reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Częste jedzenie tuńczyka nie jest zalecane w ciąży. Ale ok nie można. Widocznie zaszkodziłam tą małą ilością 🙁

@Yas1907 trzymam kciuki!
Mała ilość nie zaszkodzi spokojnie. Jakby tak człowiek chciał wszystkiego się pilnować to byśmy nic nie jadły bez przesady. Mi i położna mówiła i lekarz że jak masz ochotę to zjedz tylko żeby nie było surowe wiadomo. Noi żeby nie jeść nie wiadomo ile tylko tyle żeby ci ból przeszedł 😁 Bez przesady żeby nic nie jeść bo tak się mówi. Dawniej jakoś też mówiły położne i lekarze że przy karmieniu nie jeść owoców z pestkami i jakoś teraz można wszystko🤷

To normalne.
mnie denerwuje jak ktoś mówi ze jak się nie wymiotuje itp to z ciąża coś nie tak.
gów...prawda!
W pierwszej ciąży o której się dowiedziałam w 6 tyg kompletnie nic mi nie było. Tylko rosnący szybko brzuch. W drugiej podobnie. O dziwo później było widać brzuszek. Nie zastanawiaj się, na pewno jesteś 😉😉😉

@Olka_Monolka ja nigdy tego leku nie brałam ale nie raz czytałam ze kobiety biorą i było wszystko ok z dzieckiem. Czasami trzeba. Nic nie napisze Wiecej jedyne to ze nie jesteś pierwsza
Oczywiście że tak ja np wymiotowałam od początku do końca w obu ciążach i pewnie teraz też tak będzie ale z moich znajomych nikt inny nie wymiotował nawet na początku a dzieci zdrowe to nie jest wcale wyznacznik😊a lekarz przepisuje leki bo wie że jest potrzeba także słuchać lekarza i jemu wierzyć nie w internet☺️będzie dobrze

Dziewczyny, dostałam acard na to ryzyko preeklampsji :( strasznie się zasmuciłam, bo mam wrażenie, że ten lek dosyć mocno może zaburzyć rozwój dziecka. Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży brała acard? Pocieszcie proszę :(
Ja brałam w ciąży z synem z tym że ja 75 i ze względu na to że wcześniej poroniłam 😔 Synek jest zdrowy 😊
Nie martw się lekarz wie co robi

Cześć dziewczyny:) pisze do Was z pewnym pytaniem, OM mialam 24.07, wypada dzis 5 tydz i 4 dzien. Bylam wczoraj na usg, które potwierdziło ze jest pecherzyk ciazowy 8 mm i zarodek 4.5 mm oraz pecherzyk zoltkowy, jednak bez widocznej akcji serca :( lekarz powiedział, ze powinno juz byc widoczne tętno, jednak nie musi. Jak to było u Was? Przy jakim pęcherzyku widzialyscie akcje serca? zastanawiam się czy przy kolejnym usg bedzie cos juz widac :( Pozdrawiam Was!Ola

reklama
Cześć dziewczyny:) pisze do Was z pewnym pytaniem, OM mialam 24.07, wypada dzis 5 tydz i 4 dzien. Bylam wczoraj na usg, które potwierdziło ze jest pecherzyk ciazowy 8 mm i zarodek 4.5 mm oraz pecherzyk zoltkowy, jednak bez widocznej akcji serca :( lekarz powiedział, ze powinno juz byc widoczne tętno, jednak nie musi. Jak to było u Was? Przy jakim pęcherzyku widzialyscie akcje serca? zastanawiam się czy przy kolejnym usg bedzie cos juz widac :( Pozdrawiam Was!Ola
U mnie 4/5 tydzień dopiero początek zarodka. Następna wizyta w 8tc było już tętno i robaczek miał 1.5 cm

Do góry