reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Dam znać w poniedziałek po wizycie, będę 33+2 i się dowiem. Nasz chłopczyk też podobno duży, w 30+1 ważył prawie 1600gram. Dużo więcej niż Jego siostra w tym samym czasie...
Myślę, że nie ma co się martwić na zapas. Usg też ma jakieś tam granice błędu, więc w rzeczywistości może być troszkę mniej :) jeśli u lekarza dana waga nie wzbudza podejrzeń to nie ma się czym martwić :)
No niby ona mówiła że waga no ok ale tak bez przekonania to mówiła

Nie straszcie nawet, że chłopcy długo nie chcą wyjść i bywają więksi, bo ja mam ciche marzenie, że mój będzie ważył 3,2 - 3,5kg 😜 jeżeli zbliży się do 4kg to będę przerażona! 🙈 w 28t5d ważył 1330, kolejna wizyta będzie w 33t0d, strzelam, że będzie ok. 1800 😋

Nie straszcie nawet, że chłopcy długo nie chcą wyjść i bywają więksi, bo ja mam ciche marzenie, że mój będzie ważył 3,2 - 3,5kg 😜 jeżeli zbliży się do 4kg to będę przerażona! 🙈 w 28t5d ważył 1330, kolejna wizyta będzie w 33t0d, strzelam, że będzie ok. 1800 😋
No mój w 29 tyg 2 dzień ważył 1274 a teraz już 2445 w 33 tyg

Moja, ważyła w 27plus 5dniu-1280gr i sprawdzałam to 50centyl.ciekawe ile będzie w 30plus4 wizyta 18.01.
Ja termin dopiero 25marzec z miesiączki.

O kurcze. Mnie przyjęli w 40tyg w pierwszej ciąży urodziłam bez wywołania a druga ciąża córka urodziła się w 38 tyg bez wywołania. Też się teraz obawiam bo chłopcy podobno długo siedzą nie chcą wyjść :-)
Nie wiem ile w tym prawdy ale jedna córka 12 dni po terminie z wywołania, druga 8 dni po terminie z wywołania 🤣🤣

reklama
Ja liczę 200g na tydzień przy dobrych wiatrach bo tak lekarz powiedział, że tak mniej więcej oczywiście wypada. Więc nie wiem czy twój w 4 tyg tylko pół kilo przybierze...

Do góry