To mój drugi poród będzie i nie miałam ani razu. Nikt mi o tym też nie wspominał w szpitalu. Akurat jestem w tym samym w Białymstoku.Powiedz a co z planem porodu, tu dziewczyny o nim mówią, rodziłam dwa razy i niczego takiego nie miałam
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
Właśnie ja juz dosyć dawno dostałam od położnej i tez się nad nim głowilamJa nie wiem co tam pisać muszę się doedukować
I kiedys na wizycie mojego ginekologa pytałam i pozbawił mnie złudzeń mówi że w szpitalu i tak nikt tego nie czyta
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Tu masz opis i plik PDF z przykładowym planem do pobrania. Ja mialam porod wywolywany, więc wypelnialam tuż przed pójściem na porodówkę. Część dziewczyn wypełnia na IP, części się w ogóle nie udaje, bo już poród w trakcie. Ogólnie Twoje oczekiwania co do porodu. Można sobie przygotować wcześniej, ale nie wiem, czy każdy szpital udostępnia swój druk do pobrania wcześniej.Powiedz a co z planem porodu, tu dziewczyny o nim mówią, rodziłam dwa razy i niczego takiego nie miałam
Czy wiesz jak napisaÄ plan porodu?
Termin porodu jest już znany, a Ty nadal nie napisaÅaÅ planu? Nie martw siÄ. Przeczytaj co w nim umieÅciÄ i użyj naszego wzoru.
1000dni.pl
Niedługo mama
Ja tam miałam ochotę napisać że chce szybko i bezproblemowo urodzić mojego bobaska i jak najszybciej wrócić z nim do domu i to jest najlepszy plan hahaJa nie wiem co tam pisać muszę się doedukować
McPearl
U mnie się wypełniało plan porodu przy przyjęciu ale niestety nie wszystko było uwzględnione. Położna nie chciała nacinac krocza ale moja lekarka kazała. Potem szybko zabrali mi małą i zabrali na badania do innej już sali i nikt o niczym nie informował a ja nawet nie miałam siły zainterweniować taka byłam wyczerpana
Mary2094
U mnie się wypełniało plan porodu przy przyjęciu ale niestety nie wszystko było uwzględnione. Położna nie chciała nacinac krocza ale moja lekarka kazała. Potem szybko zabrali mi małą i zabrali na badania do innej już sali i nikt o niczym nie informował a ja nawet nie miałam siły zainterweniować taka byłam wyczerpana
Ewentualny kreator planu porodu mamy tutaj :
Plan porodu – Gdzierodzic.info
gdzierodzic.info
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Prawda.U mnie się wypełniało plan porodu przy przyjęciu ale niestety nie wszystko było uwzględnione. Położna nie chciała nacinac krocza ale moja lekarka kazała. Potem szybko zabrali mi małą i zabrali na badania do innej już sali i nikt o niczym nie informował a ja nawet nie miałam siły zainterweniować taka byłam wyczerpana
U mnie też było skóra do skóry kangurowanie przez 2H po porodzie w planie porodu, w praktyce miałam córkę 5 minut zanim zabrał ją neonatolog żeby przebadać, a ja na szycie i czyszczenie.
Oczywiście w książeczce było kangurowanie skóra do skóry przez dwie godziny wpisane jako zrobione
Nikt sobie z tego nic nie robił.
Mary2094
Prawda.
U mnie też było skóra do skóry kangurowanie przez 2H po porodzie w planie porodu, w praktyce miałam córkę 5 minut zanim zabrał ją neonatolog żeby przebadać, a ja na szycie i czyszczenie.
Oczywiście w książeczce było kangurowanie skóra do skóry przez dwie godziny wpisane jako zrobione
Nikt sobie z tego nic nie robił.
Dziewczyny jak załagodzić szczypanie krocza? Bo po tym zabiegu wczoraj to chyba mam przedsmak jak to będzie jak będzie krocze zszyte. Co mogę to chodzę i wietrze bo ulga
reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Ja po 1 i 2 porodzie miałam już kupione tantum rosa, rozpuszczałam w 1,5 litrowej butelce i trzymałam w łazience. Przez pierwszy tydzień co siusiu to podmywałam się żelem do higieny intymnej z kory dębu i potem polewałam krocze roztworem z tantum rosa. Mi to pomagało. Oczywiście wietrzenie to najlepsze co można robić. Powodzenia, mam nadzieję, że Ci się uda szybciutko to zaleczyć żeby nie przeszkadzało.Dziewczyny jak załagodzić szczypanie krocza? Bo po tym zabiegu wczoraj to chyba mam przedsmak jak to będzie jak będzie krocze zszyte. Co mogę to chodzę i wietrze bo ulga