reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Oczywiście dobrze ze chcą jednak kontrolować niż olewać. Ale to usg ekstremalnie szybko się odbywa, dłużej siedzi się w kolejce 😂
U moje małej też usg bioderek wczoraj wszystko ok.
Mój uważa, że problemu kupy nie ma... wracam po 1,5h po zakupach i słyszę, że pierdziała i CHYBA kupę zrobiła 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
On nie przebierze, bo ona za mała 🤦‍♀️🤦‍♀️
To mój przebiera, ale za to mówi że on nie ma cyca więc nie nakarmi🤣🤣🤣🤣butelka zdarzyło się że nakarmił ale nie w nocy, w nocy matka radź se sama🤷‍♀️

U moje małej też usg bioderek wczoraj wszystko ok.

To mój przebiera, ale za to mówi że on nie ma cyca więc nie nakarmi🤣🤣🤣🤣butelka zdarzyło się że nakarmił ale nie w nocy, w nocy matka radź se sama🤷‍♀️

Te chłopy w nocy to się nie chce im 😃😃 mój juz tez zaczął przebierać.
Dziś mała się wyczyściła i po kąpieli mi padła jak zabita. Chyba brzuszek ją meczył

Te chłopy w nocy to się nie chce im 😃😃 mój juz tez zaczął przebierać.
Dziś mała się wyczyściła i po kąpieli mi padła jak zabita. Chyba brzuszek ją meczył
Ja mam wrażenie że nic nie robie poza karmieniem cyckiem, zmiana pieluch 😱po karmieniu piersią kup wiadomo więcej ile zużywacie pieluch mniej więcej dziennie? Ja mam wrażenie że Töne. Mam specjalny kosz na pieluchy, niby dużo ich wchodzi a i tak nonstop wywala maz(tyle robi)
Moja, Mama, jest ale w poniedziałek wraca do Polski po miesiącu i mnie to dopiero będzie Czad ogarniać obiady i zakupy🤷‍♀️😱i psa🐕.

Ja mam wrażenie że nic nie robie poza karmieniem cyckiem, zmiana pieluch 😱po karmieniu piersią kup wiadomo więcej ile zużywacie pieluch mniej więcej dziennie? Ja mam wrażenie że Töne. Mam specjalny kosz na pieluchy, niby dużo ich wchodzi a i tak nonstop wywala maz(tyle robi)
Moja, Mama, jest ale w poniedziałek wraca do Polski po miesiącu i mnie to dopiero będzie Czad ogarniać obiady i zakupy🤷‍♀️😱i psa🐕.
Z 10 dziennie to chyba minimum. Kupowałam Pampers Premium, ale wczoraj kupiłam złote Dady, jak nie będzie uczulenia to będę używać. Z tym, że dzisiaj ma większe odparzenie niż wcześniej i już szału dostaję, może to od tej dady, a może w dzisiejszym szale zapomniałam ja. My w samym środku skoku, mała pół dnia przeryczała, generalnie mam dość...

U mnie to już trwa 4 tyg to pocenie się nocne, masakra, ciągle prysznice, ciągle pranie po nocy koszuli wszystkich, ja z tydzień ginekolog kontrola, u mnie też krocze rwało bardzo tak od tyg jest lepiej, bo tak to chodzenie wzmagało to rwanie krocza.
Mówią ze drugi poród łatwiejszy a raczej był tak samo przewalony, pisałaś o zatykaniu się uszu ja to miałam po pierwszym porodzie, szumy i zatkane uszy, teraz poty🙈😱🤷‍♀️
No ja 3 tyg po porodzie i też codziennie nocne pocenie.. Z tego co pamiętam to też miałaś użyty przy porodzie chwyt Kristellera prawda? Właśnie przez ten chwyt miałyśmy za duże ciśnienie podczas partych i dlatego nas tak to rwie i ciągnie i przede wszystkim długo się goi. No właśnie mnie to starsznie rwie podczas długiego chodzenia czy stania i jak siedzę na ubikacji to ciągnie mocno w dół....

