reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja też mam w kratkę mdłości 😅 najpierw 1.5tygodnia 24h/dobę..wymęczyło mnie potwornie, a teraz mam dzień przerwy i wraca, za chwilę 2 dni przerwy i znowu. Organizm dawkuje mi wydzielanie hormonu, żebym mogła nadrobić jedzenie, bo przy mdłościach jakie miałam nic nie jadłam na początku 😩 Także spokojnie, też się zestresowalam na początku, ale nie można, trzeba dbać o samopoczucie fasolki ☺
7t+4 ☺
Dziękuję bardzo za odpowiedz pomogła mi 🙂uspokoiłam się

reklama
Ja dziś na badania i mam mega stresa. Czy wszystko ok. U mnie mdłości raz są raz nie, już nie przywiązuje wagi do tych objawow, bo to tylko niepotrzebnie wprowadza w stan leków ;) generalnie u mnie jest tak że mnie odpycha od wielu dań. Czekam z utęsknieniem na mój urlop, na błogie lenistwo jak w ten weekend. Wybrałam się do znajomych z córa nad jezioro (drugą córa tam była od kilku dni), woda piękna, pogoda piękna, leżałam, jadlam, leżałam i tak na zmianę. Odpoczywałam na całego, lepiej niż w domu. :D w domu zawsze jest coś do zrobienia.

Ja np nie mam w ogóle mdłości ( w ciąży z córeczka tez nie miałam )
Tylko tkliwe i bolące piersi , senność , oraz częste oddawanie moczu , teraz doszły zachcianki na ryby w każdej postaci 🤭🐟🐠🤦‍♂️

To ja mam w sumie podobnie, tylko bez zachcianki na ryby :D.

@Asiorekk89, a co do tkliwych piersi to z doświadczenia z poprzedniej ciąży polecasz już zmienić biustonosz na bardziej ciążowy, czy to nie ma sensu bo i tak raczej zaraz trzeba będzie wymienić?

Cieszę się, głowa do góry, nie ma co się denerwować 😊 i najgorzej szukać w necie, bo od razu najczarniejsze scenariusze 😞
Mąż tez powtarza żeby nie czytać w internecie ale to czasami jest silniejsze ode mnie niestety. I mimo że w piątek słyszałam serduszko a pani ginekolog powiedziała że nie muszę mieć cały czas objawów to jednak cały czas jakiś niewielki ale stres . Mimo, że wiem że nie powinno się nic stać jak jest tak dobrze 🙂

Mąż tez powtarza żeby nie czytać w internecie ale to czasami jest silniejsze ode mnie niestety. I mimo że w piątek słyszałam serduszko a pani ginekolog powiedziała że nie muszę mieć cały czas objawów to jednak cały czas jakiś niewielki ale stres . Mimo, że wiem że nie powinno się nic stać jak jest tak dobrze 🙂
Mój mąż to wręcz nie nawidzi wiadomości z internetu... ale człowiek wie żeby nie zaglądać to jednak jakoś same się strony otwierają 🙃

To ja mam w sumie podobnie, tylko bez zachcianki na ryby :D.

@Asiorekk89, a co do tkliwych piersi to z doświadczenia z poprzedniej ciąży polecasz już zmienić biustonosz na bardziej ciążowy, czy to nie ma sensu bo i tak raczej zaraz trzeba będzie wymienić?
Wiesz co ja kupiłam normalny gdzieś 5 mc ale większy , Teraz jeszcze się mieszczę w swoje biustonosze , ale piersi mam większe ...🤦‍♂️ Są bardziej pełne niż przed ciąża , i niedługo będę musiała się wybrać już po większe biustonosze do sklepu 🤦‍♂️😂

reklama
Do góry