reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja w ciążę zaszłam tylko za pomocą testów. Bez nich nie dowiedziałabym się że owulację mam w 24dc, na samym końcu cyklu a nie w połowie. Dzięki temu już 12tc [emoji2]
Ja w pierwszym cyklu kiedy zrobiliśmy to tak jak pokazywały testy owu [emoji846]. Moja przyjaciółka mi poleciła testy owu, ona też zaszła super szybko z testami

reklama
Też dziś włączyłam pierwszy raz i miałam wrażenie że przez chwilkę słyszałam bicie serduszka ale pewna nie jestem 🤔 Dziś nie fanie się czuję mam kłócie w dole brzucha i ciągnie jakby do pochwy i odbytu 🙈 mam nadzieję że to nic niepokojącego 🙄 Też mam tyłozgięcie macicy i nawet na usg prenatalnym był problem żeby cokolwiek zobaczyć 😐 myślisz że to przez to? 🤔 A jak u Ciebie z porodem? To pierwsza Twoja ciąża? Ja miałam cc córka była ułożona pośladkowo, koleżanka z tyłozgięciem miała to samo... Myślisz że to główny powód posledowego ułożenia czy nie ma regóły? 😉
Ja tez mam tylozgiecie a usg przez brzuch dało się zrobić bez problemu. Miałam dwie cesarki.
mysle ze ułożenie pośladkowe to nie z powodu tylozgiecia. Moja mama ze mną miała posladkowe (i tak tez urodziła naturalnie) a nie ma tylozgiecia. Koleżanka z tylozgieciem poród naturalny bez żadnych problemów, mało brakowało a na parkingu przed szpitalem by urodziła wiec chyba nie ma reguły.

Tak ale lekarze mówią że wszystko w porządku
A próbowałaś monitorowania cyklu u lekarza, mi lekarz na początku prowadził monitoring czy mam jajeczka i czy pękają itd. U siostry udało się w pierwszym cyklu monitoringu zajść w ciążę a my niestety musieliśmy inseminacje zastosować ale za 1 razem się udało.

A próbowałaś monitorowania cyklu u lekarza, mi lekarz na początku prowadził monitoring czy mam jajeczka i czy pękają itd. U siostry udało się w pierwszym cyklu monitoringu zajść w ciążę a my niestety musieliśmy inseminacje zastosować ale za 1 razem się udało.
Nie nie próbowałam .Dzięki za informację 👍🙂

reklama
Ja w tym cyklu co zaszłam tez uzywalam testów owu. Nie wiem czy dzieki nim bo wczesniej 5 razy zaszlam bez testów 🙃 wy czekalyscie na ten pozytywny i dopiero byl stosunek? Czy normalnie. Bo ja mimo tego ze testy robilam to w sumie stosunek byl przez caly cykl. I nie jestem pewna czy dzieki nim zaszlam🤭

Do góry