reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

nie mam taki twardy jak skala ale napina mi sie. Narazie to mam wiecej tłuszczyku niz brzucha ciążowego wiec wydaje sie miekki ale czuje porostu w środku jak sie napina i pamietam z poprzedniej ciazy te uczucie
Kurcze ja właśnie ja nie mam porównania i nie wiem czy prawidłowo oceniam twardość. Chyba zapytam o to za tydzień lekarza czy nie mam za twardego brzucha 🙈
Teraz mialam 3 tyg odpoczynku bo 2 urlopiu i ten tydzień na zdalnej. Od poniedziałku wracam i z tego co słyszałam to pracy jest od cholery, boje się tego zmęczenia i stresu trochę, że sobie zaszkodzę. Na pewno mam plan skupiać się głównie na tym, by nie robić błędów i żebym się dobrze czuła.

reklama
Dzięki za słowa otuchy.. macie rację za bardzo panikuje ale strach jaki mnie ogarnal masakra...3 ciąża A uwierzcie przechodzę ja inaczej pod każdym 1 względem czyżby mnie już starość brała? Obiecuje że wyluzuje i nie będę siebie i was przy okazji nakręcić

Co do nerwów w 2 poprzednich ciazach mąż mówi że jestem 3x bardziej nerwowa niż przed okresem byłam..wszystko mnie draznilo awantury o wszystko
A teraz oaza spokoju czasami siada koło mnie i żartuję że ktoś mu żonę podmienil

Dziewczyny, pamiętacie czy na prenatalne trzeba być na czczo? :rolleyes2:
Z pełnym pęcherzem to pamiętam. :sorry:
Ja miałam dziś badanie prenatalne i byłam po jedzeniu. Nie słyszałam, że trzeba być na czczo. Poszłam specjalnie z pełnym pęcherzem i lekarzach powiedział, że najpierw tak spróbujemy zrobić badanie, bo powinno lepiej widać malucha. Wszystko było widoczne i wyniki są dobre! 😁 Cała wizyta trwała 25 min.

Dzięki za słowa otuchy.. macie rację za bardzo panikuje ale strach jaki mnie ogarnal masakra...3 ciąża A uwierzcie przechodzę ja inaczej pod każdym 1 względem czyżby mnie już starość brała? Obiecuje że wyluzuje i nie będę siebie i was przy okazji nakręcić

Co do nerwów w 2 poprzednich ciazach mąż mówi że jestem 3x bardziej nerwowa niż przed okresem byłam..wszystko mnie draznilo awantury o wszystko
A teraz oaza spokoju czasami siada koło mnie i żartuję że ktoś mu żonę podmienil
Ja też powoli sobie odpuszczam "a co jeśli". Jaki mamy w sumie na to wpływ? Czy to że raz nie zjem kanapki albo nie wypije odpowiedniej ilości wody spowoduje że serce przestanie bić? Nie. Będzie to, co musi być i nie mamy na to tak dużego wpływu. Gdybyśmy miały to nie byłoby poronień.

Ja juz mam swoj detektor 😊 niestety jeszcze nie moge wychwycic serduszka za to moje tetno slychac w 3 miejscach 😅 wiem ze to moje bo jest niskie a wcziraj bylam na wizycie i u dzieciatka jest 174. Z reszta na youtube jest pare filmików jak to robic i ze wlasnie nasze tez wychwyca. Czekam cierpliwie az uslysze te prawidlowe 😁
Mysle ze to nie jwst złe w uzyciu. Tylko wrecz przeciwnie jak juz zaczne slyszec to mnie bedzie uspokajac no i frajda przy tym jest napewno 😜 ja sie zastanawiam kiedy my sie juz uspokoimy z tymi naszymi obawami... Ja tez dzis mialam nerwówkę i trochę latania i brzuch pobolewa i plecy. Ale poleżałam i jakos ulżyło. Nie martwie sie tym bo to normalne jak sie za duzo pochodzi i pomeczy.
Dziewczyny musicie znalezc jakis sposob na odstresowanie sie 😁 ja jeszcze nie mam ale szukam caly czas 😜
u dziecka jakos pozniej sie wyczuwa, nie wiem czy nie czasem koło 15 tygodnia detektorem. Na moich poprzednich czerwcowkach jedna wypozyczala ale zaczela panikować jak ktoregos dnia tętna nie mogła złapać czy skakało ze raz wyższe a raz niższe i biegała do lekarza po tym zeby sprawdzic czy ok a on jej kazal odlozyc ten detektor bo sie nakręcała. Ale jak Ciebie uspokoi to czemu nie :) ja nie brałam do siebie tak bardzo jak na poprzedniej grupie dziewczyny miały problemy, a tez ich wcale mało nie było ale teraz nie wiem moze to kwestia hormonow ze tak spanikowalam. Nie mam sposobu na odstresowanie poki co, bardziej tłumacze sobie ze gdyby cos siw miało wydarzyć to i tak nie bedxie to zalezne ode mnie i tego nie powstrzymam wiec co ma byc to bedxie :)

reklama
u dziecka jakos pozniej sie wyczuwa, nie wiem czy nie czasem koło 15 tygodnia detektorem. Na moich poprzednich czerwcowkach jedna wypozyczala ale zaczela panikować jak ktoregos dnia tętna nie mogła złapać czy skakało ze raz wyższe a raz niższe i biegała do lekarza po tym zeby sprawdzic czy ok a on jej kazal odlozyc ten detektor bo sie nakręcała. Ale jak Ciebie uspokoi to czemu nie :) ja nie brałam do siebie tak bardzo jak na poprzedniej grupie dziewczyny miały problemy, a tez ich wcale mało nie było ale teraz nie wiem moze to kwestia hormonow ze tak spanikowalam. Nie mam sposobu na odstresowanie poki co, bardziej tłumacze sobie ze gdyby cos siw miało wydarzyć to i tak nie bedxie to zalezne ode mnie i tego nie powstrzymam wiec co ma byc to bedxie :)
Ja nigdy nie panikowałam. Mam za sobie 2 ciąże donoszone i nie pamiętam żebym przechodziła przez nie tak jak teraz. W kwietniu tego roku poroniłam i przez to teraz mam bzika. Każdy ból brzucha czy plamienie odrazu panika. Wiem że to chore Ale nie potrafię nad tym zapanować

Do góry