reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja też mam w kratkę mdłości 😅 najpierw 1.5tygodnia 24h/dobę..wymęczyło mnie potwornie, a teraz mam dzień przerwy i wraca, za chwilę 2 dni przerwy i znowu. Organizm dawkuje mi wydzielanie hormonu, żebym mogła nadrobić jedzenie, bo przy mdłościach jakie miałam nic nie jadłam na początku 😩 Także spokojnie, też się zestresowalam na początku, ale nie można, trzeba dbać o samopoczucie fasolki ☺
7t+4 ☺
Dziękuję bardzo za odpowiedz pomogła mi 🙂uspokoiłam się

reklama
Ja dziś na badania i mam mega stresa. Czy wszystko ok. U mnie mdłości raz są raz nie, już nie przywiązuje wagi do tych objawow, bo to tylko niepotrzebnie wprowadza w stan leków ;) generalnie u mnie jest tak że mnie odpycha od wielu dań. Czekam z utęsknieniem na mój urlop, na błogie lenistwo jak w ten weekend. Wybrałam się do znajomych z córa nad jezioro (drugą córa tam była od kilku dni), woda piękna, pogoda piękna, leżałam, jadlam, leżałam i tak na zmianę. Odpoczywałam na całego, lepiej niż w domu. :D w domu zawsze jest coś do zrobienia.

Ja np nie mam w ogóle mdłości ( w ciąży z córeczka tez nie miałam )
Tylko tkliwe i bolące piersi , senność , oraz częste oddawanie moczu , teraz doszły zachcianki na ryby w każdej postaci 🤭🐟🐠🤦‍♂️

To ja mam w sumie podobnie, tylko bez zachcianki na ryby :D.

@Asiorekk89, a co do tkliwych piersi to z doświadczenia z poprzedniej ciąży polecasz już zmienić biustonosz na bardziej ciążowy, czy to nie ma sensu bo i tak raczej zaraz trzeba będzie wymienić?

Cieszę się, głowa do góry, nie ma co się denerwować 😊 i najgorzej szukać w necie, bo od razu najczarniejsze scenariusze 😞
Mąż tez powtarza żeby nie czytać w internecie ale to czasami jest silniejsze ode mnie niestety. I mimo że w piątek słyszałam serduszko a pani ginekolog powiedziała że nie muszę mieć cały czas objawów to jednak cały czas jakiś niewielki ale stres . Mimo, że wiem że nie powinno się nic stać jak jest tak dobrze 🙂

Mąż tez powtarza żeby nie czytać w internecie ale to czasami jest silniejsze ode mnie niestety. I mimo że w piątek słyszałam serduszko a pani ginekolog powiedziała że nie muszę mieć cały czas objawów to jednak cały czas jakiś niewielki ale stres . Mimo, że wiem że nie powinno się nic stać jak jest tak dobrze 🙂
Mój mąż to wręcz nie nawidzi wiadomości z internetu... ale człowiek wie żeby nie zaglądać to jednak jakoś same się strony otwierają 🙃

To ja mam w sumie podobnie, tylko bez zachcianki na ryby :D.

@Asiorekk89, a co do tkliwych piersi to z doświadczenia z poprzedniej ciąży polecasz już zmienić biustonosz na bardziej ciążowy, czy to nie ma sensu bo i tak raczej zaraz trzeba będzie wymienić?
Wiesz co ja kupiłam normalny gdzieś 5 mc ale większy , Teraz jeszcze się mieszczę w swoje biustonosze , ale piersi mam większe ...🤦‍♂️ Są bardziej pełne niż przed ciąża , i niedługo będę musiała się wybrać już po większe biustonosze do sklepu 🤦‍♂️😂

reklama
Do góry