reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Czy któraś już jest po prenatalnych dzisiaj?? Bo ja czekam i na dodatek jest opoznienie🤦‍♀️🤦‍♀️🙄🙄
Ja dziś miałam o 16:05 :)

Wyszło, że moja ciąża jest starsza, o tydzień, Z miesiączki wychodzi, że tydzień 12 i 4 dni, a po dzisiejszych badaniach jest to 13 i 3-6 dzień. Dzidziuś ma 72 mm. Przezierność karku 1,7 mm. Serduszko pięknie bije :)

Mam 31 lat, wyniki:
Wolne BHCG - 44,1 IU/l odpowiada 1,296 MoM
PAPP-A - 3,380 IU/l odpowiada 0,850 MoM

Trisomia 21 ryzyko podst - 1 : 531, ryzyko skorg - 1 : 4224
Trisomia 18 ryzyko podst - 1 : 1345 , ryzyko skorg - <1 : 20000
Trisomia 13 ryzyko podst - 1 : 4206, ryzyko skorg - 1 : 4572

Wg lekarza nie ma wskazań do dalszych badań a płód ma niskie ryzyko wystąpienia wad genetycznych <3

Martwi mnie tylko to wolne BHCG, dość niskie jest...

Ja mam kolejne badania dopiero 15.09

A to przezierność miałaś robiona jako prenatalne czy po prostu na USG? Właśnie nie wiem czy się dobrze zrozumiałam z lekarzem bo powiedziałam że chciałabym zrobić prenatalne USG i powiedział że zrobimy. I nie wiem czy po prostu zrobi mi zwykle badanie czy sprawdzi wszystko tak jak na prenatalnych kark, nos, itp
Chyba tak w ramach wizyty bo na prenatalne będę szła NFZ do innego lekarza

Dziewczyny a jak to jest z częstym USG.
Czy jest szkodliwe dla płodu ? Bo mój mąż mi marudzi, że to jest szkodliwe dla płodu. Teraz byłam 07.09 idę znów bo prenatalne i 15.09 (bo zmieniam lekarza na NFZ)

Ja dziś miałam o 16:05 :)

Wyszło, że moja ciąża jest starsza, o tydzień, Z miesiączki wychodzi, że tydzień 12 i 4 dni, a po dzisiejszych badaniach jest to 13 i 3-6 dzień. Dzidziuś ma 72 mm. Przezierność karku 1,7 mm. Serduszko pięknie bije :)

Mam 31 lat, wyniki:
Wolne BHCG - 44,1 IU/l odpowiada 1,296 MoM
PAPP-A - 3,380 IU/l odpowiada 0,850 MoM

Trisomia 21 ryzyko podst - 1 : 531, ryzyko skorg - 1 : 4224
Trisomia 18 ryzyko podst - 1 : 1345 , ryzyko skorg - Trisomia 13 ryzyko podst - 1 : 4206, ryzyko skorg - 1 : 4572

Wg lekarza nie ma wskazań do dalszych badań a płód ma niskie ryzyko wystąpienia wad genetycznych
Martwi mnie tylko to wolne BHCG, dość niskie jest...
No właśnie ja wczoraj dostałam wyniki które są jeszcze nie przerobione na mom. Dostałam małego zawalu i rozsypalam się psychicznie, u mnie takie średnie były. A mi wyszło wyżej. Już się naczytałam nie potrzebnie co to znaczy... Czekam na tel od lekarza już z przerobionymi na mom... Ale stresik jest
Screenshot_20200827-182148.jpeg

No właśnie ja wczoraj dostałam wyniki które są jeszcze nie przerobione na mom. Dostałam małego zawalu i rozsypalam się psychicznie, u mnie takie średnie były. A mi wyszło wyżej. Już się naczytałam nie potrzebnie co to znaczy... Czekam na tel od lekarza już z przerobionymi na mom... Ale stresik jestZobacz załącznik 1169181
A o o chodzi z tym wolnym bthcg to robią na prenatalnych??

reklama
Dawno mnie tu nie było ;) z jakiś miesiąc.. ale chciałam sobie odpocząć i na spokójnie odczekać do kolejnej wizyty która jest dziś, bo czytając trochę zaczynałam się stresować. Dziś według USG 12+2 i czekają nnie dziś prenatalne. Od ostataniej wizyjny minął miesiąc, czułam się okropnie, mdłości i wymioty non stop.. przekazanie wiadomości już za mną 😉😉 dziś czekają mnie badania prenatalne i w końcu zobaczę mojego bobaska po tak długiej przerwie 🙃🙃🙃 jedyne na co mogę narzekać to bóle w części krzyżowo lędźwiowej po prawej stornie.. od wczoraj są potworne promieniują az do nogi.. miała któraś z Was takie bóle?? Czy to normalnie ?
Mnie też tak w lędźwiach boli. Ale bardziej po lewej stronie. Z tego co się dowiedziałam, to się chyba macica rozrasta. Leżenie pomaga.

Do góry