reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja wg om mam 7+4 ale wg usg dopiero 5+5. Jak było 5+3 to było widać zarodek ale jeszcze bez serduszka. Następna wizyta w środę i ma być już serduszko. Owulacja u mnie musiała być dopiero pod koniec cyklu bo wtedy szalelismy z mężem myśląc że już dawno po dniach plodnych ;-)

reklama
Dziewczyny jak z tymi waszymi mdlosciami. Macie caly dzien? Tylko rano czy raczej wieczorem. Czy moze wcale. Ja mam delikatne momentami. Powiem wam ze jakby mialobyc dobrze i czula bym sie tak jak teraz, to moge co chwila w ciazy byc. Jedynie dzis to piersi mnie mocniej bolą. Mdłości, raczej w skali 10 to mam 1 czasami 2, czyli momentami mnie zemdli. A rano jak sie czujecie? Bo ja wrecz dobrze, tylko jeden raz sie zle czulam... A tak wstaje jdm jakas kanapke od razu i mała delikatna kawa rozpuszczalna z mlekiem. I nic nie odrzuca mnie od niczego. Brzuszek juz nie boli. Mam nadzieje ze poprostu dobrze znoszę ciążę [emoji16]
Jak wasze samopoczuci? Jestem bardzo ciekawa czy dobre samopoczucie jest u wiekszosci chociaz [emoji120]
Ja mam mdłości non stop w Twojej skali pewnie 2/10. Bez wymiotów. Piersi są tkliwe. Jak synek biegnie się przytulić to instynktownie je zasłaniam.. ale nie bolą.
Brakiem objawów lub lekkimi objawami też nie ma co się tak bardzo martwic. Każda ciąża jest inna. Jestem na grupie z dziewczynami z którymi byłam na grupach staraczkowych. Połowa nie miała żadnych objawów a mają zdrowe i silne ciąże[emoji846]

Ja też mam dzisiaj pierwsze usg i też się już denerwuję. Od tygodnia zaczęły mnie męczyć potworne mdłości od rana do 19.. Jak puszczą wieczorem, to dopiero coś mogę zjeść 😩
Ja nie wiem jak liczyć, albo 5+4 albo 6+3. Mam nadzieję, że dzisiaj się dowiem, który to na prawdę 🙂 widzę, że 3 z nas mają dzisiaj usg! Trzymamy kciuki!!

Ja wg om mam 7+4 ale wg usg dopiero 5+5. Jak było 5+3 to było widać zarodek ale jeszcze bez serduszka. Następna wizyta w środę i ma być już serduszko. Owulacja u mnie musiała być dopiero pod koniec cyklu bo wtedy szalelismy z mężem myśląc że już dawno po dniach plodnych ;-)
A my już wtedy przestaliśmy szaleć, bo się bałam że jak doszło do zapłodnienia to żeby nic się nie stało. Mój poprzedni gin zakazał do 3 miesiąca i się przestraszyłam. A obawiam się że też miałam późną owulacje i zwyczajnie @ też przyjdzie później. I nic z tego nie będzie :( w następnym cyklu nie będę się ograniczać 😂

A my już wtedy przestaliśmy szaleć, bo się bałam że jak doszło do zapłodnienia to żeby nic się nie stało. Mój poprzedni gin zakazał do 3 miesiąca i się przestraszyłam. A obawiam się że też miałam późną owulacje i zwyczajnie @ też przyjdzie później. I nic z tego nie będzie :( w następnym cyklu nie będę się ograniczać 😂
Mysmy mieli zaczac starania po wakacjach wiec bylo zdziwirnie jak okres sie zaczal sporo spozniac 😁 To nie robilas testu jeszcze skoro obawiasz się że @ przyjdzie spóźniona?

Ja przyjechałam na zakupki i jestem w kfc.. uwielbiałam te stripsy a teraz tak średnio mi podchodzą a frytki fuuu 😌😌😌 Czekam na odbiór bety, nie robiłam bety tydzień ale jutro gin wiec stwierdziłam ze powtórzę przed wizyta.. u mnie 6+3d ☺️ myślicie ze jutro juz coś zobaczę? 😗

Ja przyjechałam na zakupki i jestem w kfc.. uwielbiałam te stripsy a teraz tak średnio mi podchodzą a frytki fuuu 😌😌😌 Czekam na odbiór bety, nie robiłam bety tydzień ale jutro gin wiec stwierdziłam ze powtórzę przed wizyta.. u mnie 6+3d ☺ myślicie ze jutro juz coś zobaczę? 😗
Myślę że będzie już zarodek z serduszkiem :-) Daj znać co gin powiedział

Ja też mam dzisiaj pierwsze usg i też się już denerwuję. Od tygodnia zaczęły mnie męczyć potworne mdłości od rana do 19.. Jak puszczą wieczorem, to dopiero coś mogę zjeść 😩
Ja nie wiem jak liczyć, albo 5+4 albo 6+3. Mam nadzieję, że dzisiaj się dowiem, który to na prawdę 🙂 widzę, że 3 z nas mają dzisiaj usg! Trzymamy kciuki!!
Ja też dziś wizyta na 17. Jest nas troche😁 wg OM 7tc 2d ale z usg myślę że bardziej 6tc 6d bo raczej owulacja była troszkę później..

reklama
Mysmy mieli zaczac starania po wakacjach wiec bylo zdziwirnie jak okres sie zaczal sporo spozniac 😁 To nie robilas testu jeszcze skoro obawiasz się że @ przyjdzie spóźniona?
Robiłam od poniedziałku, w środę i wszystkie negatywne. W pon 28dc beta 0,1 i u lekarza byłam też mówił że nic z tego nie będzie. Dziś 31 dc czyli dwa dni po planowanej @. Na razie czekam :)

Do góry