reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja mam cory z roznica 1rok 10 msc ;) generalnie super, bo się dobrze dogadują ;) ale to ile mnie stresu i wysiłku kosztowało to moje ;)

Też się jutro wybieram na betę ;)

Mdli mnie troche, ale staram się dużo pić wody. A co do kalendarza chińskiego to tym razem wskazuje na chłopca ... Byłabym mega happy :D Kiedy planujecie powiedzieć w pracy o ciąży? Ja to chyba jak skończę 3 msc i bedzie ok.

reklama
@Khat3x Ja w pracy w ostatniej ciąży powiedziałam bardzo szybko, koło 7 tygodnia. Ale miałam od początku komplikacje i kiedy już minęły to wróciłam na chwilę. Szefowa mi piekło zgotowała, aż oczy zrobiłam. Chciałam pracować jak najdłużej a siła wysłali mnie na zwolnienie lekarskie. I już nie miałam gdzie wracać. A nie byłam świeżym pracownikiem i wcześniej większych problemów nie było.

Znam przypadek z mojej firmy gdzie dziewczyna do 6 miesiąca ukrywała ciążę bo bała się o prace. A inny gdzie stażystka czekała na umowę i chyba do 4 nie poinformowała o ciąży ale normalnie pracowała jak najdłużej mogła.

To chyba zależy od przełożonego i wielkości firmy. Około 12-15 tygodnia już widać brzuszek.

@Khat3x Ja w pracy w ostatniej ciąży powiedziałam bardzo szybko, koło 7 tygodnia. Ale miałam od początku komplikacje i kiedy już minęły to wróciłam na chwilę. Szefowa mi piekło zgotowała, aż oczy zrobiłam. Chciałam pracować jak najdłużej a siła wysłali mnie na zwolnienie lekarskie. I już nie miałam gdzie wracać. A nie byłam świeżym pracownikiem i wcześniej większych problemów nie było.

Znam przypadek z mojej firmy gdzie dziewczyna do 6 miesiąca ukrywała ciążę bo bała się o prace. A inny gdzie stażystka czekała na umowę i chyba do 4 nie poinformowała o ciąży ale normalnie pracowała jak najdłużej mogła.

To chyba zależy od przełożonego i wielkości firmy. Około 12-15 tygodnia już widać brzuszek.
Tragedia, aż ciekawa jestem jak będzie u mnie bo firma ma przyzakładowy żłobek ;)
Wydaje mi się że to normalne zjawisko że kobieta zachodzi w ciążę ;) bez przesady. To odwrotnie, powinno dawać do myślenia gdy nie chce. Fakt faktem czasem i nie mogą :(

Ja w mojej poprzedni j pracy powiedziałam też szybko, niedługo po tym jak się dowiedziałam, ale poroniłam. To była trauma dla mnie. Ale firma stanęła na wysokości zadan za co prezesowi, kierownikowi i kolegom jestem b. Wdzięczna. Akurat złożyło się że wypadał dzień kobiet a ja miałam 1msc zwolnienia lekarskiego, prezes wysłał mi róże do domu poczta kwiatowa. Nie musiał tego robić. A na pożegnanie dostałam ogromny bukiet od niego a od kolegów mile pożegnanie i prezenty. Takich ludzi się chętnie wspomina i do nich wraca ;)
Liczę że się wszystko ułoży, a w tej pracy zdążyli zaważyć że bywam pracoholiczka co dla nich na plus ;).

