reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

A kiedy powinnaś mieć okres? Bo ja tez dostałam plamienia podczas brania luteiny i podobno czasami tak jest ze jakaś cześć macicy nie wie ze jest ciąża i zaczyna się złuszczać w czasie kiedy powinna być miesiączka... ja tak miałam równe 28 dni...

To faktycznie może być to, bo teraz powinnam dostać kolejny okres. Boję się żeby macica nie zaszalała ze złuszczaniem się 🤦‍♀️

reklama
A co myślicie o wyjezdzie na urlop? Mam zaplanowany na początek września urlop z mężem, będę wtedy na początku 3 miesiąca. Wyjazd w góry bez chodzenia w trasy takie delikatne spacery żeby odreagować po całym roku. Nie wiem tylko czy w obecnej sytuacji to dobra decyzja. Teraz normalnie pracuje mam kontakt z ludźmi itp.

Hej ile bierzcie luteiny ? Ja brałam do wczoraj progesteron cyclogest 400 mg raz na noc . Wczoraj zbadalam progesteron po 20 h od ostatniej dawki , wynik to 30 . I przechodzę teraz na luteine bo lekarz mi ja zapisał bo jest tańsza . I powiedział żebym dawkowala dwa razy po jedna . Czyli wyjdzie 200 mg w ciągu doby . Martwię się że to może być zalalo zwłaszcza że przyjmowała wczensje 400 . Wiecie coś na ten temat ? Ile wy przyjmijcie ?

Hej ile bierzcie luteiny ? Ja brałam do wczoraj progesteron cyclogest 400 mg raz na noc . Wczoraj zbadalam progesteron po 20 h od ostatniej dawki , wynik to 30 . I przechodzę teraz na luteine bo lekarz mi ja zapisał bo jest tańsza . I powiedział żebym dawkowala dwa razy po jedna . Czyli wyjdzie 200 mg w ciągu doby . Martwię się że to może być zalalo zwłaszcza że przyjmowała wczensje 400 . Wiecie coś na ten temat ? Ile wy przyjmijcie ?
Ja tez przyjmuje luteine 2x1 ,wczoraj robilam progesteron wyszedl mi 42. Jutro ide do lekarza zobaczymy co powie

Kocham moje dziewczyny nad życie 😍 Ale teraz jak tak wymiotuje i wszystko mi śmierdzi i non stop mnie mdli na wszystko to się zastanawiam grubo po co mi to było tak szybko. Przecież dopiero co miałam tak samo😭 Kobieta to jednak głupia jest i jak zobaczy maleństwo na rękach to amnezji dostaje. Jak mnie jeszcze najdzie na następne to każe swojemu nagrać mnie jak wymiotuje cały dzień to może będzie dobra antykoncepcja🤣
jakbyś czytała mi w myślach! U mnie co prawda nie taka mała różnica bo ostatnia ciaza ponad 4 lata temu a wcześniejsza 16 lat temu ale nie wiem po co mi to było 🙈🙈🙈tak samo z tym jedzeniem, miesem itd mam 😭u mnie jedyny plus jezeli tak mozna powiedziec ze moja mama jest niejadkiem wiec w kazdym tyg rosol albo ogorkowa i nara :) zreszta maz je gotuje wiec ja mam z głowy i dobrze bo nie dałabym rady stać przy garach 🙈🙈🙈

A co myślicie o wyjezdzie na urlop? Mam zaplanowany na początek września urlop z mężem, będę wtedy na początku 3 miesiąca. Wyjazd w góry bez chodzenia w trasy takie delikatne spacery żeby odreagować po całym roku. Nie wiem tylko czy w obecnej sytuacji to dobra decyzja. Teraz normalnie pracuje mam kontakt z ludźmi itp.
Ja pojechałam do Chorwacji, samochodem. Bałam się trochę tak długiej trasy, ale jeszcze bardziej bałam się tych tłumów nad polskim morzem. W sumie dobrze wyszło, w samochodzie było mi wygodnie, a teraz siedzę na plaży i przynajmniej odpoczywam w pięknych okolicznościach przyrody, a przy tym mniej się stresuję pierwszym USG w przyszłym tygodniu 😉

reklama
Do góry