reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja też od razu na pierwszej wizycie miałam USG piersi i pobrana cytologię.
Cytologie też mi zrobiła, ale chyba z usg piersi chwilę poczekam i w razie czego poproszę ja o skierowanie, bo wtedy mam za darmo😀 za to muszę zrobić posiew moczu jeszcze... I co chwila mam jakieś problemy skórne.

Ja też mam silniejsze bóle w lędźwiach, ale zwalam to na rozchodzące się kości no bo w ciąży okolice porodowe muszą się trochę powiększyć na poród. Spac nie idzie, rozgrzewam i jest trochę lepiej ale nie powiem, jest to irytujące...

U mnie też różne dolegliwości gastryczne. O zgrozo [emoji6]

Ja jeszcze dwa dni temu bylam przekonana ze robie je, ale lekarz wczoraj mnie utwierdzil w tym zebym to przemyslala i poczekala do nastepnego usg. I jezeli cos by wyszlo na usg nie tak to wtedy pomyslec. Nie wiem sama. Tez jak czytalam o tym badaniu to coraz bardziej sie upewniam ze to mi w niczym nie pomoże, ok mozna wiedziec w razie jakiejs choroby gwnwtycznej ale tez zdarza sie ze jednak wynik jest lekko zawalszowany i wtedy sobie wyobrazcie nnerwy do samego porodu. Nie wiem jeszcze mysle ale raczej poslucham lekarza. U mnie nie ma praktycznie zadnych wskazan, wiek 31 lat. Dzieci mam zdrowe. W rodzinie zadne choroby nie wystepowaly z obu stron. Jak czytalam kiedy powinno sie robic to w sumie nie mam ani jednego wskazania. A poronienia ktore przeszlam to jest wina mojej krzepliwości krwi. Takze wskazan brak 🤷‍♀️
nifty nie sa przekłamane, PAPPa moze Ci wyjsc przekłamana np przez tarczyce czy inne choroby albo usg ale nifty nie wyjdzie przekłamane. Aczkolwiek jak nie jestes w grupie ryzyka to chyba rzeczywiscie nie ma sensu robic

Dziewczyny, typowych objawów ciąży nie mam ale od kilku dni męczą mnie biegunki 1-2 razy dziennie. Co kolwiek bym nie zjadła zaraz zaczyna boleć brzuch i kończy się biegunką albo gazami. Nie do wytrzymania. Już nie wiem co robić. Pije wodę żeby się nie odwodnic. Staram się jeść normalnie. Odrzuca mnie od mięsa, smażonego, tłustych potraw. Staram się jeść bardziej Lekkostrawne posiłki.
Rano będę dzwonić do rodzinnej, może coś poradzi.
Do ginekologa idę 11.08, nie do dzwonię sie teraz bo jest na urlopie.
Dziś 7tc+1
mnie od 2 tyg meczy luźny stolec ;/ ale nie wiem czy to nie od euthyroxu, dzis zapytam gin a w razie w w sobote ma endokrynologa to tez podpytam

Ja natomiast jestem ciągle non stop i cały czas głodna i jak nie zjem porządnego obiadu z mięsem to źle się czuje potem cały dzień.
Ja robiłam wczoraj jajecznicę z szynką dzieciom i oczywiście musiałam resztki dojeść i do popołudnia mnie trzymało 🤦Niby wiem że zaraz zwrócę ale człowiek i tak głupi🤣

reklama
Ja jeszcze 2 tyg temu jadłam mieso i mi smakowało 😀 teraz mój facet miał 30 urodziny i robiłam mu niespodziankę... Zrobienie zapiekanki z mięsem mielonym było wyzwaniem😀😀
Jak dla mnie mięso może nie istnieć tylko dzieciom muszę coś gotować z mięsem i powiem szczerze że robię czasem jedno danie pół dnia 🤷

Do góry