Nie generalizowałabym co do teściowych
czasem teściowa jest super, nie wtrąca się i daje przestrzeń, za to teściu i reszta rodzinki jest rodem z koszmaru
tak jaka moim przypadku, niestety mam tego pecha mieszkać kilkaset metrów od nich, nie raz i nie dwa zdarza się, że teściu przychodzi jak do siebie i zaczyna grzebać w piwnicy, robić coś w ogrodzie bo "pomaga". Nie patrzy na to, że przychodzi rano, jak mój W. jest w pracy , wszystko komentuje i durne pytania zadaje - przykład z poniedzialku, przyjechał nam transport z drzewem do kominka, zapłaciłam Panu z nadwyżką, bo nie miałam odliczonych pieniędzy wiec zostawiłam "napiwek". Oczywiście szanowny tesciu już poleciał dopytać Pana kierowcę ile zapłaciłam, potem miałam litanie na temat nie szanowania pieniędzy I czemu nie domagałam się reszty
to już chamstwo, żeby szanowny Tesciu ingerował w to na co i dlaczego wydaję swoje pieniądze. O komentarzach na temat 2 kurierów tego samego dnia nie wspomnę. Także same widzicie, czasem wbrew stereotypom, teściowa jest ok, a tesciu granic nie ma żadnych
najgorszej że moje argumenty nic nie pomagają że sobie tego nie życzę