reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja odkąd zaszłam w ciążę psikam kilka razy dziennie.
Jestem wkurzona bo przełożyli mi prenatalne dopiero na 7.09 będzie to początek 13 tygodnia. A u swojej gin mam wizytę za 10 dni.
Mam nadzieję, że ona zrobi jakieś pomiary.

Czy któraś z Was jest już na zwolnieniu ? Jak ja byłam u lekarza i usłyszał, ze pracuje w banku to powiedział ze mogę do samego porodu pracować...
ja księgowa i tez stwierdzili, ze to praca siedząca to jeszcse moge chyba ze nie przejdą mi te wymioty, ale zaczął mi twardniec brzuch wiec podejrzewam ze lekarze sami mnie beda chcieli wyslac na lezenie

Ja dzis tez spanikowałam 😪 ogólnie to mnie dosyć dokuczliwie bolał dziś brzuch a że nie mam nospy nie moglam jej zażyć... I tak leżałam ogladalam film i sie uspokoiło trochę. No i w lazience przy podcieraniu nie wiem czy zwidy mam ale tak jakby taki śluz zabarwiony na ciemno... Nie mocno. Przyglądałam sie długo i nie mam pewności. Na szczęście to było jednorazowe. Ale wiecie co? Albo ze stresu albo faktycznie mdłości zniknęły 🤦‍♀️ dokladnie w tym momencie jak leżałam a jeszcze rano była tragedia... Wogóle od rana mialam mroczki przed oczami i po wstaniu z lozka tak mi sie w glowie kręciło, okropnie. I teraz co chwila sprawdzam i czysto ale się strachu najadlam... W sumie dalej sie boje 🤦‍♀️😪
A może wypadalaby Ci w tym czasie miesiączka ?? I dlatego te plamienie.
Ważne że się nie rozwija. Ale może udaj się na dodatkową wizytę do gin.
Ja mam tak że czasem bardzo boli mnie brzuch czasem wcale. Czasem mam mdłości bóle sutków itd a czasem nie mam żadnych objawów i już świruje.
Wszystko będzie dobrze 🙂 musi być

Z Usg jest ciąża starsza, lekarz tez jest raczej zdania że z OM bo jak mnie zapisywal na prenatalne usg to mowil ze 9w5d to za dwa tygodnie sie widzimy. Nie mówił nic o terminie z usg. Czy tak czy tak to licze ze jestem w 11 tc. I za dwa tyg by sie 4 miesiac zaczął 🤔 juz? Jak ten czas leci. Nie bede sie martwic niczym dopoki lekarz mi nie powie ze cos nie tak. Teraz stwierdzil ze jest idealnie wszystko. Że dzidzius ma czunne ruchy i tak powinno byc. 😁 Z reszta mysle ze moje samopoczucie wskazuje na idealna ciążę w zadnej sie tak zle nie czulam. A z jaka kolezanka bym nie rozmawiala to one tez zdychaly na poczatku 🤭
nie przejmuj się na zapas, za kilka tygodni moze sie wszystko wyrównać :) jak lekarz nie widzi nic niepokojącego to tym bardziej nie masz sie co tym przejmować :)

Podziwiam Was dziewczyny wszystkie które macie więcej niż 1 dziecko 😂 pierwsza ciąża a obaw i niepewności tyle że nie wiem kto nazwał ten czas "stanem błogosławionym"...chyba facet. Ja dzisiaj Tak się ponakręcałam obawami że nawet wieczorem się popłakałam nad jakimiś wpisami dziewczyn u których wyszły nieprawidłowości na prenatalnych i musiały podejmować decyzje 🤦‍♀️ albo hormony albo zaczynam świrować

To prawda ja pamiętam jak przy pierwszej córce fiksowałam i co chwilę w nocy wstawałam i oddech sprawdzałam. Człowiek się naczyta i tak potem fiksuje. Przy drugiej to już łatwiej ale zawsze jest niepewność czy nic się w międzyczasie nie stanie. Ja np za każdym razem boje się szczepienia. Teraz to już wogóle.
mój mąż tak zeswirowal po narodzinach corki ze pierwsza noc nie przespal bo sprWdzal czy oddycha a na następny dzien kupił monitor oddechu 😂a wczesniej jak mu mowil o monitorze to mowil zeby nie wymyślać 😂

reklama
Podziwiam Was dziewczyny wszystkie które macie więcej niż 1 dziecko 😂 pierwsza ciąża a obaw i niepewności tyle że nie wiem kto nazwał ten czas "stanem błogosławionym"...chyba facet. Ja dzisiaj Tak się ponakręcałam obawami że nawet wieczorem się popłakałam nad jakimiś wpisami dziewczyn u których wyszły nieprawidłowości na prenatalnych i musiały podejmować decyzje 🤦‍♀️ albo hormony albo zaczynam świrować
pewnie ten sam ktoś kto urlop macierzyński nazwał urlopem :) debil i tyle :)

Do góry