reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Mój lekarz mówił, ze za nim położne i pielegniarki płaczą w szpitalu i ze jak powiem ze jestem od niego to beda nade mna nadskakiwac 😂i wiem, ze to prawda, ze go tam bardzo lubili ale nie liczę na takie rzeczy tym barfziej przez koronę. Bardziej sie cieszę, ze moja mama na oddziale obok pracuje jako pielęgniarka i moze jej sie uda do mnie wejść. Ja sie przejechałam na tym, ze miałam 2 lekarzy ktorzy pracowali w szpitalach w ktorych rodziłam, jeden był nawet ordynatorem ale to nic nie pomogło. Jeden chciał ode mnie kase zeby zamienił sie a kolega na dyżury i mogl byc przy moim porodzie a drugi mi spieprzyl cc i próbował zataić temat a niby taki poważany profesor i nie jednej „zycie uratował”. Wszystko to loteria na kogo sie trafi..

reklama
Mój pracuje w szpitalu przy 1 ciąży bardzo pomógł przy kompilacjach mimo że sam był wtedy na urlopie...gdy podczas porodu potrzebne było nagle cc przyjechał z domu i sam je zrobił...bardzo chciał być przy 2 porodzie bo rodziłam sn po cc ale tak szybko poszło że przyjechał już po wszystkim

Kobitki - bo chyba zgłupiałam . Jak to jest ?jak urodzi się dziecko - można osobno składać wniosek na macierzyński i rodzicielski ? A jesli tak - jak to jest wyplacane ? Pierwsze pol roku 100 proc i potem 60 proc czy 80 ? A jesli zdecyduje sie od razu na urlop macierzynski i rodzicielski - jak to jest liczone ?

Kobitki - bo chyba zgłupiałam . Jak to jest ?jak urodzi się dziecko - można osobno składać wniosek na macierzyński i rodzicielski ? A jesli tak - jak to jest wyplacane ? Pierwsze pol roku 100 proc i potem 60 proc czy 80 ? A jesli zdecyduje sie od razu na urlop macierzynski i rodzicielski - jak to jest liczone ?
Jeśli zdecydujesz się od razu to masz 80%, jeśli najpierw na 100 to potem masz płatne 60%.

I to liczone jest od kwoty brutto czy netto ?

reklama
Czy ja wiem... Uważam że 80% i ochrona zatrudnienia to nie są złe warunki...i mówię to jako osoba, która nie ma wysokich przychodów w gospodarstwie domowym. Serio, jako ciężarne pracujące w dzisiejszych czasach mamy przywileje na które kobiety kilka/naście lat temu nawet nie marzyły...docenmy, że mamy chociaż to :)
Też racja. Chociaż jak sobie pomyślę o mojej pracy i powrocie do niej to na samą myśl mi niedobrze 😂

Do góry