reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja nigdy nie panikowałam. Mam za sobie 2 ciąże donoszone i nie pamiętam żebym przechodziła przez nie tak jak teraz. W kwietniu tego roku poroniłam i przez to teraz mam bzika. Każdy ból brzucha czy plamienie odrazu panika. Wiem że to chore Ale nie potrafię nad tym zapanować
To nie jest chore. Ja uwazam ze jezeli ktos przeżył stratę to tym bardziej, to jest naturalne ze sie boimy bardziej niz ktos kto tego nie doświadczył. Ja przeżyłam 3 poronienia i powiem wam ze wtej najbardziej panikowałam, no i dalej mi sie to przydarza 🤷‍♀️. W pierwszej to wogóle nie brałam tego pod uwagę, wręcz bylam zapewna siebie 🤦‍♀️ w drugiej to tez bo nawet lekarz mówił że jedne poronienie to nie powod do paniki. Trzecie w sumie tez bylam pewna jakos tak nie czulam strachu bo nic sie zlego nie dzialo, czulam sie super od poczatku, beta wzrastała prawidlowo, zero plamien bóli. A teraz wiem ze nigdy nie mozna byc zapewnym mimo ze jestem obstawiona lekami to wiem ze i tu sie zdarza ze zawodzą. Chociaz juz 10 / 11 tc jest bezpieczniejszy i strach juz opadł 😁 a co ma byc dalej to bedzie narazie jest bardzo dobrze i juz tego sie bede trzymac ❤️❤️

reklama
u dziecka jakos pozniej sie wyczuwa, nie wiem czy nie czasem koło 15 tygodnia detektorem. Na moich poprzednich czerwcowkach jedna wypozyczala ale zaczela panikować jak ktoregos dnia tętna nie mogła złapać czy skakało ze raz wyższe a raz niższe i biegała do lekarza po tym zeby sprawdzic czy ok a on jej kazal odlozyc ten detektor bo sie nakręcała. Ale jak Ciebie uspokoi to czemu nie :) ja nie brałam do siebie tak bardzo jak na poprzedniej grupie dziewczyny miały problemy, a tez ich wcale mało nie było ale teraz nie wiem moze to kwestia hormonow ze tak spanikowalam. Nie mam sposobu na odstresowanie poki co, bardziej tłumacze sobie ze gdyby cos siw miało wydarzyć to i tak nie bedxie to zalezne ode mnie i tego nie powstrzymam wiec co ma byc to bedxie :)
Ten detektor co ja mam kosztowal 200 zł i nie licze ze poda tetno prawdziwe😁 na to sie nie nastawiam. Tylko ze wogole wychwyci, to juz bedzie cos tak? Dopóki ruchów regularnych nie bedzie no to myślę ze moze zdac egzamin 😊

Ten detektor co ja mam kosztowal 200 zł i nie licze ze poda tetno prawdziwe😁 na to sie nie nastawiam. Tylko ze wogole wychwyci, to juz bedzie cos tak? Dopóki ruchów regularnych nie bedzie no to myślę ze moze zdac egzamin 😊
I znowu muszę się z Tobą zgodzić😁. Mój też kosztował trochę ponad 200zł i cudów się po nim nie spodziewam. Ważne żeby wogóle wychwycić tętno A czy jest prawidłowe to już niech oceni lekarz na wizycie

Ja też powoli sobie odpuszczam "a co jeśli". Jaki mamy w sumie na to wpływ? Czy to że raz nie zjem kanapki albo nie wypije odpowiedniej ilości wody spowoduje że serce przestanie bić? Nie. Będzie to, co musi być i nie mamy na to tak dużego wpływu. Gdybyśmy miały to nie byłoby poronień.
ja dokładnie tak samo podchodze do tematów. Moge byc obstawiona lekarzami i lekami a i tak cos sie moze stać :( to nie do wychwycenia :( takze co ma byc to bedzie

ja dokładnie tak samo podchodze do tematów. Moge byc obstawiona lekarzami i lekami a i tak cos sie moze stać :( to nie do wychwycenia :( takze co ma byc to bedzie
To prawda. Trzeba przyznac, że nasze dzieci to póki co zlepek komorek, który ewoluuje i wszystko się może stać jakbyśmy nie dbały i nie chuchaly na brzuszki.

tak tak miedzy innymi dlatego ja poprzednia ciaze prawie cała przelezalam.. a mowia ze ciaza to taki cudowny czas :( mi w poprzedniej ciazy nie pomagał magnez za duzo tylko wlasnie lezenie ale ile mozna :/ wystarczyło ze wyszłam na zakupy czy na spacer i juz mi twardnial :(
Tak wiem u mnie wystarczyła jazda samochodem do lekarza i spowrotem dlatego miałam zakaz jazdy no ale musiałam bo i woziłam córę do żłobka i ją przywoziłam. Pod koniec dałam sobie spokój i tylko mąż zawoził i odbierał jak mógł i wtedy było lepiej.

