reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Hej dziewczyny :( ja od wczoraj stresy, nie dość że jutro mam prenatalne, generalnie cały tydzień wizyt lekarskich. To jeszcze na dodatek od wczoraj mam plamienie lekkie - wczoraj na brązowo, dzisiaj widać krew ;( wiem, od miesiąca wiem że mam polipa doczesnowego plus biorę acard 150mg ale do tej pory miałam spokój z jakimikolwiek plamieniami. Boję się najgorszego ale dzisiaj poleżę tyle ile się da, jutro prenatalne a w czwartek wizyta...trzymajcie kciuki
Trzymam mocno kciuki wszystko będzie dobrze buziaki dla Ciebie odpoczywaj 🤞🤞😘😘

reklama
Raz czuje a raz nie 😉 w pierwszych dwóch ciążach oprócz tego ze nie miałam okresu to nic nie czułam, kompletnie nic. Dopiero jak brzuch zaczął rosnąć a zaczął szybko to czułam się jak w ciąży 😊 a teraz raz piersi bolą raz nie, raz zakłuje w brzuchu, za chwilę jakieś rwanie. Pełna się strasznie czuje ale to może dlatego ze dużo jem 🙈 choć wczoraj i dzisiaj zdecydowanie mniej. Brzuszek już widać tzn ja widzę wieczorami.
Ja właśnie tak mam ze nie czuje ale dzisiaj w nocy jak kichnęłam to poczułam 😂😁

Ja siemię lniane zaparzone piłam. Konsystencja okropna bo takie glutowate ale pomagało i na podrażnienia przełyku przy wymiotach też działa cuda😊
Z tym grejfrutem to mnie zdziwiłaś 🙄 znowu ja czytalam ze sok z cytrusow wlasnie z grejpfrutów jest wskazany bo ma duzo witamin 🤔 tylko trzeba uwazac bo moze uczulać. Wiem ze tu jedna kobitka pije duzo soków z grejpfruta to jak to wkoncu jest? Bo ja co drugi dzien pije sok z cytrusow, taka mała porcje ale grejfrut tez jest 😊
A powiem jeszcze jedna ciekawostke o migdałach. W ciazy na mdlosci zalecaja migdały, natomiast migdały zawierają cynk prawda? Ktory jeat szkodliwy. Wiec myślę ze z rozsadkiem mozna te rseczy jesc tylko w nieduzych ilosciach
Pewnie jest tak jak mówicie, ale ja tam weryfikować prawdziwości nie będę ;) powiedziała że wpływa negatywnie na serce dziecka. Dla mnie to wystarczy. Pewnie co lekarz to teoria. Ale z tuńczykiem się nie zgodzę, bo jest na każdej liście zakazanych produktów, od dawien dawna. Każda z nas sama decyduje co zje i pije i tej decyzji żadnej nie odbieram. Powiedziałam co wiem 😁 a tak jak pisałam, lekarze bywają różni i różne teorie. O migdałach słyszałam. Ale mi się ich nie chce 😁 to może dobrze. Ale bardzo ale to bardzo chce mi się oscypka 😭, a że go przywiozłam z gór to nie udawany 😭. Ale jest z mleka niepasteryzowanego i odpada. No ale czego się nie robi dla dziecka 😍.

Ja wczoraj zamilklam bo w pracy byłam, dzień masakra, prawie cały czas przy kompie, brzuch zaczął się napinać. Wróciłam do domu, miałam popracować i padlam. I tyle z mojej pracy. Dziś witaj szkoło i moja dok. Eh zobaczymy co powie. Mam nadzieję że wszystko dobrze i zrobi USG. Martwi mnie trochę tetno. Niby dla tego tyg w normie, ale w 9 tc było 180 a t w końcu 13tc 150

Boże ja też 🤦naprawdę chodzi już po ścianach i oczywiście młodsza wszystko łapie 🤦wczoraj skakały obie po łóżku i jak młodsza zleciała tak jej krwiak na czole wyszedł 🤷płaczu było godzina a ona dalej skacze😭
Siniaki otarcia guzy codziennością się stały. Ale już odstawiłam młodą jadę pozałatwiać swoje sprawy. Zamieszanie będzie z tym wchodzeniem do przedszkola. Kolejki się robią. U mnie tylko jedna osoba która przyjmuje dzieci. Dzieci same mają się przebierać. A to jak to dzieci wkłada ciapy zapatrzy się tu już się denerwują ludzie bo chcą też jak najszybciej wejść.

Pewnie jest tak jak mówicie, ale ja tam weryfikować prawdziwości nie będę ;) powiedziała że wpływa negatywnie na serce dziecka. Dla mnie to wystarczy. Pewnie co lekarz to teoria. Ale z tuńczykiem się nie zgodzę, bo jest na każdej liście zakazanych produktów, od dawien dawna. Każda z nas sama decyduje co zje i pije i tej decyzji żadnej nie odbieram. Powiedziałam co wiem 😁 a tak jak pisałam, lekarze bywają różni i różne teorie. O migdałach słyszałam. Ale mi się ich nie chce 😁 to może dobrze. Ale bardzo ale to bardzo chce mi się oscypka 😭, a że go przywiozłam z gór to nie udawany 😭. Ale jest z mleka niepasteryzowanego i odpada. No ale czego się nie robi dla dziecka 😍.

Ja wczoraj zamilklam bo w pracy byłam, dzień masakra, prawie cały czas przy kompie, brzuch zaczął się napinać. Wróciłam do domu, miałam popracować i padlam. I tyle z mojej pracy. Dziś witaj szkoło i moja dok. Eh zobaczymy co powie. Mam nadzieję że wszystko dobrze i zrobi USG. Martwi mnie trochę tetno. Niby dla tego tyg w normie, ale w 9 tc było 180 a t w końcu 13tc 150
Częste jedzenie tuńczyka nie jest zalecane w ciąży. Ale ok nie można. Widocznie zaszkodziłam tą małą ilością 🙁

@Yas1907 trzymam kciuki!

reklama
Do góry