepiej ale tylko trochę zobaczymy za kilka dni p

u nas nawet nie będę Wam opisywać nie włożyłam małego do dostawki tylko położyłam do nas obudziliśmy się rano i tak śmierdziało - okazało się że nie założyłam małemu w nocy pieluchy....😱😞 no i💩
nadal się wietrzy nasz materac....więc do romantyzmu i figli daleko🙄
a mały właśnie się u mnie kanguruje w związku z tym, że pogoda do d....
Przepraszam Cie, jak się zapomina założyć pieluchy? 🤣🤣🤣🙈 sorry, wybuchnełam śmiechem.
Polecam podkłady na gumkach tego typu, używamy na wszystkich łóżkach, przeżywa nawet łóżko mojej 3,5 latki. Nauczyłam się ich używać jak Jagoda nam załatwiła materac i trzeba było wyrzucić, miała wtedy z rok, od tej pory śpimy z podkładami.

albo takie

Mam nadzieje że tyle czasu bolec nie będzie 😳ale teraz czuje dyskomfort i nie mam z tego powodu ochoty
Jeżeli to dyskomfort to przejdzie niedługo. Na pewno!

Czyli nie na wszystkie działa albo moja lekarka miała rację 😂😂😉
My szczepimy tymi sanepidowskimi szczepionkami i ciężko jest do wieczornego spania potem już jest ok. Ale w dzień mu podaje 1 dawkę pedicetamolu
Ja mojej dałam wtedy w nocy jak miała gorączkę Paracetamol w czopku. Pedicetamol jak dałam to mi cały wypluła kilka godzin wcześniej przed podaniem czopku.

czyli już po kryzysie 🥰
Niestety nie. Ale ja też mam jednak jakieś potrzeby.

Kurde, a my w domu przeziębieni. Dobrusia cały tydzień była w przedszkolu, wczoraj wieczorem zaczęła kaszleć, a mnie zaczęło boleć gardło. Marcysia ma katar i pokasłuje, szlag mnie trafi. Do czwartku muszę być zdrowa bo mam drugą dawkę szczepienia...

Przepraszam Cie, jak się zapomina założyć pieluchy? 🤣🤣🤣🙈 sorry, wybuchnełam śmiechem.
Polecam podkłady na gumkach tego typu, używamy na wszystkich łóżkach, przeżywa nawet łóżko mojej 3,5 latki. Nauczyłam się ich używać jak Jagoda nam załatwiła materac i trzeba było wyrzucić, miała wtedy z rok, od tej pory śpimy z podkładami.

albo takie

Jeżeli to dyskomfort to przejdzie niedługo. Na pewno!
Nie dołuj 🙁 wcale nie zabawne bo wydawało mi się że go przebierałam. No Masz twierdzi że jej nie znał więc nie założyłam nie wiem jak 🤷🏻‍♀️.
No właśnie już zamówiłam 200/220 60 zł kurde 3 lata śpimy i nic nagle dzieciak w domu i wszystko brudne 🤪 ale trosko to tylko materac!

Czy któraś z was była z dzieckiem u neonatologa z powodu tarczycy albo cukrzycy w ciazy? Jak wyglada druga wizyta jeśli na pierwszej wszystkie badania krwi były prawidłowe?

A to jak tak długo nie robi kupy to nie męczy go brzuszek i bąki? Nie płacze Ci z tego powodu? Bo moja jak nie zrobi jeden dzień kupy to się pręży ciągle, bo bąków nie umie puścić i się wyrobić i jest marudna. Wtedy podaje jej przed karmieniem Espumisan i do kilku godzin zrobi kupkę

Czyli nie na wszystkie działa albo moja lekarka miała rację 😂😂😉
My szczepimy tymi sanepidowskimi szczepionkami i ciężko jest do wieczornego spania potem już jest ok. Ale w dzień mu podaje 1 dawkę pedicetamolu
Ja taż szczepie tymi sanepidowskimi. Po szczepieniu mój Antoś miał przez dwa dni podwyższona temperaturę i cały dzień odsypiał.

reklama
Jak tam dziewczyny z waszymi dzieciaczkami w nocy 🙂o której chodzą spac i jak wstają?🙂czy wy w ogóle słyszycie jak się budzą w nocy? Moja córa zasypia tak 21-22 i wstaje o 4 na jedzenie ale wtedy płacze. A tak byłam pewna ze śpi cały czas aż tu moje zdziwienie bo przed wczoraj mój mąż przebudził się do toalety a mała leżała z otwartymi oczami cichutko to patrzył na nią i zasnęła po pół godzinie sama 😳 wiec wczoraj ja czuwała i sytuacja się powtórzyła . A ja myślałam ze ona śpi cała noc w tu wychodzi na to ze budzi się w środku nocy
U nas jest tak, o 19 kąpiel, karmienie, przewijanie. Po 20 idzie spać. Śpi do 23-24 po czym budzi się na jedzenie, przewijam ją i idziemy spać. Później śpi do 4-5 rano znowu jedzenie i przewijanie. Idziemy spać i wstajemy po 8

Do góry