reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Jezu dziewczyny, ja mam to samo ale u mnie to do tego stopnia jest paranoja że wczoraj jak byłam na wizycie tej nieplanowanej to zastanawiałam się czy lekarz na pewno sprawdził czy serce bije i czy się nie pomylił 🤦‍♀️na szczęście za tydzień planowa wizyta. Jedyne co mnie martwi to to że wczoraj z CRL które lekarz zmierzył, wyszło że dziecko jest 5 dni mniejsze I jakoś od wczoraj o tym myślę. 2 tygodnie temu na prenatalnych miało 6cm, teraz 8.2 cm
O tym nie myśl, zależy od sprzętu, od lekarza. Moje tez na początku, raz nadrobiło później zwolniło. To akurat normalne ale rozumiem Twoje obawy. Ja byłam na usg był 9t1d a po tygodniu (tak wyszło ze miałam tydzień równy po kolejne usg) było 9t3d.

jak byłam w ciąży z chłopcami to przez myśl mi nie przeszlo coś takiego, ze serduszko może nie bić. Miałam o wiele mniej usg, nie martwiłam się tak. A teraz? To jakaś paranoja jest 🤦‍♀️

reklama
Dokładnie tak mam!! W ciązach z chłopcami nigdy przez myśl mi nie przeszlo że może serduszko nie bić albo że może być cokolwiek złego mimo że w 1 ciazy było bardzooo źle.... A teraz ciągle myślę czy serduszko bije czy będzie zdrowe czy przeziernosc będzie ok..No masakra teraz
O tym nie myśl, zależy od sprzętu, od lekarza. Moje tez na początku, raz nadrobiło później zwolniło. To akurat normalne ale rozumiem Twoje obawy. Ja byłam na usg był 9t1d a po tygodniu (tak wyszło ze miałam tydzień równy po kolejne usg) było 9t3d.

jak byłam w ciąży z chłopcami to przez myśl mi nie przeszlo coś takiego, ze serduszko może nie bić. Miałam o wiele mniej usg, nie martwiłam się tak. A teraz? To jakaś paranoja jest [emoji2356]

Boże mam to samo z tym serduszkiem...mnie to momentami wykańcza. Dzień dwa po usg chodzę zadowolona. Mija pare dni i znów te myśli. Przekichane. Ja wiem ze poprzednie ciąże traciłam na wcześniejszym etapie ale jednak mam w głowie to ze coś się może stać. U mnie 17tc. Usg w poniedziałek. Modlę się żeby było wszystko ok. Także weekend nerwowy a później mam nadzieje ze do końca tygodnia chociaż będę spokojniejsza.
cała jaa 🙄

Jezu dziewczyny, ja mam to samo ale u mnie to do tego stopnia jest paranoja że wczoraj jak byłam na wizycie tej nieplanowanej to zastanawiałam się czy lekarz na pewno sprawdził czy serce bije i czy się nie pomylił 🤦‍♀️na szczęście za tydzień planowa wizyta. Jedyne co mnie martwi to to że wczoraj z CRL które lekarz zmierzył, wyszło że dziecko jest 5 dni mniejsze I jakoś od wczoraj o tym myślę. 2 tygodnie temu na prenatalnych miało 6cm, teraz 8.2 cm
To który tydzień teraz?

Jak sobie radzicie z zaparciami do tej pory jabłka i śliwki susozne działały ale już nawet to nie pomaga i poprostu aż się wyć chce jak mam iść do toalety🤪
Witaj w klubie 🙋‍♀️ ja już miesiąc się męczę z zaparciami 😞 wcześniej też śliwki mi pomagały a teraz już 3 dzień wypróżnić się nie mogę a brzuch jak balon niestety nie mam pomysłu co by pomogło ☹️

reklama
U mnie prawie 17 i - 4 kg😉
Witaj w klubie 🙋‍♀️ ja już miesiąc się męczę z zaparciami 😞 wcześniej też śliwki mi pomagały a teraz już 3 dzień wypróżnić się nie mogę a brzuch jak balon niestety nie mam pomysłu co by pomogło ☹
Właśnie muszę się dopytać bo kurcze też ju 3 dzień się męczę 😩 a na dłuższą metę się tak nie da choćbym nie wiem co ehh...

Do góry