Zapomniałam wczoraj napisać, że ze sr na czwartek miałam strasznie realny sen ale pamiętam tylko że była jakaś kobieta (ponoć moja znajoma) która była w ciąży z trójką dzieci. Może to efekt czytania Waszych postów o bocianach i ciążach mnogich haha

U mnie wzmogła się niechęć do kawy :( przyszła nadwrażliwość zapachowa.
Wczoraj mój przyjaciel z którym pracuje, zrobił (chyba on🤣) pyszną sałatkę, z Tucholi i pomidorków koktajlowych do tego sosik majonezowy, pychaaaa

A swoją drogą ser feta jest zakazany w ciąży? Bo mnie przyjaciel uświadomił 🤣 że mi nie wolno, o czym nie wiedziałam .
A jak Wasze samopoczucie? Ja termin mam umówiony na 13.07, ale boje się wizyty. Wtedy poszłam na niby kontrolna i się okazało że ciąża martwa. Nie chce znowu tego przechodzić. 😭

Gratuluję nowym mamusiom dwóch kreseczek. :-) :)

Było pytanie, co do tego, w którym tc poznałyśmy my płeć dziecka. U nas było to wcześniej w okolicach 14-16 tc. W ostatniej ciąży między 11-12 tc przy badaniu prenatalnym.

A ja już mam urojone objawy 😄😄😄🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Wiem, że dla starających się to normalne ale mnie to śmieszy 😄😄😄
Jestem 3 dpo a wiem, że owulacja była z. Lewego jajnika a ja nie mam lewego jajowodu więc cykl stracony ale Podświadomie myślę 😄😄😄

A ja już mam urojone objawy 😄😄😄🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Wiem, że dla starających się to normalne ale mnie to śmieszy 😄😄😄
Jestem 3 dpo a wiem, że owulacja była z. Lewego jajnika a ja nie mam lewego jajowodu więc cykl stracony ale Podświadomie myślę 😄😄😄
Ja też czułam ciążę już po owu. Też z lewego jajnika ale nic nikomu nie mówiłam nawet mężowi bo myślałam że mi się wydaje ale przeczucie mnie nie myliło. Także trzymam kciuki za Ciebie tez

reklama
Tragedia, aż ciekawa jestem jak będzie u mnie bo firma ma przyzakładowy żłobek ;)
Wydaje mi się że to normalne zjawisko że kobieta zachodzi w ciążę ;) bez przesady. To odwrotnie, powinno dawać do myślenia gdy nie chce. Fakt faktem czasem i nie mogą :(

Ja w mojej poprzedni j pracy powiedziałam też szybko, niedługo po tym jak się dowiedziałam, ale poroniłam. To była trauma dla mnie. Ale firma stanęła na wysokości zadan za co prezesowi, kierownikowi i kolegom jestem b. Wdzięczna. Akurat złożyło się że wypadał dzień kobiet a ja miałam 1msc zwolnienia lekarskiego, prezes wysłał mi róże do domu poczta kwiatowa. Nie musiał tego robić. A na pożegnanie dostałam ogromny bukiet od niego a od kolegów mile pożegnanie i prezenty. Takich ludzi się chętnie wspomina i do nich wraca ;)
Liczę że się wszystko ułoży, a w tej pracy zdążyli zaważyć że bywam pracoholiczka co dla nich na plus ;).

Zapomniałam wczoraj napisać, że ze sr na czwartek miałam strasznie realny sen ale pamiętam tylko że była jakaś kobieta (ponoć moja znajoma) która była w ciąży z trójką dzieci. Może to efekt czytania Waszych postów o bocianach i ciążach mnogich haha

U mnie wzmogła się niechęć do kawy :( przyszła nadwrażliwość zapachowa.
Wczoraj mój przyjaciel z którym pracuje, zrobił (chyba on[emoji1787]) pyszną sałatkę, z Tucholi i pomidorków koktajlowych do tego sosik majonezowy, pychaaaa

A swoją drogą ser feta jest zakazany w ciąży? Bo mnie przyjaciel uświadomił [emoji1787] że mi nie wolno, o czym nie wiedziałam .
A jak Wasze samopoczucie? Ja termin mam umówiony na 13.07, ale boje się wizyty. Wtedy poszłam na niby kontrolna i się okazało że ciąża martwa. Nie chce znowu tego przechodzić. [emoji24]
Niedozwolone są tylko sery z mleka niepasteryzowanego. Trzeba czytać, na opakowaniu zawsze jest napisane. Najczęściej pleśniowe są niepasteryzowanego. Z fetą się nie spotkałam.

Do góry