reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja w tym cyklu co zaszłam tez uzywalam testów owu. Nie wiem czy dzieki nim bo wczesniej 5 razy zaszlam bez testów 🙃 wy czekalyscie na ten pozytywny i dopiero byl stosunek? Czy normalnie. Bo ja mimo tego ze testy robilam to w sumie stosunek byl przez caly cykl. I nie jestem pewna czy dzieki nim zaszlam🤭
Nie czekałam na pozytyw wręcz dzień przed pozytywnym. 😄

reklama
Ja w tym cyklu co zaszłam tez uzywalam testów owu. Nie wiem czy dzieki nim bo wczesniej 5 razy zaszlam bez testów 🙃 wy czekalyscie na ten pozytywny i dopiero byl stosunek? Czy normalnie. Bo ja mimo tego ze testy robilam to w sumie stosunek byl przez caly cykl. I nie jestem pewna czy dzieki nim zaszlam🤭
Ja nie zerkałam na pozytywny właśnie ją przed owulacja się intensywnie starałam i teraz mi takie checa na teście owulacyjnym wychodza

Dziewczyny, dostałam acard na to ryzyko preeklampsji :( strasznie się zasmuciłam, bo mam wrażenie, że ten lek dosyć mocno może zaburzyć rozwój dziecka. Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży brała acard? Pocieszcie proszę :(
Ja biore od 4tygodnia ciąży acard, po2poronieniu daja go juz profilaktycznie np na lepsze ukrwienie macicy itd nic dziecku sie napewno od niego nie stanie bo w ciazy przyjmuje się male dawki.

Cześć dziewczyny:) pisze do Was z pewnym pytaniem, OM mialam 24.07, wypada dzis 5 tydz i 4 dzien. Bylam wczoraj na usg, które potwierdziło ze jest pecherzyk ciazowy 8 mm i zarodek 4.5 mm oraz pecherzyk zoltkowy, jednak bez widocznej akcji serca :( lekarz powiedział, ze powinno juz byc widoczne tętno, jednak nie musi. Jak to było u Was? Przy jakim pęcherzyku widzialyscie akcje serca? zastanawiam się czy przy kolejnym usg bedzie cos juz widac :( Pozdrawiam Was!Ola
Tetno pojawia się gdy zarodek ma około 6mm

Napewno jest tak jak piszesz 😘 bedzie dobrze 😊
A powiedz mi ten sluz brazowy mialas za kazdym razem? Bo ja to mam problem z tym śluzem... Jest taki ciemniwjsze ale to raczej z rana po calej nocy tylko mowie dla mnie to nie jest krew bo jest jednolity kolor i jest taki mocno gesty, a pozniej juz normalnie przezroczysty czasem taki mleczno-zoltawy. Nie wiem chyba do vzwartku to zwariuje serio. Tak sie usralam ze po prenatalnych sie uspokoje i juz nie bede tak wpatrywała sie w objawy, i przez to chyba zaczynam panikowac 😵

Ej a w pachwinach was ciagnie? Ja mam taki bol jak po lewej steonie i jak chodze i staje lewa noga to sie nasila. Czytalam ze to normalne i jeszcze jedno ze podobno w 13 tc juz zaczyna sie mniej siusiać bo macica sie podnosi wyzej 🙃 moze cos w tym jest bo w nocy juz tak nie latam i rano pecherz nie boli...
A badalyscie przed ciaza ASO? U mnie bylo wysoko i wiem ze to sa paciorkowce, wiwm tez ze podczas porodu moga problemów narobić, ale o ciazy ogolnie to nie czytalam. Lekarz niby nie zwrocil na to narazie uwagi. I wiem ze te badanie sie robi wlasnie pozno po 30 tc napewno. Slyszalyscie cos na ten temat?
Mnie wczoraj tak ciągnęły pachwiny w jakiej pozycji bym nie była 🤷

reklama
Do góry