reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny już jestem po wizycie. Wszystko jest w porządku jak narazie. Miałam USG żeby sprawdzić ile mała już waży. Mamy już 1990 gram. Troszeczkę za mało ale nadrobimy. Już nie musze leżeć. Wszystko się ustabilizowało. Na spokojnie mogę jeszcze jechać na zakupy żeby dokupić potrzebne rzeczy. Mam dużo uważać, nie przemęczać się, nie dźwigać, mniej pracować i powinnam donosić. Pani doktor przewiduje, że na 100% do 05.03 urodzę
A kiedy Twój termin z miesiączki? Przewiduję Ci wcześniejszy poród?

Mam pytanie w którym tygodniu ciąży wykonałyście GBS i czy miałyście wymaz z pochwy i odbytu czy tylko z pochwy?

Ja wykonałam w 33 tygodniu i jestem przerażona bo wyszedł mi (+++) co oznacza wzrost obfity. Miałam wymaz z pochwy i odbytu. Wizytę mam 11.02 i myślę czy czasem nie zrobić ponownie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aaa no i ja mam termin na 1 marca... Niby przed porodem dziecko moze sie tak intensywniej ruszac, ale nie sadze, bo na wizycie w tamtym tyg dziecko bylo wysoko, szyjka dluga i zamknieta a przepowiadajace ledwo co, chyba ze ich nie czuje. No ale w sumie to sie moze nagle wszystko zaczac...

Kochana u mnie w tydzień wszystko się zmieniło. Wcześniej byłam na ip bo mialam skurcze co 15 minut juz i szyjka była zamknieta i nietknieta -3cm , potem po tygodniu u swojego gina - skróciła mi się do 2,1cm i już od lekarza reżim.Mam termin na 4 marca, i widzę że już mi trochę brzuch powędrował na dół.
U mnie 35 tc +5 wg. gin. Termin 4.03.
A mój szpital przyjmuje porody od 37 tc. Ja mam nastroje od euforii - pójdę, zrobić swoje i z maluszkiem do domu, po strach, że to już... że nie dam rady😬
Muszę badanie na mocz zrobić, zebrać się rano 🙄😁

Zobaczymy czy urodzimy w terminie tego 4.03 😁
Mam pytanie w którym tygodniu ciąży wykonałyście GBS i czy miałyście wymaz z pochwy i odbytu czy tylko z pochwy?

Dziś robiony miałam wymaz, to pobierali z pochwy i odbytu. Za 4 dni mam wyniki i zobaczymy co będzie.

Mam rozpisaną dietę cukrzycową więc muszę się pilnować 😟 mój gin powiedział, że już nie wolno mi przytyć bo jest już nie zdrowo...ale wiadomo maluszek wzrasta to przecież i mi waga wzrasta raczej nieuniknione.
A przepis chętnie poproszę😜 jeszcze jak zdrowa.
Rozumiem. Ja tez na diecie cukrzycowej i od czasu jak ją zaczęłam to schudłam 3 kg i się utrzymuje, mimo, że brzuch rośnie. Ja się jakoś super diety od dietetyczki nie trzymam, ale jem te 2200 kcal jak kazała, dużo piję i oczywiście zero słodkiego, jesli już, to ciasta na ksylitolu/erytrolu i z ciemną mąką - jutro poza pizzą chcę zrobić jabłecznik kruchy z erytrolem właśnie. No i koniecznie jak jem węgle to bardzo dużo surowych warzyw. Dziś na kolację np zjadłam sobie tofu slodko-kwaśne z bulgurem (bo się okazało, że ryżu nie mam) i zagryzlam surową marchewką, bo mi się surówki robić nie chciało 🤣🤣🤣
A na obiad w Berlin Kebab zjadłam kebaba fit z sosem jogurtowym i winegretem i też cukier ok. No, zobaczę jak po tym tofu. To moje pierwsze w życiu, bo zawsze mówiłam, że tofu jest fu. A tu zonk, bo pycha!! Moja Dobruśka zeżarła samo smażone z odrobiną soli, nie zdążyłam w sos wrzucić. 1/3 zjadła, a zrobilam z 2 opakowań 🤣🤣

Jeszcze nie robiłam, 17go mam ginekologa i zobaczę, pewnie wtedy będę robić, bo to już będzie 35 tygodni.

Dziewczyny już jestem po wizycie. Wszystko jest w porządku jak narazie. Miałam USG żeby sprawdzić ile mała już waży. Mamy już 1990 gram. Troszeczkę za mało ale nadrobimy. Już nie musze leżeć. Wszystko się ustabilizowało. Na spokojnie mogę jeszcze jechać na zakupy żeby dokupić potrzebne rzeczy. Mam dużo uważać, nie przemęczać się, nie dźwigać, mniej pracować i powinnam donosić. Pani doktor przewiduje, że na 100% do 05.03 urodzę
Ale super, że wszystko dobrze i nie musisz już leżeć 😄 A malutka nadrobi i waga poleci do góry 😁 Ja się martwiłam, że moja mało waży jak na 29+5 czyli 1553 gramy, ale widzę, że Twoja w 33 tygodniu ( pamiętam, że masz chyba o 2-3 dni różnicy niż ja, bo ja mam dziś 32+6, jutro zaczynam 34 tc) waży tylko 450 gram więcej. Ja mam wizytę w poniedziałek. Więc zobaczymy ile moja będzie ważyć. Może też okazać się, że waży 2kg. Bo generalnie jest w normie ale minimalnie poniżej normy o 3 dni. Więc jestem ciekawa 😊

reklama
U mnie 35 tc +5 wg. gin. Termin 4.03.
A mój szpital przyjmuje porody od 37 tc. Ja mam nastroje od euforii - pójdę, zrobić swoje i z maluszkiem do domu, po strach, że to już... że nie dam rady😬
Muszę badanie na mocz zrobić, zebrać się rano 🙄😁
O matko, ja musze w czwartek albo piątek iść na badania krwi i z moczem... Nie cierpię tego wstawania rano 😫 A u mnie w przychodni to zawsze jest w kolejce 30 osób i teraz weź tu się proś czy ktoś Cię wpuści, bo w ciąży jesteś 😬 A najgorsze są te stare baby ( sory za sformuowanie ale inaczej nie da się o nich powiedzieć) widzą, że kobieta stoi czy siedzi w ciąży, gapi się na brzuch, ale nie przepuści Cię za cholere... 😡

Do góry