Tak wiem u mnie wystarczyła jazda samochodem do lekarza i spowrotem dlatego miałam zakaz jazdy no ale musiałam bo i woziłam córę do żłobka i ją przywoziłam. Pod koniec dałam sobie spokój i tylko mąż zawoził i odbierał jak mógł i wtedy było lepiej.
Magnez pomaga na twardniejący brzuch? Można go przedawkować? Boje się że mój brzuch jest zbyt twardy a ja nie wiem o tym i robię sobie krzywdę. A nie chce brać czegoś co może zaszkodzić niuni, bez wiedzy lekarza

ja na poniedziałkowa wizytę szlam jak po zła wiadomość.. nie pisałam Wam ale chyba po tych ostatnio poronieniach i podejrzeniach innych dziewczyn ze cos jest nie tak sama sie podświadomie nakręciła.. ten brzuch mnie przez 4 dni bolał tak mocno jak na okres i jajnik mnie rwał.. w nocy nie mogłam spac bo miałam koszmary i stresowałam sie wizyta.. jak sie okazało, ze maja usg i mi zrobili i usłyszałam bicie serca to chciało mi sie plakac bardziej niz gdy pierwszy raz byłam na usg w tej ciazy.. ja czytając forum zaczynam troche filtrować wiadomości i te niepokojące zaczynam omijać w czytaniu bo boje sie, ze znowu cos mi odwali. To moja 3 ciaza, wiem ze te bole sa normalne tak samo te na miesiaczke w terminie spodziewanej miesiączki a niepotrzebnie sie nakręciłam.. :( ale tez był moment ze myslalam nad detektorem przez te kilka dni, po czym jednak zdecydowałam, ze nie ma co szaleć..
Dokładnie mam to samo. Też moja3 ciąża a czytam i zachowuje się jakbym nie pamiętała 🤦 wczoraj czytałam jak jakaś młodą matkę znaleziono w jeziorze a miała depresję poporodową i tak ryczałam bo sobie moje dziewczyny wyobraziłam jakbym zostawiła i mój aż telefon mi zabrał 😁

Ja juz mam swoj detektor 😊 niestety jeszcze nie moge wychwycic serduszka za to moje tetno slychac w 3 miejscach 😅 wiem ze to moje bo jest niskie a wcziraj bylam na wizycie i u dzieciatka jest 174. Z reszta na youtube jest pare filmików jak to robic i ze wlasnie nasze tez wychwyca. Czekam cierpliwie az uslysze te prawidlowe 😁
Mysle ze to nie jwst złe w uzyciu. Tylko wrecz przeciwnie jak juz zaczne slyszec to mnie bedzie uspokajac no i frajda przy tym jest napewno 😜 ja sie zastanawiam kiedy my sie juz uspokoimy z tymi naszymi obawami... Ja tez dzis mialam nerwówkę i trochę latania i brzuch pobolewa i plecy. Ale poleżałam i jakos ulżyło. Nie martwie sie tym bo to normalne jak sie za duzo pochodzi i pomeczy.
Dziewczyny musicie znalezc jakis sposob na odstresowanie sie 😁 ja jeszcze nie mam ale szukam caly czas 😜
Dokładnie tak trzeba się odstresować trochę 😁mi się już serial skończył i myślę jaki następny 🤷

reklama
Magnez pomaga na twardniejący brzuch? Można go przedawkować? Boje się że mój brzuch jest zbyt twardy a ja nie wiem o tym i robię sobie krzywdę. A nie chce brać czegoś co może zaszkodzić niuni, bez wiedzy lekarza
Ja magnez zażywam od początku ciąży nie na twardniejący brzuch tylko mi każe brać przy nadciśnieniu żeby mi skurczy nie wywoływało i do tego mam olejek z wiesiołka. We wszystkich ciążach mam ten zestaw. Najlepszy jest odpoczynek na twardniejący brzuch

Do góry