Olka2729
Fanka BB :)
Jak tam po wizycie??Za 30 min mam wizytę!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak tam po wizycie??Za 30 min mam wizytę!!!
Cześć u mnie termin z 27 marca wskoczył na 21 marca. Jak się czujecie?Halo Marcówki Jest tu jeszcze ktoś kto testował i wychodzi termin na marzec? U mnie dziś test pozytywny, ale jeszcze bardzo wcześnie bo 9 dpo. Termin byłby na 6 marca Narazie straszny bladzioch, ale mam nadzieję, że zacznie ciemnieć
Ja dziś miałam o 16:05Czy któraś już jest po prenatalnych dzisiaj?? Bo ja czekam i na dodatek jest opoznienie
Chyba tak w ramach wizyty bo na prenatalne będę szła NFZ do innego lekarzaJa mam kolejne badania dopiero 15.09
A to przezierność miałaś robiona jako prenatalne czy po prostu na USG? Właśnie nie wiem czy się dobrze zrozumiałam z lekarzem bo powiedziałam że chciałabym zrobić prenatalne USG i powiedział że zrobimy. I nie wiem czy po prostu zrobi mi zwykle badanie czy sprawdzi wszystko tak jak na prenatalnych kark, nos, itp
Już jestem po, z USG wszystko ok teraz czekam na wyniki z krwi. Oczywiście moje dziecko nie bardzo chciało współpracować i musiał tam nim trochę potrzepac ale za dużo to nie dało haha. Mam nagranie i na 99% jest chłopczyk
No właśnie ja wczoraj dostałam wyniki które są jeszcze nie przerobione na mom. Dostałam małego zawalu i rozsypalam się psychicznie, u mnie takie średnie były. A mi wyszło wyżej. Już się naczytałam nie potrzebnie co to znaczy... Czekam na tel od lekarza już z przerobionymi na mom... Ale stresik jestJa dziś miałam o 16:05
Wyszło, że moja ciąża jest starsza, o tydzień, Z miesiączki wychodzi, że tydzień 12 i 4 dni, a po dzisiejszych badaniach jest to 13 i 3-6 dzień. Dzidziuś ma 72 mm. Przezierność karku 1,7 mm. Serduszko pięknie bije
Mam 31 lat, wyniki:
Wolne BHCG - 44,1 IU/l odpowiada 1,296 MoM
PAPP-A - 3,380 IU/l odpowiada 0,850 MoM
Trisomia 21 ryzyko podst - 1 : 531, ryzyko skorg - 1 : 4224
Trisomia 18 ryzyko podst - 1 : 1345 , ryzyko skorg - Trisomia 13 ryzyko podst - 1 : 4206, ryzyko skorg - 1 : 4572
Wg lekarza nie ma wskazań do dalszych badań a płód ma niskie ryzyko wystąpienia wad genetycznych
Martwi mnie tylko to wolne BHCG, dość niskie jest...
A o o chodzi z tym wolnym bthcg to robią na prenatalnych??No właśnie ja wczoraj dostałam wyniki które są jeszcze nie przerobione na mom. Dostałam małego zawalu i rozsypalam się psychicznie, u mnie takie średnie były. A mi wyszło wyżej. Już się naczytałam nie potrzebnie co to znaczy... Czekam na tel od lekarza już z przerobionymi na mom... Ale stresik jestZobacz załącznik 1169181
Mnie też tak w lędźwiach boli. Ale bardziej po lewej stronie. Z tego co się dowiedziałam, to się chyba macica rozrasta. Leżenie pomaga.Dawno mnie tu nie było z jakiś miesiąc.. ale chciałam sobie odpocząć i na spokójnie odczekać do kolejnej wizyty która jest dziś, bo czytając trochę zaczynałam się stresować. Dziś według USG 12+2 i czekają nnie dziś prenatalne. Od ostataniej wizyjny minął miesiąc, czułam się okropnie, mdłości i wymioty non stop.. przekazanie wiadomości już za mną dziś czekają mnie badania prenatalne i w końcu zobaczę mojego bobaska po tak długiej przerwie jedyne na co mogę narzekać to bóle w części krzyżowo lędźwiowej po prawej stornie.. od wczoraj są potworne promieniują az do nogi.. miała któraś z Was takie bóle?? Czy to normalnie ?