Z 10 dziennie to chyba minimum. Kupowałam Pampers Premium, ale wczoraj kupiłam złote Dady, jak nie będzie uczulenia to będę używać. Z tym, że dzisiaj ma większe odparzenie niż wcześniej i już szału dostaję, może to od tej dady, a może w dzisiejszym szale zapomniałam ja. My w samym środku skoku, mała pół dnia przeryczała, generalnie mam dość...
Ja cały czas stosuje te pampers premium care i zero odparzeń, wyciekania czy innych atrakcji, pieluch 10-12 dziennie, no jak po rota ma teraz biegunkę to 16. jak się pojawi tylko lekko coś czerwone to krem linomag z cynkiem i przy kolejnej zmianie nic nie widać już 😉
mój m generalnie wszystko robi mamy podział ja przebieram,
on robi pokarm,
ja karmie,
on nosi do odbicia
czasem się wymieniamy i w nocy odpuszczam ku jedno karmienie bo rano wstaje do pracy😜
no i weekendy pół na pół
generalnie nie mam co narzekać 😂 chyba🤔
synek wymęczony leje nam się przez ręce ani nie chce się bawiąc ani nie marudzi ☹️ śpi non stop po tych biegunkach a rano wymiotował 😕.
nie wiem czy druga dawkę rota brać? szkoda mi go.
dzisiaj pierwszy raz go zostawiałam w sensie wyszlam z domu na tą j...... pocztę (kuźwa kolejki jak po papier w PRL) nie było mnie 1,5h i myślałam że zwariuje co chwilę do M pisałam czy mały śpi, czy marudzi itd. nie wiem chyba hormony 🤷🏻‍♀️ jak na do pracy wrócę...
a z drugiej strony czasem mam takie dni jak Ty że cały dzień niespokojny głowa mi pęka i chętnie bym wyszła ale pewnie jak każda z nas w 5 min bym wrocila😂

Ja cały czas stosuje te pampers premium care i zero odparzeń, wyciekania czy innych atrakcji, pieluch 10-12 dziennie, no jak po rota ma teraz biegunkę to 16. jak się pojawi tylko lekko coś czerwone to krem linomag z cynkiem i przy kolejnej zmianie nic nie widać już 😉
mój m generalnie wszystko robi mamy podział ja przebieram,
on robi pokarm,
ja karmie,
on nosi do odbicia
czasem się wymieniamy i w nocy odpuszczam ku jedno karmienie bo rano wstaje do pracy😜
no i weekendy pół na pół
generalnie nie mam co narzekać 😂 chyba🤔
synek wymęczony leje nam się przez ręce ani nie chce się bawiąc ani nie marudzi ☹️ śpi non stop po tych biegunkach a rano wymiotował 😕.
nie wiem czy druga dawkę rota brać? szkoda mi go.
dzisiaj pierwszy raz go zostawiałam w sensie wyszlam z domu na tą j...... pocztę (kuźwa kolejki jak po papier w PRL) nie było mnie 1,5h i myślałam że zwariuje co chwilę do M pisałam czy mały śpi, czy marudzi itd. nie wiem chyba hormony 🤷🏻‍♀️ jak na do pracy wrócę...
a z drugiej strony czasem mam takie dni jak Ty że cały dzień niespokojny głowa mi pęka i chętnie bym wyszła ale pewnie jak każda z nas w 5 min bym wrocila😂
Po premium care tez odparzenie, a po historii z kupą ostatnio odechciało mi się wielopieluchowania, jeśli zaryzykuję jeszcze raz to tylko ze względu na to odparzenie...

reklama
Po premium care tez odparzenie, a po historii z kupą ostatnio odechciało mi się wielopieluchowania, jeśli zaryzykuję jeszcze raz to tylko ze względu na to odparzenie...

U nas dady właśnie spowodowały to odparzenie. Nie wiem czym też smarujesz pupe ale u nas dobrze działa bepanten, po całym dniu smarowania na drugi dzień zero śladu. I pieluszki też które wytestowalam na swojej a mało kto je używa to happy. Fajne, przewiewne. Tyłek nie jest po nich odpażony.

Do góry