reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nie wiem czy może faktycznie by też trzeba było uzupełnić potas. Już nie wiem. 😓 czuje się bezradna
Zbadaj poziom potasu, magnezu chyba pisałaś że badalas?
U mnie to póki co w miarę ok z tymi twardnieniami, a szyjka Twoja jak skraca się?
U mnie lekarka mowi że póki szyjka ok to twardnienia mogą sobie być bo to normalny objaw.
Już jesteś w 7 miesiącu, także spokojnie.
Ja urodziłam się w 32tc, sama, jestem wcześniakiem a, kiedy to bylo🙈🙈🙈🙈

reklama
U mnie to póki co w miarę ok z tymi twardnieniami, a szyjka Twoja jak skraca się?
U mnie lekarka mowi że póki szyjka ok to twardnienia mogą sobie być bo to normalny objaw.
Właśnie mój lekarz tez się jakoś twardnieniem brzucha nie przejmuje, przebadał mnie i mówi ze jak po 30 tygodniu jest ich więcej niż 5 na dzień to wtedy trzeba być czujnym. A poziom potasu, wapnia i magnezu kazała mi zbadać diabetolog. Wiadomo każdy przypadek inny 😉

Magnez mialam badany i byl niedobór temu biore 6 tabletek dziennie magneb6. Wody to sie pilnuje ze względu na ciągle zatwardzenie że pije do 2 litrów wody. Potasu nikt nie zlecał. No juz 29tydzień właśnie się zaczął. Szyjka ponoć się nie skraca. Wgl dziwne mam wyniki krwi No ale raczej nie są az takie zle skoro w szpitalu tez jakos wagi do tego nie przywiązali.

Właśnie mój lekarz tez się jakoś twardnieniem brzucha nie przejmuje, przebadał mnie i mówi ze jak po 30 tygodniu jest ich więcej niż 5 na dzień to wtedy trzeba być czujnym. A poziom potasu, wapnia i magnezu kazała mi zbadać diabetolog. Wiadomo każdy przypadek inny 😉
No dziś U mnie juz na bank jest powyżej 5.

Spokojnie ja jestem dziś 26tc plus 0, to Ty 28 czy 29tc to już daleko...
Mnie też twardnieje, nie dużo ale więcej, tony magnezu i oszczędzanie się i powinno być ok,mnie leżenie na boku pomaga,na wznak od razu twardnienia🙉
Ja, sama, ciągle coś, cukrzyca ciazowa, grzybica i ogólnie męczenie się i sapanie😩😩😩😩
Mocz ciężko pobrać żeby nie był zanieczyszczony.
Wiem idzie zwariowac🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Ja juz od 2 tygodni biore ten magnez 6 tabletek dziennie, i było dobrze i znów coś, ja juz nie wiem co robić.
Hej. Tak czytam wasze wpisy. I chciałam zapytać jak sobie dajesz radę z cukrzycą ciążowa? Dietę masz? Ja też mam rozpoznana cukrzycę ciążową jestem w 29 tyg 3 dzień. Dietę mam bez insuliny jak narazie daje rade. A jak wygląda to u ciebie? Udało Ci się opanowac Cury?

Moje wyniki bardzo podobne do twoich od miesiąca mam dietę i mierze cukry a za tydzień się okaże czy insulina wkroczy bo mam teleporade.Dasz radę też byłam przerażona ,ale jakoś w końcu ogarnęłam to i wiem co mniej więcej mogę i o której godzinie.
Hej ja też jestem od miesiąca na diecie cukrzycowej też miałam podwyższone wyniki. Jak sobie dajecie radę z cukrem? Jak sobie radzicie z pociągiem do słodyczy? U mnie cukry ok na samej diecie ale słodkie mnie kusi jeszcze tym bardziej że święta ida. Masakra. Jak wy to ogarniacie?

reklama
Hej ja też jestem od miesiąca na diecie cukrzycowej też miałam podwyższone wyniki. Jak sobie dajecie radę z cukrem? Jak sobie radzicie z pociągiem do słodyczy? U mnie cukry ok na samej diecie ale słodkie mnie kusi jeszcze tym bardziej że święta ida. Masakra. Jak wy to ogarniacie?
Ja, mierze od pon cukry glukometrem w domu, słodycze podnoszą od razu🙉🙉🙉jak bez, słodyczy cukry ok a wczoraj wieczór małe lody to dziś na czczo 112,po jabłku też po 1h od 132.
Mnie mama, Kupiła przekąski dla diabetykow🙈jakieś chrupki, wafelki i nawet w czekoladzie belgijskiej dla diabetowkow są przekaski😱nie są zle😁
Na Święta ciężko będzie rzucę się na polskie jedzonko, bo ja w De mieszkam,to cukry w gore🤷‍♀️🙉

Do góry