reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Po wizycie! Dobre wieści krwiak się wchłonął 😁😁😁 dzieciak fikołki robił jak nakręcony wszystko w jak najlepszym porządku! Dziś 11t i 1d....Normalnie dziś będę podwójnie świętować mąż mnie zabiera na kolację kazał jakąś kiecę zarzucić więc trzeba się wypindrzyć😉 niańki załatwione dziś rocznicę 4 ślubu mamy a znamy się już 10lat 😊 także dziewczyny grunt to nastawić się na same dobre wiadomości czarne myśli na bok!
Jak u Ciebie po wizycie czy jeszcze czekasz? 😉
Gratulacje z okazji rocznicy 😘😘 cieszę się ze wszytsko jest wporzasiu❤️❤️❤️❤️

U mnie tez tak było ze w 7 tyg już objawów nie Miałam tylko co jakiś czas bóle w podbrzuszu 😀 chyba faktycznie organizm się przyzwyczaja 😀
Mój jakoś nie chce się przyzwyczaić 😅 u mnie 11 tc z usg a mdłości jak były tak są 🤮 katastrofa... Nawet w nocy jak ide do lazienki na siusiu 5 razy to za kazdym razem czuje je 🙄 Mama mi mowi ze tak ze mną miała i ze Oliwia pewnie będzie 😅😜

Nie chcę zapeszac ale narazie sie trzymamy w grupie i oby tak zostało. Ale chce zwrócić uwage na to ze od 6tc do 8tc było sporo poronień 😪 a teraz jak juz ciążę nasze są coraz starsze tak sie uspokoiło. Faktycznie do 10 tc jest wieksze ryzyko, tak jak piszą wszędzie 🙏 u mnie juz ten tydzien przekroczony, nawet z OM dzis 10 tc sie zaczął. Ja nie połapie sie chyba jak mam liczyc czy z usg czy OM. Tak mi dziwnie bo mozna powiedziec ze przeskoczylam jeden tydzien

Nie chcę zapeszac ale narazie sie trzymamy w grupie i oby tak zostało. Ale chce zwrócić uwage na to ze od 6tc do 8tc było sporo poronień 😪 a teraz jak juz ciążę nasze są coraz starsze tak sie uspokoiło. Faktycznie do 10 tc jest wieksze ryzyko, tak jak piszą wszędzie 🙏 u mnie juz ten tydzien przekroczony, nawet z OM dzis 10 tc sie zaczął. Ja nie połapie sie chyba jak mam liczyc czy z usg czy OM. Tak mi dziwnie bo mozna powiedziec ze przeskoczylam jeden tydzien
Oby już tylko do przodu😉

Gratulacje z okazji rocznicy 😘😘 cieszę się ze wszytsko jest wporzasiu❤️❤️❤️❤️
my mieliśmy we wtorek rocznice ślubu i jutro mielismy z tego okazji skoczyc gdzies na kolacje i na stand Up ale młoda od dzis z moimi rodzicami pojechała nad morze do sob i tak za nia tęsknie ze nie wiem czy nie odłożymy planow rocznicowych i nie pojedziemy do nich. Zwariowałam chyba ale poprostu szaleje na jej punkcie tym barfziej teraz kiedy jest taka słodka! Jak sie złe czuje to mnie ciagle przytula i całuje, gada do brzuszka, całuje go No serio dziewczyny nie myslalam, ze az tak bedzie mnie to rozczulać! Mam nadzieje, ze jej nie minie i bedxie super starsza siostra!!!!

Mój jakoś nie chce się przyzwyczaić 😅 u mnie 11 tc z usg a mdłości jak były tak są 🤮 katastrofa... Nawet w nocy jak ide do lazienki na siusiu 5 razy to za kazdym razem czuje je 🙄 Mama mi mowi ze tak ze mną miała i ze Oliwia pewnie będzie 😅😜
ja tez mam nadal mdlosci i wymiotuje :( dzisiaj pojechałam na badania krwi, przed badaniami wymiotowalam i po nich tez :( i ogolnie cały dzien mnie mdli i sie złe czuje.. jakbym na wiecznym kacu była!

ale z usg masz starsza czy młodsza ciaze? Lekarze wiadomo ze beda liczyć z om, ale ja sprawdzając jak sie ciaza rozwija sprawdzałbym po tym krótszym terminie zeby sie nie stresowac. Poza tym ja w poprzedniej ciazy miałam tak ze z usg prawie 2 tyg różnicy mi wychodziło bo miałam długie cykle a oni do cc mnie zapisywali po terminie z om i wydaje mi sie ze ciaza była mimo wssystko młodsza i mi mała za szybko wyciągnęli :( dlatego tez nie jestem za cc :(

reklama
Nie mozesz isc wczesniej? Ja tez mialam miec po miesiacu wizyte ale bylam po 2 tygodniach dla wlasnego sookoju, troche sie smial ze mnie ze panikuje ale co zrobic, wazniejszy wlasny spokoj. Kochana mnie piersi tez juz mniej bolą, z takich objawow ktore utrzymuja mnie mimo wszystko przy dobrej myśli to mdlosci. No i one sa raz mniejsze raz wieksze ale sa. A mialas mdlosci wczesniej? W ktorym tc jestes? Sory nie ogarniam was jeszcze 🤦‍♀️ jezeli sie martwisz to musisz sie udac na usg najwyzej idz do innego. Ja bym wszystko zrobila zeby sie uspokoic 😊 i pamietaj ze to co piszesz o swoim braku objawow to o niczym nie swiadczy

Jestem w 11tc i mdłości w sumie od początku nie miałam, jedynie co to ten ból piersi i wcześniejsze zmęczenie. Ale w sumie od 2 tygodni czuję się super, na każdym usg u rożnych ginekologow bylam I wszystko ok Ale mi taka informacja wystarcza na tydzień spokoju A potem się zaczynam zamartwiać 🤦‍♀️

Do góry